Het grote gevaar dat de Action heet

0 0 0 18 comments

Ik weet niet eens meer precies hoe lang geleden, maar ineens was hij daar in het winkelcentrum bij ons om de hoek, de Action. Ik snapte de ophef niet en vond het er wat shabby uitzien van de buitenkant. Maar al snel gonsde het op het schoolplein over heel veel knutselspullen voor een schijntje en elke kans op een rustige middag moet je grijpen, niet waar? Dus ik ging op pad.

Eenmaal binnen ging er een wereld voor me open, want inderdaad is de Action het walhalla voor een regenachtige middag waarbij er van je verwacht wordt dat je drie dochters plus hun sociale netwerk entertaint. Ideaal dus en dat zou het ook zijn als het daarbij was gebleven.

Helaas is het anders gelopen met de Action en mij. Ik weet namelijk niet wat het is, maar zodra ik daar een voet over de drempel zet lijkt het alsof alle gezonde verstand mij acuut verlaat. M. heeft mij wel eens beschreven als ‘een gek met een pinpas’ en ik dacht altijd dat dat liefkozend was, maar in de Action is het de bittere waarheid.

Ik moet kopen! Want rijen vol verzorgingsproducten van obscure merken schreeuwen om getest te worden. Zelfs slakkengel sla ik in en ook de tandenborstel die je tanden wit maakt gaat mee. Eenmaal thuis bekijk ik het potje slakkengel met onbestemde kleur eens goed, griezel drie keer en zet het gauw achterin de onderste plank in de gangkast. Het verstand is weer terug, maar het leed al geleden.

Tassen vol zooi heb ik in de loop der tijd mee naar huis gezeuld omdat ik bij alles denk ‘oeh, da’s goedkoop’. Zo heb ik genoeg slippers om drie keer rond de Sahara te lopen, want ze waren maar één euro hè. Wonderdoekjes in alle kleuren van de regenboog stapelen zich torenhoog op en ik schat dat de meiden elk zo’n 30 paar sokken hebben. En over de deurstopper in de vorm van een teckel wil ik het al helemaal niet meer hebben. Het enige wat ik me achteraf af vraag is ‘waarom…..???’

Ik heb wel eens gehoord van snode winkeleigenaren die hun potentiële klanten bedwelmen met een kooplustopwekkende geur in de winkel. Nou meneer Action, ik heb je door! Voortaan kom ik alleen nog met een knijper op mijn neus. Je weet wel….. zo’n vrolijke gekleurde…., waar ik er 45262 van heb.

* Dit artikel is eerder gepubliceerd op 20 september 2014

Written by

  • Diana
  • augustus 7, 2017
  Beantwoorden

  Blijft waar deze blog….

 1. Beantwoorden

  Ik haal daar inderdaad ook altijd alles voor de verjaardagen van de meisjes, zolang er maar prinsessen op staan is het goed 😉

  • karin
  • september 20, 2014
  Beantwoorden

  Ook ik mag daar maar 1x in de mnd komen.
  Haal daar mijn voorraad huishoudelijke schoonmaak spullen en verzorgingsproducten.
  Met lijstje en ik moet zeggen het is moeilijk maar het lukt me steeds vaker om me daar aan
  Te houden.

  Ook leuk voor verjaardagen voor kinderpartijtjes

  Vandaag voor het eerst winterkleren incl winterjas daar gekocht.
  Ben benieuwd

  • Tamara
  • september 20, 2014
  Beantwoorden

  Ik kan mij er gelukkig redelijk in houden maar super spullen hebben ze zeker!

 2. Beantwoorden

  Inderdaad! Maar het is helemaal een kwelling als je, van de een op de andere dag, geen geld meer hebt! Toch heb je wel eens wat (goedkoops, ja!) nodig. Ik scheur dan, letterlijk, door de gangpaden heen totdat ik het gevonden heb. En als ik dan alleen DAT afreken ben ik trots op mezelf! Armoede is toch wel ergens goed voor! 😉

  • Whitney
  • september 20, 2014
  Beantwoorden

  Dit heb ik dus ook. Heb me voorgenomen dat ik maar eens per maand naar Action toe mag.

  • siep
  • september 20, 2014
  Beantwoorden

  Whahaha ik ga zo met de kids naar de action, maar…….op de fiets om zo nog enigszins mijn kooplust in bedwang te houden! 1 fietsmand (je) that’s it. ….denk ik:)))

  Superleuk stuk:-)

 3. Beantwoorden

  Hahahaha erg he.. Vandaag is het me echter gelukt!! Serieus, echt, meen je dat nou, hou is op!!
  Jaja.. ik moest sponsjes hebben en doekjes en ik ging naar huis met sponsjes en doekjes! YEAH!! Mag in de krant hoor…

 4. Beantwoorden

  Jaa mooi! Veel te goedkoop om te laten liggen, ik trap er ook elke keer weer in!

  • Daantje
  • september 20, 2014
  Beantwoorden

  Ik heb er ook last van!! Maar hier spant mijn man nog de kroon. Hij mag dan ook niet mee als ik naar de Action ga, want dan kan ik daarna mijn faillisement aanvragen 😉

Leave a Comment