‘Hoe kom je er op’ – Bloginspiratie tag Martine

0 0 0 6 comments

Als we voor elke keer dat ons wordt gevraagd ‘hoe kom je er op!’ een euro zouden krijgen dan zaten we nu op Bali. En eerlijk, soms vragen we het onszelf ook wel eens af. Gelukkig is de ervaring dat de inspiratie blijft komen. Gelukkig maar, want anders werd het een saaie boel op fantasticmoms.nl en geloof mij, er komt een moment dat je bent uitgeschreven over billendoekjes.

Blogqueen riep een tag in het leven om bloggers hun inspiratie geheimen te ontfutselen. Vervolgens werden wij getagd door Milou, Eva, Go Mommy Go en MamaLiefde en ook nog eens door een aantal bloggers genoemd als inspiratiebron. Dank jullie wel allemaal! En dus moeten we er ook aan geloven en bijt Martine de spits af!

Volop inspiratie of loop je regelmatig tegen een writer’s of blogger’s block aan?

Volop inspiratie. Tot op heden geen writer’s block hier. Ik heb overal in huis notitieblokjes liggen met lijstje vol blog onderwerpen. Maar mijn hoofd zit meestal al zo propvol ideeën dat die lijstjes onderhand uitpuilen. Ik heb eerder teveel te schrijven dan te weinig.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?

Hongerig! Als ik gefrustreerd ben, krijg ik altijd trek. De beste en enige remedie is dan ‘step away from the computer’ en vervolgens in een rechte lijn naar de ijskast. Zodra ik het even laat, komen de woorden vanzelf weer. Vaak dezelfde dag nog.

Hoe blijf jij gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Niet, aangezien we geen prachtig, statig kantoorpand aan de grachten hebben waar we tussen het bloggen door onze nagels lakken. Bloggen gaat tussen de bedrijven door, ’s avonds en in het weekend. Waar ik wel heel gestructureerd in ben is dat ik standaard, op een vast moment, mijn artikelen voor de hele week klaar zet in wordpress. De blogs heb ik dan vaak al geschreven, of in ieder geval uitgewerkt in mijn hoofd, en de foto’s zijn al gemaakt. Voor mij werkt dat fijn en het zorgt voor veel rust om alles er in één keer in te knallen.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?

Wat voor mij goed werkt is denken aan wat ik de afgelopen weken heb gedaan, zowel met de meisjes als zonder. Waar zijn we geweest, waar heb ik het over gehad met M.,vriendinnen, collega’s, et cetera? En vooral; waar heb ik me over verbaasd, keihard om gelachen of me over opgewonden?

Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?

Nee totaal niet. Ik heb wel altijd de radio aanstaan thuis, maar da’s puur voor de gezelligheid. Het is niet als ik Madonna met ‘Holiday’ hoor dat ik denk ‘Oeh, ik ga een blog schrijven over alles wat je niet mee moet nemen op vakantie’. Hmmm, da’s overigens wel een goed idee, to be continued….

Waar ontstaan de beste ideeën?

By far onder de douche of in bed, vlak voordat ik in slaap val. En het vervolgens niet noteren en dan nog dagen lopen nadenken wat ook alweer dat briljante idee was.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

In mijn dromen tik ik mijn blogjes in mijn droomkantoor dat eruit ziet alsof het zo van Instagram is komen wandelen (you know the pictures…) . In de praktijk zit ik in mijn ‘werk’ hoekje in de woonkamer of aan de keukentafel tussen de billendoekjes, duplo, cappuccino’s en broodkorstjes. Works fine for me.

Heb je ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet meer weet?

Nee, ik heb wel boeken over bloggen gelezen zoals het welbekende ‘Blog boek’ van Kelly Deriemaeker. Vond ik ook echt leuk en een verademing na alles wat ik had gelezen over SEO (gaaaaaaaaaaap), maar ik gebruik ze niet als naslagwerk.

Welke bloggers inspireren jou?

babysideburns

Ik vind Karen Alpert van Baby Sideburns redelijk briljant (gaat dat lezen moms!). Dichter bij huis kom ik erg graag op Curvacious.nl. Desiree heeft zo’n mooie feel good site en wat mij betreft de perfecte mix tussen persoonlijk, mom en beauty/lifestyle. Tot slot één van de weinige sites die ik bijna dagelijks bezoek: annemerel.com. Nope, ik behoor totaal niet tot haar doelgroep maar vind het zo’n geinig, vrolijk en enthousiast meisje/ vrouw/wtf/ ikweetnooithetjuistewoord. Ik word in ieder geval altijd blij van haar en heb soms zelfs bijna de neiging om te gaan hardlopen zodat ik ook selfies in sportbh kan gaan maken (bijna dan hè…)

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Wat denk jij,… de liefste, leukste en geinigste meisjes van Nederland natuurlijk. Noor, Saar en Lou!

Nu moet ik natuurlijk ook vijf mensen taggen. Bij deze ga ik voor:

Pauline van Voormijnkleintje.nl, omdat ik benieuwd ben waar ze, behalve rode wijn, haar inspiratie vandaan haalt 😉

Yolande Ave die geen die hard blogster is, maar haar mooie site is enorm informatief en de blogs die ze af en toe plaatst zijn tof!

Petra van Bizzmama.nl. Deze dame heeft net een prachtig dochtertje gekregen en combineert haar gezin met allerlei online bezigheden

Elske Leenstra die me op haar blog altijd laat wegzwijmelen bij de mooie plaatjes, haar toffe eigen ontwerpen en die schattige dochtertjes.

En last but not least, Melissa van Allinmam.com. Dat deze mom een professioneel fotograaf is, zie je direct. Toffe blog en hele mooie plaatjes.

En stay tuned want vanmiddag beantwoordt Jessica de vragen ook!

Written by

  • Petra
  • april 7, 2015
  Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen! En dankjewel voor de tag! Ik heb hem inmiddels ingevuld en gepubliceerd hoor 🙂

 1. Beantwoorden

  Super leuk om dit eens vanaf jullie kant te lezen!
  Ga vooral zo door dames!

  Liefs

 2. Beantwoorden

  Ohhh dat niet noteren is zo herkenbaar! Ik weet zeker dat ik eergisternacht een geniaal idee had, maar werd wakker met: ‘wauw wat een goed idee! Uhhh wat was het ookalweer??’ Balen!!!

 3. Beantwoorden

  Dat is leuk wakker worden en ontdekken dat jullie ‘m ook hebbeb ingevuld. Met veel plezier gelezen. Dank!

  • Koalabeautymama
  • maart 29, 2015
  Beantwoorden

  Hahaaha selfies in sport bh! Leuk om jouw antwoorden eens te lezen 🙂

Leave a Comment