Heimwee is een b*tch

0 0 0 2 comments

Heimwee is een bitch! Ik kan er niks anders van maken, want ai wat kan ik het me nog goed herinneren van vroeger. Dat logeren fantastisch leuk was tot het moment dat je alleen in een vreemd bed lag. Je buik die ineens pijn ging doen, de brok in je keel die steeds groter werd en dezelfde zin die maar door je hoofd bleef malen. “Ik wil naar huis”. Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en nog steeds slaap ik het aller aller liefste in mijn eigen bed. Die met het zacht flanellen dekbed wat niet te warm is en niet te koud, maar precies er tussenin. Daar waar ik precies weet welke traptrede kraakt en waar af en toe een slaapgeluidje van een kind binnenfladdert en waar mijn heup nog steeds perfect in het kuiltje van de husbands rug past. Thuis dus…

Heimwee

Helemaal niet gek dus dat één van mijn meiden net zo dol is op logeren als haar moeder vroeger. Waar haar zusjes me een snelle kus geven, nog even zwaaien en rustig voor een week vertrekken, moet deze er niet aan denken. Natuurlijk hebben we het vaak genoeg geprobeerd en dat eindigde standaard in een autoritje zo rond een uurtje of 22:00 naar het hoge noorden. Daar pikten we dan een in en in verdrietig meisje op bij oma dat binnen bijf minuten in en in tevreden lag te slapen op de achterbank. We gaan naar huis…

Maar kleine meisjes worden groter en toen was daar vorige maand ineens de uitnodiging van haar beste vriendin voor haar aller eerste slaapfeestje. En toen stond mijn grote kleine dame toch voor een dilemma van formaat. Want logeren daar deed ze immers niet aan, maar het feest van het jaar missen….. Twijfel alom dus. Aangezien ik een grote aanhanger ben van team no pressure sprak ik met de betreffende moeder af dat ze de ochtend van het feest zou beslissen. Toen er die ochtend een stralende dochter haar tas stond in te pakken was ik niet eens verbaasd. Wat heerlijk om haar vol enthousiasme op weg te zien gaan naar een overwinning op zichzelf. Want dat het goed zou gaan voelde ik aan alles…

En weet je wat het fijne is van zulke overwinningen? Ze geven zoveel vertrouwen voor de toekomst! Vorige week ging deze dame namelijk twee nachten logeren. Bij opa en oma in het hoge noorden en helemaal vrijwillig 😉 Zonder buikpijn en brok maar met een moeder thuis die uit elkaar knapte van trots.

Written by

  • Diana
  • maart 11, 2018
  Beantwoorden

  ❤️

  • Greta
  • maart 8, 2018
  Beantwoorden

Leave a Comment