Help! Ik ben geen knutselmoeder

0 0 0 7 comments

Tijdens mijn zwangerschap had ik geen voorkeur voor het geslacht van ons kindje. Ik had er nog geen een, dus zowel een jongetje als een meisje zou hartstikke leuk zijn. Toch hadden we het geduld niet de 20 weken af te wachten dus we planden een pretecho met 16 weken. Dan zouden we weten wat er uit die buik tevoorschijn zou komen.Zelf had ik ook geen voorgevoel, zoals je soms hoort. Wel heb ik, vlak voor de pretecho, gedroomd. Ik zag een kamer in ons huis, waar een meisje met lang, donkerblond haar, aan een bureautje zat te werken. Waarschijnlijk een jaartje of 16, met gestylde haren, donker opgemaakte ogen en grote zilveren oorbellen in. Blijkbaar toch een voorspellende droom geweest, want de pretecho bevestigde een mini meisje.

Verrukt was ik! Maar na een paar dagen sloeg de twijfel toe. Tuurlijk, ik ben dol op shoppen, trutten met make-up en haren en ik houd van roze. Alleen houden kleine meisjes vaak niet van winkelen. Dat komt pas als ze ouder zijn, net als liefde voor make up. Kleine meisjes houden van knutselen, koekjes bakken, dansen en winkeltje spelen. En diep in mijn hart was ik bang dat ik niet zo’n ‘knutselmoeder’ zou kunnen zijn. Ik kan niks bakken, ik hou niet van knutselen, aan de supermarkt heb ik een hekel en dansen probeer ik niet eens.

Inmiddels zijn we ruim 6 maanden verder en ik vermoed dat het wel goed zal komen, mede dankzij het oefenen met de drie kleine divaatjes van mijn mede Fantastic Mom.

Koekjes kun je bakken vanuit een pak; er staat gewoon stap voor stap op wat je toe moet voegen en hoe je het moet maken. En koekjes voor kleine meisjes hoeven niet mooi te zijn, als ze maar besprenkeld kunnen worden met roze glitters. Dansen kunnen ze prima alleen en nog beter; kleine meisjes maken er graag een show van. Dus mama kan op de bank gaan zitten en naar de privé opvoering kijken. En knutselen? Wie weet ga ik dat nog eens leuk vinden. En anders heb ik een lieve vriendin in de buurt die altijd boordevol ideeën zit.

En als ze dan uitgroeit tot de zestienjarige waar ik over gedroomd heb? Als ze enigszins op haar moeder lijkt, hoef ik niet bang te zijn dat ze op dansles wilt. En dan zal ik met liefde haar haren stylen en mijn make up delen!

 

Written by

  • Carmen
  • januari 19, 2014
  Beantwoorden

  Mocht je het echt niet weten dan heb je altijd Pinterest nog voor leuke knutsel ideeën!

  • Oma
  • januari 13, 2014
  Beantwoorden

  Ze heeft gelukkig een SUPER KNUTSEL TANTE die voor oma ook vast wel ideetje heeft hihihihi

  • rissa
  • januari 13, 2014
  Beantwoorden

  Gelukkig ben ik een knutseltante 🙂

   • Oma
   • januari 13, 2014
   Beantwoorden

   Ze heeft gelukkig een SUPER KNUTSEL TANTE die voor oma ook vast wel ideetje heeft hihihihi

    • Fantastic Moms
    • januari 14, 2014
    Beantwoorden

    Inderdaad blij zijn met die lieve knutseltante die vast iedere vrijdag komt knutselen!

  • Claire K
  • januari 13, 2014
  Beantwoorden

  Hahaha, ik had ook van zulke visioenen. Zelfs het eerste gedeelte van de pretecho dacht ik echt zeker te zijn dat er een meisje in me zat…. Zat ik ff met mijn mond vol tanden toen er een piemeltje in beeld kwam. Maar ik moet zeggen voor Finn kan ik ook goed shoppen hoor 😉

Leave a Comment