Het Zinderende Zee Boek

0 0 0 No comments

Zoals je vaker hebt kunnen lezen hier, mijn dochter is gek op dieren en gek op boeken. Een boek over dieren is hier dus altijd een goed idee. En we kregen een nieuw, grooooot boek! Het Zinderende Zee Boek, een boek over heel veel dieren die wonen in de zee.

Het Zinderende Zee Boek.

Duik diep in de zee en leer alles over de dieren die in de zee leven. Niet alleen voor kinderen geweldig, want reken maar dat ik veel geleerd heb over al deze dieren. Wist jij waarom een krab opzij rent? Ik nu wel!

Het boek is geweldig voor iemand zoals ik die heel graag in de zee duikt. Ik vind het fantastisch om mijn dochter te kunnen laten zien welke dieren ik allemaal eens onder water heb gezien. We lezen over bekende dieren zoals haaien, schildpadden en dolfijnen. Maar ook over onbekendere dieren. Wel eens van een mandarijnpilvis gehoord bijvoorbeeld?

Hoe vaker we het boek lezen (trust me, dat is best wel vaak) hoe meer er bij mijn dochter blijft hangen. Inmiddels kan ze haarfijn uitleggen dat de kogelvis het op een na giftigste dier ter wereld is en waarom mensen geen plastic in het water mogen gooien. Want het boek gaat niet alleen over dieren in de zee. Het gaat ook over schepen met te harde motoren, overbevissing, klimaatverandering en het gevaar van plastic.

Het Zinderende Zee Boek is een boek voor alle leeftijden. Sommige dieren zijn een beetje te spannend voor hele kleine kinderen (vertellen over haaien en kwallen zal niet iedere peuter gezellig vinden…) maar zeker vanaf een jaartje of vier is het een topboek. Om plaatjes te kijken, namen van dieren te leren, te leren hoe ze eruit zien en ze aan te kunnen wijzen. Mijn dochter is heel enthousiast en ik heb haar moeten beloven dat ze mee mag duiken als ze oud genoeg is.

Kortom; echt een aanrader! Een leuk boek om voor te lezen, samen te lezen en voor je kind om alleen te lezen. Ontdek alles over de dieren in de zee en leer er zelf ook nog wat van ;).

Het Zinderende Zee Boek is een hardcover uitgave van Uitgeverij Lemniscaat, geschreven door Yuval Zommer en kost 14,95. Inmiddels is het boek overal verkrijgbaar! Online shop je het boek onder andere hier.

 

Written by

Leave a Comment