Hoi, ik ben een lijn

0 0 0 No comments

Weet je wat ik nu het ultieme toppunt van knusheid vind? Met mijn meiden aan de keukentafel terwijl iedereen zijn eigen ding doet. Allemaal verdiept zijn in een activiteit, maar toch samen. Nu komt het goed uit dat alle drie mijn dochters dol zijn op tekenen. Stapels papier gaan er per week doorheen en we blijven potloden slijpen. Superleuk dat je ook aan de tekeningen kan zien dat een kind zich steeds verder ontwikkelt, en bij de oudste (11) is er de laatste tijd een verrassende trend zichtbaar. Deze dame heeft namelijk ineens een voorliefde voor architectuur. Ze tekent aan een stuk door gebouwen, hoe ingewikkelder hoe beter en het liefst in perspectief.

Met haar liniaal en HB2 kan ze uren zoet zijn. Je kunt dus vast wel raden wie er ontzettend blij werd van het pakket waar twee wel hele toffe kinderboeken in zaten. Zowel het leesboek ‘Hoi, ik ben een lijn’ als het doeboek ‘Hoi, jij bent ontwerper’ zijn he-le-maal in haar straatje. Ruim een maand geleden werden beide boeken gelanceerd door Het Nieuwe Instituut en Uitgeverij Rubinstein en de basis voor dit gezamenlijk project waren de schatten uit het rijksarchief voor Architectuur en Stedenbouw.

Uitgangspunt? Elk ontwerp begon ooit met een simpele lijn. Lijnen kunnen hartstikke recht zijn of zo krom als een hoepel maar het is altijd een uitgangspunt. Want dat prachtige huis of die designerstoel, allemaal zijn ze begonnen met een simpele lijn. Wat een perfecte metafoor ook voor het leven. Die ga ik onthouden, maar dat terzijde. Dit boek is in elk geval ook voor kinderen een perfecte reminder dat je soms gewoon moet beginnen. Zowel het leesboek als het doeboek zorgen hier voor een berg inspiratie waar je u tegen zegt en alleen daarom al de aanrader voor de decembermaand.

Written by

Leave a Comment