De verborgen kosten van kinderen

0 0 0 27 comments

Kinderen kosten geld, heel veel geld. Je hoort vaak over de spaarplannen voor een studie, de witte over the top Sissi trouwjurk waar je dochters, in tegenstelling tot jezelf, natuurlijk wel in willen trouwen. Of het rijbewijs dat gefinancierd dient te worden, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. De echte kosten zitten hem in iets heel anders. Nu kan ik als meisjesmoeder slechts spreken over de verborgen kosten van het grootbrengen van X-chromosomen, maar waar ik de afgelopen jaren kapitalen aan heb uitgegeven is:

Pleisters: Echt. als ik je een advies mag geven; begin er niet aan! Mocht er iets mis gaan met bloed tot gevolg, bind er dan een oude zakdoek om of hannes wat met wc papier maar blijf ver weg van pleisters. Want vanaf het moment dat je voor het eerst een Dora pleister opplakt, veranderen ze in pleister junks. Ze willen alleen maar meer…. Voor elk minuscule krasje wat amper met het blote oog te zien is staan ze voor je neus en het enige dat het janken stopt is een pleister.

Haarspeldjes: Ik denk dat meneer Zenner in een heule mooie auto rijdt waar ik minstens de helft van gefinancierd heb. Ik wil niet eens weten wat ik de afgelopen jaren heb uitgegeven aan knipjes, elastiekjes en haarbandjes. Geen idee waarom mijn dochters niet in staat zijn om de dag te eindigen (coupe de ravage) met het kapsel waarmee ze de dag begonnen (netjes ingevlochten). Maar een feit is het dat de gemiddelde levensduur van een knipje in dit huishouden geschat wordt op zo’n 4,5 uur.

Sokken: Ongetwijfeld geen onbekend probleem. Je begint met een even aantal sokken, keurig in bolletjes bij elkaar. Je eindigt met een mand vol enkele sokken waarvan de wederhelft met de noorderzon vertrokken lijkt. Er bestaan diverse theorieën variërend van eenbenige aliens tot hongerige katten. Het zal me een zorg zijn, maar feit blijft dat ik sokken blijf kopen.

Anti klitspray en crèmespoeling: Liters maar dan ook liters gaan er hier doorheen. Mijn drie dametjes zijn net zo harig als ik en als we deze voorzorgsmaatregelen niet nemen kunnen ze het gegil tijdens het kammen horen in Paramaribo. Suggesties voor de holy grail zijn welkom, roept u maar…!

Teenslippers: Waarom, oh waarom verslijten mijn kinderen elke zomer minstens vijf paar? Met drie kinderen van drie, zes en zeven kom je al gauw op een paartje of 80!

Soepstengels: Eerlijk? Ik vind het maar een flauw en goor hapje. Ik bedoel welke gek steekt er nu zo’n gortdroog ding in z’n bak soep? Mijn dochters daarentegen zijn er dol op. Als Albert de wekelijkse boodschappen komt brengen stuur ik hem terug als hij de soepstengels is vergeten. Gelukkig kost een beetje soepstengel geen kont anders was het gedaan met mijn hypotheek 😉

Vertel! Waar ga jij failliet aan?

Written by

  • Els
  • juli 6, 2015
  Beantwoorden

  Hier zijn het nog de luiers en melkpoeder

  • Femke
  • juli 3, 2015
  Beantwoorden

  Ha,die run op pleisters! Zo herkenbaar! En wat hier helpt tegen klitten: elvive shampoo intens glad (gebruik ik zelf omdat ie zo lekker ruikt). Kwam er bij toeval achter dat het haar van dochterlief er inderdaad intens glad van wordt. Meteen kammen na het bad, nergens last van. Geen gepiep of gejammer. Echt niet. En mochten ze lang haar hebben: vlechten voor het slapen. Succes!

  • maaike
  • juni 26, 2015
  Beantwoorden

  Hier weigeren ze pleisters, sinds ze er op school een keer zo’n ouderwetse bruine gekregen hebben, die niet zo makkelijk te verwijderen was !! dus mijn tip: koop een keer van die ouderwetse 😉
  haarspeldjes, slippers, glitterriemen, nagellak (dochter) en broeken (zoon) zijn hier overigens ook niet aan te slepen 😀 !

  • Marlous
  • juni 25, 2015
  Beantwoorden

  Ik ben helaas ook in de pleisters getrapt. Al doet het maar een beetje pijn, dan moet er al een pleister op.
  Hier gaan de tissues en billendoekjes ook erg hard aangezien madam graag met deze doekjes poetst.

  En voor de klitten in het haar; de Tangle Teezer. Een uitkomst!

   • Martine
   • juni 26, 2015
   Beantwoorden

   Echt he, als je eenmaal begint met die pleisters dan is er geen houden meer aan. Soms zwicht ik voor zo’n doosje kinderpleisters met geinige plaatjes en binnen een uur hebben ze alle drie de meest ‘vreselijke’ wonden 😉

   Tangle Teezer heb ik inderdaad ook, maar crèmespoeling is nog steeds heel erg nodig 😉

  • sanny
  • juni 25, 2015
  Beantwoorden

  Net als bij Angelique de dozen met tissues… Er gaan er hier momenteel 3 in de week doorheen!

