Hoe noem(de) jij je baby in spe?

0 0 0 2 comments

Als je net zwanger bent, komt er altijd het moment dat je het gestuntel zat bent als je het over je ongeboren schatje hebt. Je weet niet of het een hij of zij wordt dus je probeert je er vanaf te maken met ´het´. Dat bekt toch niet echt lekker.´Wat denk jij dat ‘het’ wordt?´ klinkt toch een beetje als vragen naar de uitslag van Ajax-Feyenoord en ´Wanneer zal ‘het’ komen´ klinkt meer alsof je zit te wachten op de PostNL bezorger. Een werktitel voor de baby moet er komen…

Dat ik op dat moment stijf stond van de hormonen kwam de keus voor de werktitel van mijn eerste baby niet ten goede. Geen idee waarom, maar wij gingen voor ´Oeufje´. Ik vond het op dat moment zo ontzettend geestig. De mensen om mij heen vonden het vooral raar en ik heb tientallen keren moeten uitleggen dat we geen Ufje verwachtten maar een Frans ei. Een grap die je zo vaak moet uitleggen is nooit grappig. Toen ons ei geboren werd, was het dan ook geen enkel probleem om te switchen naar haar echte naam.

Anders was het bij mijn tweede zwangerschap. Ik besloot voor iets conservatievers te gaan en noemde de ongeboren liefdesvrucht Minie. Klonk een stuk beter en iedereen snapte het tenminste. Na haar geboorte was ik ook gewoon gehecht geraakt aan dit lieve koosnaampje. Helemaal niet erg om die nog even door te gebruiken. Alleen was Minie er een half jaar later nog. Toen zelfs haar zusje, de leidsters van het kinderdagverblijf en de overburen haar structureel Minie gingen noemen, was het tijd om in te grijpen. We besloten dat het toch echt tijd was om haar echte naam te gaan gebruiken, die hadden we immers niet voor niets gekozen. Maar moeilijk dat het was en als ik haar baby foto´s bekijk zie ik toch echt Minie.

Gelukkig kreeg ik nog een kans toen ik voor de derde keer zwanger was. Geleerd van mijn vorige ervaringen wist ik in welke hoek ik het moest zoeken. Grappig, maar niet zo grappig dat niemand het snapt. Catchy, maar niet voor eeuwig. Het werd in een klap opgelost door de verloskundige die me op het hart drukte mijn meiden te betrekken bij de zwangerschap. Vooruit, de grote zussen in spe mochten kiezen al was ik even bang voor Rainbow Dash.  gelukkig viel het mee en gingen ze voor ‘Joey’. Uhmmm oké, mijn keuze zou het niet zijn maar alles went zelfs een Joey. In de kraamweek werd er nog regelmatig gesproken over Joey maar daarna verdween ze geruisloos van het toneel om plaats te maken voor Lou. Het kleine zusje van Noor en Saar.

Tell me, wat was jullie ‘werktitel’?

Martine

Written by

  • Ellen
  • januari 23, 2018
  Beantwoorden

  Ali baba

 1. Beantwoorden

  Puck bij Skyler, en baby twee bij de tweede, lol.

Leave a Comment