Gezonder leven: Een dag geen vlees is een dag niet geleefd?

0 0 0 No comments

Over vlees vinden een heleboel mensen wat. Ook hier in huis zijn de meningen nogal verdeeld. Zo heb je daar de husband die intens van vlees houdt. Hij is net als veel mannen van het type ‘hoe meer, hoe beter’ al vindt hij vlees van goede kwaliteit net zo belangrijk. De kiloknallers komen zijn koelkast dan ook niet in. De jongste en middelste dochters (5 en 8) sluiten zich graag bij hun vader aan en prikken graag een vorkje mee. Biefstuk, droge franse worsten, loeihete jalapeno worstjes? Ze eten het allemaal, en die van mij ook als ik niet oplet.

Dan heb je nog de oudste dame (10) die zich ineens bewust is van het feit dat vlees van schattige diertjes komt. Regelmatig verklaart ze dan ook dat ze ‘vegetarisch voor vlees is’. Tot er een keertje patat met frikandellen gehaald wordt trouwens, want dan hoor ik haar ineens nergens meer over. Heel vreemd allemaal….. Laten we het er maar op houden dat ze wat vlees betreft net zo kieskeurig is als met de rest. En ik? Ik hang een beetje tussen beide kampen in. Ik kan enorm genieten van een goed stuk vlees, maar eet net zo lief een goede maaltijd zonder. Pasta met lekkere pittige kaas of vers gebrande noten door mijn roerbakgerecht, I love it all! Zolang je het vlees maar goed vervangt klaag ik nergens over.

De laatste week van het Actify your Family programma is aangebroken en het nieuwe thema bevalt me! Een week lang minder vlees eten, daar zie ik totaal niet tegenop. Juist een goed excuus om weer eens vis op het menu te zetten. Alle dames in huis zijn namelijk dol op ‘roze’ vis. Maar aangezien onze keukenprins geen visfan is, eten we dit veel te weinig. Tenzij je de kibbelingen op zaterdagmiddag meetelt natuurlijk. Super zonde want vis is naast superlekker ook hartstikke gezond en een goede afwisseling van vlees.

Zalm 1

Roze vis it is en in de Maaltijdmatch App vind ik al snel een leuk recept met zalm en broccoli. Dat laatste is één van de weinige groentes die iedereen hier in huis lekker vindt, dus de keuze is snel gemaakt. Ik kijk de husband nog eens even streng aan want ‘eten wat de pot schaft’ geldt vandaag ook voor hem. Mokkend stopt hij de karbonaadjes terug in de vriezer en belooft zijn best te doen. Valt niet mee hoor vier kinderen…😉

zalm2

Nu kan er met het bakken van een stuk zalm weinig mis gaan is mijn ervaring, al heb ik natuurlijk mijn  momenten. De broccolipuree lijkt me echter wat lastiger. Mijn ervaringen met staafmixers zijn niet altijd even positief, vraag maar aan mijn keukenplafond. Gelukkig valt de schade mee. Het resultaat is zelfs verrassend lekker. Nooit bedacht om brocolli te combineren met knoflook, maar het geeft het geheel net even wat meer bite. En als ik al mijn meiden zie smullen van hun vis kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan dat we dit niet vaker eten. Dus bij deze, jammer van je karbonaadjes schat maar vanaf nu willen de dames des huizes geen botjes maar graatjes 😉

zalm 3

En dan zit het Actify your Family programma er gewoon alweer bijna op. Ik moet zeggen, de vier weken zijn voorbij gevlogen! Ik ben de afgelopen weken meerdere keren aangenaam verrast door mijn meiden. De belangrijkste les is toch wel dat met een beetje meer aandacht en betrokkenheid mijn moeilijke eters toch ineens een stuk meer lusten dan ik eigenlijk denk. De Maaltijdmatch App is dan ook een blijvertje hier in huis. Deze kun je nog steeds gratis downloaden (Apple of Android) en staat ramvol lekkere, snelle en makkelijke recepten. Wat is jouw favoriete recept uit de Maaltijdmatch App?

zalm4

Dit artikel is een samenwerking met Actify
Fantastic Moms

Written by

Leave a Comment