De hel die winterjas kopen heet

0 0 0 One comment

 

Echt, ik ben dol op shoppen. Ik woon niet voor niets midden in de stad want de stad is mijn happy place. ‘It never let’s me down’ zeg ik altijd. Maar er is een ding waar ik van kan janken. Iets wat ik gemiddeld eens per drie jaar moet doen. En dat is het kopen van een winterjas. Ik haat (HAAAAT) het zo intens…

Vorig jaar kwam ik er lekker mee weg, want ik was hoogzwanger. En daarna trok ik gewoon nog even twee maandjes mijn oude winterjas aan. Net lang genoeg tot ik mijn favoriete leren jack weer aankon omdat het zonnetje ging schijnen. Maar die oude winterjas is niet meer. Die is vaal geworden, en dun op sommige plekken. En, ook niet onbelangrijk, niet echt lekker waterdicht. En aangezien ik nu heel veel loop met de kinderwagen, is een soort van warme jas wel lekker.

Waarom ik een winterjas kopen zo haat? Allereerst door mijn lengte. Ik ben een krappe 1.68 meter en niet gezegend met lange benen. Daarmee vallen alle winterjassen tot over de knie al direct af. Daarnaast heb ik geen superslanke taille dus alles met teveel vulling geeft bij mij al snel het effect van een rollade. Alle jassen met een stofje waarop je haren ziet – no go. Met een bejaarde hond die iedere dag haar complete vacht laat los te laten.

Wat er dan overblijft zijn ‘hippe’ jassen met hysterische prints, ski jacks en prachtige mantels van gladde stofjes. Die een halve hypotheek kosten of gewoon niet zo lekker warm zijn. En legerprints die je ineens overal ziet? Super leuk maar ik ga geen vogels spotten ofzo, dus die camouflage heb ik ook niet nodig. Maar eerlijk is eerlijk, ik moest ophouden met zeuren en aan de slag. Ik zocht zo’n beetje alle sites af. Ik liep vier rondjes door de stad. Ik vond een jack maar die was niet ‘netjes’ genoeg vond ik.

Het heeft vier weken geduurd tot ik me bedacht dat warmte belangrijker is dan netjes. Dus ik kocht dat ene jack. Een jack ja. Een model tot op mijn heupen in een zwarte, gladde stof. Sowieso lekker warm, waterdicht,  en de prijs was nog te overzien. En nee, het is geen hipsterjas. Maar waarom zou ik ook? Ik weiger het koud te hebben omdat ik er zo nodig on fleek uit wil zien. En mantelpakjes draag ik al laaaaang niet meer (want ja dat ziet er raar uit met zo’n jack).

Het is te hopen dat het keihard gaat vriezen, want dan kruip ik lekker in mijn warme jack en zal ik blij zijn dat ik voor comfort heb gekozen dit jaar. Nu even zien te voorkomen dat ik de komende drie jaar een mantelpak aan moet. Dan komt alles wel goed.

Jessica

Written by

    • Diana
    • oktober 6, 2017
    Beantwoorden

    Vind t idd ook vreselijk… Stel t dit jaar nog 1 jaar uit… mag dus volgend jaar weer op zoek… de hel

Leave a Comment