Ik wil een schoon toilet!

0 0 0 No comments

Schoonmaken, ik persoonlijk heb er beetje een haat liefde verhouding mee. Zo houd ik erg van een schoon huis, alleen de uitvoerende fase vind ik wat lastig. Niet dat we hier nu van dieranzige smeerkezen zijn. Zo haal ik regelmatig een stofzuigertje door de toko en ook van de ontsmettende wapperdoekjes ben ik groots fan. Maar echt old skool schoonmaken zoals onze oma’s dat zo goed konden, dat doe ik dus nooit zelden.

Blinkende vloeren

Je kent het vast, of als je op mij lijkt heb je ademloos naar de verhalen geluisterd. Glanzende vloeren, blinkende ramen en spinnenrag nowhere to be found. nee, ook niet achter de gordijnen. En nee, ook niet in dat donkere hoekje waar toch nooit iemand kent dus waarom zou ik nou helemaal die loodzware ladder uit de schuur tillen….

Dat schiet er hier dus altijd nogal eens bij in. Maar ik maak graag één uitzondering en die betreft het toilet. En ja, ik gebruik graag het woord toilet in plaats van wc. Klinkt direct al schoner vind je niet? Enfin (hehe) voor het toilet maak ik dus graag een uitzondering. Niemand houdt van cholera tenslotte… Zeer regelmatig vul ik een emmer heet water met een halve fles chloor en ga he-le-maal los in onze kleinste kamertjes. Dat ik altijd vergeet om oude kleren aan te trekken en nogal spetter is trouwens reuze zonde, maar blinken doet het! En die geur hè. Noem me een milieu terrorist maar die geur van een plons chloor in het toilet doet wonderen voor mijn innerlijke gemoedstoestand. Het ultieme ‘ik heb al mijn zaakjes onder controle want mijn plee toilet  is schoon’ gevoel. Nu de rest nog 😉

Toilet

Laat het vervolgens maar aan mijn darling gezinsleden over om de boel flink te verpesten. De geur van chloor roept bij hen namelijk hele andere associaties op. Sta ik na een kwartier old school poetsen het laatste tegeltje op te wrijven, want als je het doet moet je het goed doen. Kun je er donder op zeggen dat ik binnen de minuut opzij geduwd wordt door iemand met extreem hoge nood. En dan hebben we het natuurlijk niet over een gezellig klein plasje. Wie durft te zeggen dat het een zegen is als je kinderen zindelijk zijn, heeft duidelijk nog nooit de mijne ontmoet.

Huilend kijk ik hoe mijn meesterwerk in tien seconde ongedaan wordt gemaakt, inclusief plakkende Nutellahandjes overal. En ik, ik kan maar één conclusie trekken. Wit is ZO overschat in toiletten mensen…

Written by

Leave a Comment