Gezond verstand krijg je niet van superfoods

0 0 0 4 comments

Superfoods. Het internet staat er vol mee. En niet alleen het internet, ook supermarkten, drogisterijen, groenteboeren en marktkooplieden stallen het maar wat graag uit. Gezond eten kan blijkbaar niet meer zonder superfoods.

Gezond verstand hebben kan gelukkig nog steeds zonder superfoods. Zo lag ik onder de stoel van het lachen om Caro en haar ervaringen met al die leuke zaadjes. Ik bedoel, kiemende zaadjes die ontdekt worden door de tandarts, dat vind ik dus echt grappig.

Een vriendin die absoluut vindt dat superfoods het aller- aller- allerbeste zijn, moest laatst een loodgieter (als in mijn man) bellen omdat haar afvoer verstopt was. Stinkend water in de gootsteen en alles al geprobeerd. Man haalde de afvoer los en vond daar prachtig beginnende plantjes. Superfoods die door vriendin lief per ongeluk door de gootsteen waren gespoeld en besloten hadden daar te gaan ontkiemen. Wat een gezelligheid, je eigen chiazaad plant in je keuken.

Bij de groenteboer staan inmiddels bakken vol en mensen verdringen elkaar om de juiste zaadjes te vinden. ‘Laat ik het eens proberen’ dacht ik na een tijdje die dames bekeken te hebben. Maar na een week lang een lepel lijnzaad door mijn yoghurt waren mijn darmen het hier overduidelijk niet mee eens. Linea directa de prullenbak in, omdat ik het gootsteendrama nog in mijn achterhoofd had.

Nee, dan groene smoothies. Die moet je maken want zo heb je in 1x al je groente en fruit binnen voor die dag. Ik probeerde het met spinazie. Gatver. Bloemkool is helemaal ranzig en wortel is ook niet lekker er door. En wat je ook doet, banaan kan de smaak van die groente echt niet helemaal wegnemen. En wat is er mis met een schep extra groente op je bord ’s avonds? En neem verdorie gewoon een appel als je trekt hebt. En dan neem je ’s middags nog een mandarijntje en dan heb je ook je 2x fruit binnen. Hier in de stad is geen enkele smoothie te krijgen zonder die vervelende zaadjes er doorheen. Kappen nou!

Zal het een hype zijn, net als Flippo’s en zo? Eten we volgend jaar gewoon weer lekker een puddingbroodje als we daar zin in hebben? En drinken we die heerlijke banaan/mango smoothie zonder zaadjes die tussen je tanden gaan zitten en zonder die vieze groene kleur? Of moeten we er allemaal aan gaan geloven en zijn puddingbroodjes over een paar jaar alleen nog op de zwarte markt verkrijgbaar?

Ik hoop dat die hype snel weer overwaait. Natuurlijk zullen de superfoods goeie eigenschappen hebben. En als je last hebt van verstopping, kan een handje lijnzaad af en toe heus geen kwaad. Maar neem af en toe ook gewoon eens een appel, een fruit smoothie of van mij part lekker een puddingbroodje. Word je hartstikke blij van!

Hmm ja, ziet er heerlijk uit.. Bron: missnatural.nl

Hmm ja, ziet er heerlijk uit..
Bron: missnatural.nl

Written by

 1. Beantwoorden

  Ik heb wel erg lang groene smoothies gemaak en gedronken, vond dat de fruitsmaak wel overheerste. Maar ik deed het omdat ik sowieso te weinig groente eet, ik lust ook niet zoveel groente en kwam echt niet aan mijn portie. Wel ben ik er nu vanaf, want na 3 maanden was ik het beu. Oh ja ik deed het al vóór de hype 😉

  • Margot
  • juni 2, 2014
  Beantwoorden

  Amen!

 2. Beantwoorden

  Amen!

  • Shirl
  • juni 1, 2014
  Beantwoorden

  Hahaha. Toppers <3

Leave a Comment