het Kleuter SmoeltjesSchrift

0 0 0 One comment

Een tijdje geleden schreef ik deze blog. Twee dagen later viel er een pakketje voor mijn dochter op de deurmat. Mijn beste vriendin las de blog, begreep mijn struggle en kocht voor ons dit boekje: het Kleuter SmoeltjesSchrift. En wat zijn we er ontzettend blij mee!!!

Voor wie?

Voor wie het, net als wij, wel eens lastig vindt om de dag te bespreken met zijn/haar kleuter, die boek is echt een aanrader. In het Kleuter SmoeltjesSchrift beschrijft je kleuter namelijk zelf zijn/haar dag! En dat geeft mooie aanknopingspunten om soms een klein beetje door te vragen, is mijn ervaring..

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. Ieder dag heeft een eigen bladzijde in het SmoeltjesSchrift. Door middel van rondjes te tekenen om de smoeltjes, kan je kleuter vertellen hoe de dag was.

Naast de smoeltjes is er ruimte om extra dingen op te schrijven, te kleuren, of opdrachtjes te doen die in het Schrift staan. Hier is het favoriet om de stickers te plakken!

Voor en achter in het boek vind je een heleboel stickers! Iedere dag plakt onze dochter stickers die haar dag beschrijven. Dansen, fietsen, opa en/of oma gezien, zwemmen, naar de speeltuin, welk fruit at ik.

Zo ziet een dag eruit. Was de dag leuk of niet leuk? En hoe was het op school? Heb je gespeeld en speelde je toen alleen of met iemand anders. En vertel eens over het weer en het eten?

Dit is een voorbeeld van een opdracht. Naast de standaard smoeltjes om de dag te beschrijven, heb je iedere dag ruimte voor een tekening, een opdrachtje of wat je maar wilt!

Kortom..

Het is iets kleins maar wij gebruiken het boek nu 2 weken en zijn heel erg enthousiast. Ik weet niet of het door het SmoeltjesSchrift komt of dat we gewoon weer uit een hevige fase zijn gekomen ;). Maar ik voel de verbetering wel. Mijn dochter voelt zich het prettigste bij een beetje structuur en dit boekje past daar goed bij. We vullen samen het boekje in en daarna gaan we tandenpoetsen. 2x vergaten we het boekje maar kwam ze zelf uit bed om te melden ‘DAT WE HET BOEKJE NOG MOESTEN INVULLEN!!’

En nee, niet alle dagen zijn leuk. Soms hoor ik pas tijdens het invullen dat ze op school moest huilen. Of omdat ze met vriendinnetjes ging spelen maar eigenlijk ook wel eens alleen wilde spelen. Dat ze zenuwachtig was voor het juffenfeest of ruzie heeft gemaakt om de schommel. Het hoort er bij en ik ben wel heel blij dat ze mij, door dit boekje, een klein kijkje geeft in haar schooldag. Ik zie het als een soort dagboek waar ik nu nog in mee mag lezen ;).

Het Kleuter SmoeltjesSchrift is geschreven door Josina Intrabartolo en uitgegeven in Nederland door Scrivo Media. Het ISBN is 9789491687426. Het boek kost € 14,50 en te koop bij de boekhandel en online!

Written by

    • Diana
    • juni 11, 2018
    Beantwoorden

    Nou dat is de moeite waard om te proberen want het is heel herkenbaar…! Ze kan zo lief zijn etc maar die brutale mond/ houding tegen mij momenteel… pffff

Leave a Comment