Ik zie er zwanger uit als Giselle Bundchen..

0 0 0 24 comments

Tijd voor de tweede mythe van het moederschap. Want oh mijn god, wat was ik naïef toen ik voor de eerste keer zwanger werd. Want ik dacht het dus echt hè, dat ik als een beeldige Giselle Bundchen door de zwangerschap heen zou rollen. Toen er een voorzichtig bollinkje van mijn buik zichtbaar werd, ging ik eens voor de spiegel staan met een kussentje van de bank. Ik trok één voor één mijn skinny’s aan en besloot dat ik die prima door kon dragen tijdens de zwangerschap met de knoop open. Het kussen propte ik onder mijn shirts en dat rekte aardig mee dus klaar was mijn positie garderobe. Hakken eronder, geinige tas over de schouder en gaan met de zwangere banaan..

Nog voor de twintig weken echo had ik al de 12 kilo overschreden die ‘normaal’ schijnen te zijn voor een gemiddelde zwangerschap, dus was ik ervan overtuigd dat ik een tweeling kreeg. Toen de dag van de echo daar was, bleek het er toch echt één en gingen de skinny’s nog net over mijn knieën, maar niet veel verder dan dat.

Prachtig die buik, maar de zwangerschapsbenen, plofkop, nekplooien en dikke enkels had ik er niet bij besteld. En hoe lief iedereen ook bleef zeggen dat ik zo’n mooie zwangere glow had, het leek in de verste verte niet op het beeld van een prachtige nimf met een half voetballetje onder een kittig jurkje…

Sowieso was een jurkje (zwart natuurlijk want kleed lekker af en een beeldig vestje erover) geen goed idee omdat ik me elke keer kapot schrok van mijn eigen kont in de spiegel. Yup, zelfs mijn flatass was kansloos tegen dit hormoongeweld.

Uiteraard zou ik ook blijven bewegen tijdens mijn zwangerschap, in een mooie sportbroek en top. Zo fris als een hoentje ’s ochtends door het plantsoen wandelen. Stevig de pas erin en een roze bidon om slokjes water uit te nippen. De eerste maanden was ik zo moe dat ik al blij was als het lukte om op de afstandbediening te drukken en de laatste maanden was ik zo dik dat ik al blij was als het lukte om niet door de bank te zakken. Maar inderdaad, in de tussenliggende periode heb ik wel eens gewandeld. Om binnen vijf minuten dubbel geklapt over een bankje te hangen van de bandenpijn. De omstanders die dachten dat ik aan het bevallen was, hielpen ook niet echt. Het blijft een beetje gênant om maar weer eens uit te leggen dat je toch echt pas 21 weken zwanger bent.

 

Nog altijd kan ik jaloers worden op vrouwen die prachtig zwanger zijn, niet omdat ik het ze niet gun natuurlijk maar omdat ik ze zo graag zou willen aankleden. Een soort my pregnant Barbie, maar dan in het echt. Dus mocht je prachtig zwanger zijn en je vervelen? Call me!

Hoe verliep jouw zwangerschap, was jij een beetje ‘mooi’ zwanger?

Written by

 1. Beantwoorden

  Superleuk!! met veel plezier en herkenning gelezen 😉

  • Greta Meijberg
  • april 16, 2015
  Beantwoorden

  Ahhhhhh wat een leuke foto!

 2. Beantwoorden

  Oh wat een verschil! Hier kon ik gewoon nog lang mijn eigen kleding aan en 4 dagen na de bevalling kon ik mijn skinny weer aan.

   • Martine
   • april 15, 2015
   Beantwoorden

   Als jij voor een derde gaat, you know who to call to shop 🙂

  • Inge
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  hhahahaa leuk geschreven! en heel herkenbaar..

  • Rory
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  Oei, ik durf het – net als Bregje – eigenlijk ook bijna niet te zeggen…jurkjes it was. Niet eens speciale zwangerschapsjurkjes. Nee, die lekker rekbare van ‘Sugarlips’ van de Albert Cuyp. In de aanbieding voor 12 euro. Waanzinnige prints. Tijgerprint, felle bloemen, name it. Ik hield mij niet in. Op mijn werk (destijds directiesecretaresse voor een grote bank) waren ze totaal niet verrast. Toen waren ze er al ‘bang’ voor dat ik mijn normale kleding aan kon blijven doen. En na de bevalling gewoon weer die skinny aan kon doen. Daar zeg ik nu maar helemaal niets over. Anders vinden jullie mij misschien niet meer zo aardig… Sorry. Als het scheelt. Ik had weer andere, vervelende, lastige dingen. Zo hebben we allemaal wat en lijkt het gras altijd groener aan de andere kant, toch? Maar wel heel leuk en ook herkenbaar geschreven:) Want die stilettoheels? Die heb ik zeker niet 9 maanden lang gedragen hoor 🙂

   • Martine
   • april 15, 2015
   Beantwoorden

   Wij vinden je altijd aardig hoor Rory, ook gorgeous in panterprint! Kan me absoluut voorstellen dat je de pretty pregnant look helemaal rockte!

