Ik verveel me…

0 0 0 5 comments

‘Mama… we willen met jou kleien…!’ Zomaar een willekeurige ochtend met mijn dochters en in plaats van kleien zou er ook kunnen staan tekenen, knippen, plantjes uit de tuin trekken, trampoline springen, verven op de muur of knippen in het tafelzeil. De activiteit maakt weinig uit, maar feit blijft dat kinderen een activiteit tien keer meer schijnen te waarderen als ik eraan deelneem. Ik zou daar ontzettend gevlijd door kunnen zijn ware het niet dat ik een pest pokke hekel heb aan tekenen, knippen, plantjes uit de tuin trekken, trampoline springen, verven op de muur of knippen in het tafelzeil.

Ik ben namelijk al eens kind geweest en nu wil ik graag grote mensen dingen doen als cappuccino drinken, blogjes tikken of de was van drie weken wegvouwen. Ok, dat laatste wil ik eigenlijk helemaal niet maar je snapt m’n punt. Er schijnen moeders te zijn die het oprecht heel tof vinden om urenlang te bouwen met Lego of om gezellig mee te krassen in een kleurboek. But it ain’t me!

Ik ben intens dol op mijn kinderen en ik heb ze graag om me heen, maar het leukste vind ik ze als ze opgaan in een activiteit. Zelfs als dat een vrij onzalig idee is als mijn favoriete douchegel leegknijpen in de badkuip om een glijbaan te maken. Ik wil dat mijn kinderen zichzelf leren vermaken en ik ben vast niet de enige. Natuurlijk weet ik allang dat het een illusie is om te denken dat kinderen de hele dag zoet hun eigen gang gaan. In ieder geval niet als je wil dat al je nageslacht het einde van de dag haalt. Als ik dagelijks op zou tellen hoeveel minuten ik bezig ben om vingers uit ogen te halen, catfights te beëindigen en potentiële gevaarlijke activiteiten te stoppen dan blijft er weinig dag over.

So a mom’s gotta do what a mom’s gotta do maar van een beetje vervelen is nog geen kind slechter geworden. Dat geldt hooguit voor je favoriete douchegel 😉

Written by

 1. Gelukkig kan mijn dochtertje ook goed alleen spelen in huis maar het liefst wil ze dat ik altijd mee speel. Wissel het nu een beetje af, blogjes lezen en schrijven en daarna even samen spelen

 2. Beantwoorden

  Ow, zo herkenbaar.. Eventjes wil ik wel meespelen maar dan is het klaar, ik heb m’n “plicht” weer gedaan en de rest van de dag vermaak je je zelf maar… En het erge is, ik ben juf op een peuterspeelzaal, dus zou je zeggen dat ik het zo ontzettend leuk,fantastich, gezellig vind om met de kids bezig te zijn maar niets is minder waar… Thuis even niet zo veel alsjeblieft..

  • Marinda
  • juli 27, 2015
  Beantwoorden

  Een feest der herkenning.
  Zoon van bijna 3 vermaakt zich grote delen van de dag prima zelf.. mits het mooi weer is en hij dus buiten kan spelen. Zodra buienradar me laat zien dat het morgen tot in den treuren gaat regenen besluit ik een uur eerder te gaan slapen.
  rond 07:00 uur begint de pret.. mama! ik wil naar buiten! Mama! ik wil naar de speeltuin! maar helaas.. de lego, boekjes, kleurboeken en klei zullen zich van hun beste kant moeten laten zien om dit bijna driejarige mannetje tot zijn middagslaapje te vermaken. Ik besluit daarom ook vaak om op bezoek te gaan bij vriendinnen met kinderen en/of een tripje naar ikea o.i.d. om hem op die manier toch een andere “speel” omgeving te geven. Waarom Ikea? Mijn zoon vindt het supercool om op, in en onder alle bedden, banken, kasten en stoelen te gaan zitten.. Anyway.. ook ik prefereer niet om de hele dag mee te “spelen” met zoon en bewonder moeders/vaders die dat wel doen..

 3. Beantwoorden

  Pff hou op schei uit…. Ik ben al bijna een week ziek (stem kwijt) en de man moet gewoon werken.
  Ooit geprobeerd om een stoute kleuter fluisterend tot de orde te roepen…?
  Gelukkig komen de verwensingen ook niet aan.

  Ook hier is alles 1000 keer leuker als mama mee doet.
  Mijn oplossing zijn tijdsblokken: ik wissel iets samen doen af met allebei iets voor onszelf doen. Gaat vrij redelijk moet ik zeggen.

 4. Beantwoorden

  Op dit moment ben ik blogjes aan het lezen en is mijndochtertje zichzelf aan het vermaken met al het speelgoed. Fijn, dat ze zichzelf nu even vermaakt!

Leave a Comment