 1. Beantwoorden

  Een tweeling hier, dus alles direct dubbel. Pleisters vliegen er inderdaad doorheen. In het begin ook een ongelooflijke hoeveelheid luiers… Tegenwoordig ook veel potloden en havermout (voor door de yoghurt en dan lekker er zelf door heen roeren).

 2. Beantwoorden

  Oh, inderdaad he. Die kleine dingen die bij elkaar een boel geld kosten.. Ik schrik er soms van! Zalfje hier, knipje daar, boekje zus en dingetje zo..

  • Iris
  • juni 25, 2015
  Beantwoorden

  Die clipjes: check! Hier worden daar ook kapitalen aan uitgegeven. Maar ze verdwijnen hier altijd op een of andere mysterieuze wijze ipv dat ze stuk gaan. Dus ik heb heel veel enkele clipjes, maar moet ook continue nieuwe kopen omdat ze ineens weer ‘kwijt’ zijn. En ze worden dus ook nooit terug gevonden, rara……

 3. Beantwoorden

  Momenteel aan luiers haha. En dat sokkenprobleem ken ik ook!

  • Marie
  • juni 25, 2015
  Beantwoorden

  En als jongensmoeder voeg ik hier graag even broeken aan toe. Want die gasten moeten blijkbaar altijd, maar dan ook altijd, iets op hun knieen doen en nee, dat kan nooit voorzichtig. Gemiddelde levensduur van een broek is hier met een beetje geluk een maand. Ik ben vaste klant bij een online webshop voor knie-applicaties (dat is na de broeken verborgen kostenpost nummer 2 dus).

  Hetzelfde geldt voor schoenen. Want he, er zit een rem op je fiets maar je kunt toch ook gewoon met de hakken van je schoenen remmen, keihard over het asfalt/tegels?? Oooooh komen er dan gaten in….jeetje mam dat wist ik niet.

  Oh en jongetjes….ik weet niet hoe dat met meisjes zit, maar die van hebben geen maag, die hebben een zwart gat. Serieus, zelfs die van 3 jaar daar kun je eten in blijven stoppen. Waar ze het laten weet ik niet want ze zijn broodmager. Ik vrees voor de dag dat ze 13 en 16 zijn….dan ga ik failliet alleen al aan brood denk ik.

   • Martine
   • juni 26, 2015
   Beantwoorden

   Omg whahahaha, dat klinkt als mijn oudste dochter. En maar boterhammen met pindakaas wegstouwen. Waar laten ze het…?!

  • Mamavanluna
  • juni 25, 2015
  Beantwoorden

  Kleren van die o zo goedkope winkels. Als je er elke dag langs loopt en na binnen gaat is hij niet zo goedkoop meer.
  En biscuitjes worden hier veeeeeel gegeten . Soep stengels vind ik eng

 4. Beantwoorden

  Haha en bodylotion! De kleine na-aper moet en zal óók (zelluf) haar benen in smeren!

 5. Beantwoorden

  Ohhhh god die pleisters inderdaad! Had je dat niet een paar maanden terug kunnen zeggen? Het is hier een ware run op pleisters!

 6. Beantwoorden

  Hier ook tissues voor die liters snot die uit maar 1 neusje komt…

   • Martine
   • juni 26, 2015
   Beantwoorden

   Oeh… en vergeet al dat wasmiddel (Robijntje…!) niet om al die snotplekken op je schouders er weer uit te wassen 😉

 7. Beantwoorden

  Geweldig, hier wordt er ongelofelijk veel met klei en stiften gespeeld die je altijd kwijt raakt…

 8. Beantwoorden

  Haha hier ook klipjes en rozijntjes serieus die dingen gaan er met kilo’s in volgens mij haha!!

 9. Beantwoorden

  De grootste kostenpost is hier nu nog Nutrilon -_-
  En de directeur van Zara heeft vast net zo’n blitse auto als meneer Zenner :’) en die makkelijke zakjes van Ella’s Kitchen (Olvarit daag) zijn ook best aan de prijs maarja JE WIL HET BESTE VOOR JE KIND :’)

 10. Beantwoorden

  Herkenbaar! Ik mis stickers in het lijstje en stiften. En omdat mama er zo gek op is kleertjes 🙂

   • Martine
   • juni 26, 2015
   Beantwoorden

   Whahaha, kleertjes tellen niet 😉 😉

  • Maike
  • juni 25, 2015
  Beantwoorden

  Met een zoon die nu nog niet zo van knutselen houdt, heb ik ’t makkelijk geloof ik. Maar er komt een moment dat ik de broeken veelvuldig moet vervangingen. Of van die lelijke kniestukken moet kopen…

   • Martine
   • juni 26, 2015
   Beantwoorden

   Ga maar vast sparen… 😉

  • Miranda
  • juni 25, 2015
  Beantwoorden

  Haha inderdaad de knipjes en elastiekjes, em het knutselspul vliegt er ook doorheen hier en het stoepkrijt. Maar die laatste 2 betekenen dan weer dat ze zich goed vermaakt hebben.

Leave a Comment