Weg in de herfst met kinderen?

0 0 0 One comment

Ietwat gefrustreerd klik ik de zoveelste website weg. Ineens had ik het geniale idee om een lang weekend weg te gaan in eigen land. De herfstvakantie komt er weer aan, en de herfst vind ik bij uitstek het ideale seizoen om lekker buiten te zijn. Er is lastminute vast iets leuks te vinden! Ik installeerde me met de laptop op de bank, maar het lachen verging me snel.

Wat een prijzen…

SERIEUS? Eerst dacht ik nog dat het een tikfoutje was. Daarna bedacht ik me dat ik natuurlijk niet naar de duurste aanbieder moest kijken. We weten allemaal dat er prijsgradaties zijn als het gaat om bungalowparken. Die ene is het allerduurste, die andere het allergoedkoopste. Maar zelfs de goedkoopste vroeg een prijs voor 3 nachten waar ik steil van achterover sloeg. Doe eens normaal!

En dan realiseer ik mij dat dit het is.

Dit is mijn toekomst voor de komende 12 jaar. Onze oudste dochter is pas 5 jaar geworden en dan is het over met de pret. Goedkoop op vakantie, lekker buiten het seizoen. Niks hoogzomer naar een te drukke camping, voor dat geld kan je ook 2x op vakantie buiten het seizoen. Plus nog een weekend lastminute naar een vakantiepark in Nederland. Tot je alle prijzen in het hoogseizoen ziet en moet concluderen dat 1x per jaar een maandsalaris gaat kosten… Over de herfstvakantie maar niet te spreken, want die prijzen zijn net zo bizar.

Ik ben zo kwaad.

Dus app ik mijn moeder. ‘Ik had het idee een paar dagen weg te gaan maar voor dat geld kan ik een maand mijn hypotheek betalen’. Resoluut besluit ik om morgenochtend naar het tuincentrum te rijden. Ik heb iets nodig om mijn agressie op te botvieren en met alle dode zomerbloeiers in mijn tuin is het wel tijd om aan de slag te gaan. De tuin vind ik in de winter altijd erg saai, dus waarom zorg ik er niet voor dat het voor de herfst al gezellig is?

De volgende ochtend is het lekker rustig in het tuincentrum, ondanks het mooie weer. Ik wandel opgewekt langs alle planten en ruik de vage lucht van de herfst. Ik laad een kar vol, krijg het maar net aan allemaal in mijn auto. Het geld wat ik uitgeef om mijn tuin gezellig te maken voor de herfst en de winter, is een lachtertje vergeleken bij de prijzen van een weekend weg.

En de hele dag ben ik druk met potjes leeggooien en vullen, bomen snoeien, onkruid trekken, lampionnen in de boom hangen met mijn dochter, emmers water vullen voor mijn zoon. We hangen extra vogelhuizen op en gooien alle zomerspullen achterin de kast. En toch trek ik de kussens van mijn loungesets weer tevoorschijn en besluit dat het zo, met met een trui aan, nog prima te doen is buiten in de zon. We vegen de eerste gevallen bladeren op een hoop en zoeken de mooiste er tussenuit. Daarna rolt mijn dochter er tevreden doorheen. En weer ruik ik die heerlijke geur van herfst in de lucht.

Aan het einde van de dag kijk ik tevreden rond en stuur ik wat foto’s van mijn gezellige tuintje naar mijn moeder. Herfst of niet, ik voorzie zomaar dat we de komende maanden nog heel veel buiten gaat spelen.

Mijn moeder stuurt direct een berichtje terug. ‘Mens, jij hoeft helemaal niet weg. Je hebt een eigen paradijsje’. Ze heeft nog gelijk ook <3

 

Written by

    • Diana
    • mei 8, 2018
    Beantwoorden

    T’s echt belachelijk die prijzen..! Maar wel een goede motivatie geweest voor je tuin dus

Leave a Comment