 3. Beantwoorden

  Whahaa wat heerlijk eerlijk weer!
  11 weken geleden bevallen van dochter nummer drie en wat ben ik blij dat ik met dit weer niet meer zwanger ben! Olifanten pootjes met van die mooie dikke blauwe kabels (lees spataderen….) en steunkousen tot mn oksels. Mn benen zijn helaas nog niet “rokjes proof” maar daar wordt hard aan gewerkt door een hele goede therapeute! (Tip voor de zwangeren onder ons!) Drie meisjes wat een rijkdom, daar kan Gisele met haar body niet tegenop…..maar ga nu toch wel echt ff naar de sportschool…..mèt roze bidon dat dan weer wel 😉

  • Colinda
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  Ik was niet veel aangekomen tijdens mijn zwangerschap, maar 2 kilo. Maar op een of andere manier was ik toch ook echt geen gisele. Al ben ik van mijn eigen niet super dik. Gewoon maatje 38/40

 4. Beantwoorden

  Ik durf t bijna niet te zeggen..ik was jouw barbie! Mocht er een volgende keer komen en ik weer zo veel geluk hebben dan meld ik me, mag je je helemaal uitleven, oke?

  • Joke van Doorn
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  Heel herkenbaar. Ik was enorm en hield heel veel vocht vast. En omdat het zo lastig was de kilo’s van m’n 1e zwangerschap kwijt te raken, had ik me voorgenomen het bij de 2e keer helemaal anders aan te pakken. Not! Ik was nog veel beroerder en meer moe dan bij de eerste, dus zit nu, bijna 7 weken na de bevalling van de 2e, met weer zo’n dik en onfit lijf. Balen! Maar ben vastberaden weer terug in vorm te komen, dat is me na de 1e met hard werken ook gelukt.

   • Martine
   • april 15, 2015
   Beantwoorden

   En dat gaat je weer lukken!! Heel veel succes Fantastic Mom!!

 5. Beantwoorden

  Nee ook hier in joggingbroeken 2 maten te groot en onflatteuze jurkjes..
  Snik…. En t mooie is, ik neem het me gewoon weer voor bij een eventuele tweede 😛

  • Noortje♡
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  Hahaha zo herkenbaar! Met 30 kilo erbij wilde ik niet meer weten hoe zwaar ik de weken daarna woog!

  • Marloes
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  Geweldig geschreven! En heel veel herkenning 😀

  • Diana
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  Ik had me een olifantenpoten…. Jeetje als ik daar nog aan denk… En pijnlijk….!!! Bandenpijn en bekkeninstabiliteit… Nee m’n lichaam liet me keihard in de steek whahaha…. Voelde me net een zeekoe…. Maar was zo blij met m’n buik….!!!!

 6. Beantwoorden

  Je ziet er prachtig uit, maar ik moest wel even drie keer kijken of jij het echt was!! 🙂

   • Martine
   • april 15, 2015
   Beantwoorden

   Okee, ik geef het toe.. Die grote bolle mevrouw had Martine opgegeten :))

  • Hester
  • april 15, 2015
  Beantwoorden

  Hahaha ja dat beeld had ik ook. Mooie king louie jurkjes aan en mijzelf in het gras vleien van een park waar mijn man super verliefd naar mij kijkt en heel veel mooie foto’s maakt van mij en ons geluk in mijn buik. De werkelijkheid was, dat ik een tijdje heel bang was dat je niet kon zien dat ik zwanger was, ik mij daarom niet inhield met snaaien van chocolade en andere lekkernijen (lees chocolade). Gevolg was dat ik er uitzag als een opgezwollen walvis, ik kattepootjes kreeg (opgezwollen handen en voeten). Mijn hoogtepunt was om samen met mijn man te fietsen (alleen mocht niet meer, gezien ik gevallen was) en dan een half uur lang door de supermarkt heen te waggelen achter een boodschappen wagen. . Eenmaal thuis lag ik dan alweer afgepeigerd op de bank. Poef weg illusie. Als ik misschien nog eens tweede mag verwachten weet ik in ieder geval dat ik minder ga snaaien, misschien dat het helpt. En als dat waar is, dan neem ik zeker contact met je op. Wishful thinking

   • Martine
   • april 15, 2015
   Beantwoorden

   Oh echt he, als ik sommige foto’s terug zie snap ik niet dat ik er drie heb 😉

 7. Beantwoorden

  Whahaha leuke en herkenbare blog! Tijdens de eerste 2 keer kwam ik enooooorm veel aan en moest is gewoon met 9 weken al stomme positiebroeken aan! Tijdens deze zwangerschap pas ik met 32 weken mijn normale broeken nog! Jeej! Haha

   • Martine
   • april 15, 2015
   Beantwoorden

   He da’s cool! Geniet ze 🙂

Leave a Comment