irritante kinderliedjes – Terror TV!

0 0 0 No comments

Bij dochter nummer een waren we vol goede voornemens. Alleen huisgemaakte, eigen geteelde, biologisch verantwoorde hapjes, houten speelgoed en GEEN tv. Want al die irritante kinderliedjes en tvflitsen kunnen nooit goed zijn. Maar wat bleek; soms zijn potjes ontzettend handig en houten speelgoed gaat snel kapot ( ligt dit aan mijn kinderen??). Blijft de tv over. De eerste twee jaar hebben we stug volgehouden, totdat dochter nummer twee een dreumes werd en die tv ontzettend handig bleek.

And now…

Nu zijn we inmiddels zes jaar en nóg een dochter verder. Ik kan zonder twijfel stellen dat mijn meiden geen blijvende schade hebben overgehouden aan ons ´geniet met mate´ tv beleid. Maar ik daarentegen ben zwaar  verpest. Intro´s van zogenaamde educatieve kinderprogramma´s zitten voor eeuwig opgeslagen op mijn harde schijf. De naam van de overbuurvrouw vergeet ik al drie jaar maar de Umizoomi  tune kan ik woord voor woord meezingen.

Afgelopen weekend was ik op een gezellig feestje waar iemand, na wat wijntjes, de volgende memorabele tekst zong… ´Het is gelukt… Het is gelukt.. Het is gelukt… Er is een drolletje uitgedrukt…`. Ik weet binnen een seconde dat deze vrouw niet serieus gestoord is, maar ook een kind heeft dat graag naar ´het Zandkasteel´ kijkt. Als iemand aan mij vraagt ´Hoe laat is het?´ moet ik mijn best doen om niet  terug te roepen ´Tis etenstijd!´ met dank aan mijn kleine ´Bubble-Guppy´ vrienden.

The worst…

Het aller, aller ergste zijn de zogenaamde interactieve programma´s waarbij je kinderen worden ´uitgedaagd´ om infantiel tegen te de tv te schreeuwen. Blijkbaar zijn er kapitalen besteed aan onderzoek naar de meest irritante doch onvergetelijke tune, want ik raak ze niet meer kwijt. Neuriede ik vroeger the Smiths als ik naar de bus liep… met Do-do-do-do-do-dora kom ik er ook.

Maar mij hoor je niet klagen als ik rustig kan koken om vijf uur terwijl de dames op de bank hangen.  Engels kunnen ze skippen op de middelbare school want geleerd van Diego. En ik, ik neurie vrolijk verder en zing uit volle borst  ´Wat maakt ons sterk….. Teamwerk!´

Written by

Leave a Comment