Ik schrijf mij

0 0 0 10 comments

Schrijven vind ik heerlijk. Logisch, want anders zou ik hier niet iedere week allerlei schrijfsels produceren. Ik schrijf voor mezelf ja, maar ik plaats het voor andere mensen. Echt aan of voor jezelf schrijven, iets wat niemand anders leest? Dat doe ik eigenlijk al sinds mijn 12e niet meer, toen mijn laatste dagboek vol was. Waarom eigenlijk niet? Een mooi moment om aan de slag te gaan met het boek ‘Ik schrijf mij’.

IMG_1697

IMG_1698

Martine riep direct ‘dit is wat voor jou!’ toen het persbericht over Ik schrijf mij in de mailbox verscheen. Zo geschiedde, ik probeer het wel uit, dacht ik nog. Toen ik het boek eenmaal binnenkreeg en er eens op mijn gemak voor ging zitten, realiseerde ik me pas echt dat ik nooit iets voor mezelf schrijf. Niet omdat het moet, maar omdat het vaak zo kan helpen om dingen even uit te schrijven.

Dus ik ging aan de slag met Ik schrijf mij. 52 weken lang allerlei krabbels en antwoorden van mezelf. Voor mezelf. Niemand hoeft het ooit te lezen als ik dat niet wil. Inmiddels ben ik ruim 2 weken aan het schrijven en ik heb de smaak te pakken. Je hoeft niet iedere dag te schrijven, je kan kiezen voor eens per week. Maar ik vind het juist heerlijk om iedere dag even te bladeren en te krabbelen.

IMG_1699

Het was even zoeken naar het juiste moment. In de ideale wereld schrijf ik alleen, zonder mensen om me heen. Maar die ideale wereld bestaat voor mij niet iedere dag. De plek voor het boek werd mijn nachtkastje. Voordat ik ga slapen, blader ik naar een lege bladzijde en ga ik aan de slag. Soms een minuutje, soms een half uur. Het is maar net wat er in mij op komt borrelen.

IMG_1703

Denk niet dat Ik schrijf mij een dagboek is. Ja, het is voor jezelf en ja natuurlijk kan je daar je diepste geheimen in kwijt. Maar je wordt een beetje gestuurd door vragen, quotes en opdrachten. Voor mij juist de ideale manier om dagelijks iets te schrijven, omdat het geen standaard ‘hoe was je dag’ vragen zijn.

IMG_1700

Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat het allereerst mijn hoofd leegmaakt. Een soort rustmomentje voor mezelf. Ten tweede leer ik dingen over mezelf door het echt eerlijk beantwoorden van alle vragen. Waarom ben ik vaak zo bezig met wat anderen van mij vinden? Waarom doe ik niet vaker dingen die IK leuk vind? En hoezo moeten er dingen? Van wie moet ik ze dan precies doen?

 

 

Kortom, het is een nieuwe bijbel op mijn nachtkastje en ik kan ‘m daarom echt aanraden. Gewoon, even voor jezelf. Want wie schrijft, die blijft. En daarnaast, ik denk dat het heel bijzonder is om dit boek over 20 jaar nog eens door te lezen.

Ik schrijf mij is nu overal verkrijgbaar en kost 17,99. Het is een dik boek om minimaal een jaar mee aan de slag te gaan. Natuurlijk kan je af en toe wat over slaan, dan doe je er ook wat langer mee. Het is een gebonden boek, mooi vormgegeven en wat mij betreft een prachtig cadeau. Aan jezelf dan vooral, want je mag best eens wat vaker aan jezelf schrijven.

Written by

  • Jannie
  • december 10, 2018
  Beantwoorden

  Jeugdsentiment! Leuk!

  • Samantha
  • juli 13, 2016
  Beantwoorden

  Ooh dat ziet er geweldig uit!
  Een paar jaar geleden had ik een “Wreck this journal” héérlijk!
  Deze gaat op mijn verlanglijstje 🙂

 1. Beantwoorden

  Oh, hier word ik hebberig van!

 2. OH! Zo te gek dit. Ik ben heel gevoelig voor dingen (boeken) zoals deze maar ik ben er te onrustig voor. Ik koop dit dan altijd wel en heb steeds in mijn achterhoofd dat ik er aan ga (moet) beginnen maar toch komt het er niet van. Super leuk opgemaakt zo hoor dit. Misschien toch eens proberen.

  • Greta
  • juli 12, 2016
  Beantwoorden

  Wat grappig, ik heb het net aangeschaft om in deze vakantie mee te beginnen.
  Ik heb van dezelfde schrijfster ook : ik kleur mij. Ook een aanrader.
  Succes Jessica!

  • Maai
  • juli 12, 2016
  Beantwoorden

  Wat leuk. Ik moet bekennen dat ik sinds ik blog ook niet meer echt schrijf aan mezelf. Ik ben me er altijd van bewust dat mensen meelezen. Dit kan misschien wel goed zijn…

  • Diana
  • juli 12, 2016
  Beantwoorden

  Ik heb er idd ook zo 1… Was m alleen alweer vergeten hahaha

 3. Beantwoorden

  Wat een leuk boek! Ziet er mooi uit qua vormgeving ook

 4. Beantwoorden

  Wat een geweldig boek! Die gaat op mijn verlanglijstje!

 5. oh ik wil het ook!

Leave a Comment