Jarig op 5 december – het vergt wat planning!

0 0 0 One comment

Al tijdens de zwangerschap waren er mensen die het uitgilden van angst als ik vertelde dat ik op 5 december uitgerekend was. Want HOE ga je dat allemaal regelen met Sinterklaas?

8 maanden lang hoopte ik net niet op die datum te bevallen. Tuurlijk, dingen gaan zich vanzelf oplossen en het is maar een paar jaar. Maar toch, op dat moment hoopte ik op een weekje eerder of desnoods een weekje later.

De ochtend van 5 december ging ik op controle bij de verloskundige en ik zei nog tegen mijn man ‘het kan me niet meer schelen. Hij moet gewoon nu komen’. Het plan was dan ook om te kijken of ik gestript zou kunnen worden. Dan maar bevallen op Sinterklaas, lekker belangrijk.

En zo geschiedde want tijdens de controle bleek ik al aan het bevallen te zijn en anderhalf uur later werd Remi geworden. Op 5 december, de uitgerekende datum. En op Sinterklaas. Onze eigen surprise zeggen we graag. Het allermooiste cadeau.

Inmiddels zijn er weer mensen die het uitgillen als ik het zeg. Hoe ik dat allemaal ga doen? Nou ja, dat is simpel. 5 december valt namelijk op een doordeweekse dag dus wij vieren het feest sowieso het weekend ervoor. De verjaardag van Remi vieren we het weekend erna. Opgelost.

Qua cadeaus is het ook nog niet lastig want mensen, hij wordt 1. Hij is door de dolle heen als hij een lege doos krijgt. Schoen zetten en pakjesavond zou ik voor hem nog lang niet hoeven vieren. Ook opgelost! Maar de kleuter is al druk bezig een verlanglijstje te maken voor haar broer en is er heilig van overtuigd dat Sinterklaas voor alle kindjes komt. Dus ook voor haar broertje.. Hmm. Daar had ik niet helemaal rekening mee gehouden.

Deze mooie bevaldatum heeft ervoor gezorgd dat we goed in de gaten houden dat het allemaal niet te gek wordt en er toch dit jaar al over na moeten denken. Mijn huis groeit straks dicht van al het speelgoed en cadeaus voor hem! We hebben dus besloten het verjaardagscadeau van Remi op pakjesavond te geven. Op die manier krijgen ze allebei een groot cadeau en daarnaast iets nuttigs (pyjama) en een boek. Opa en oma kopen ook nog een cadeautje en dan is Pakjesavond wel weer mooi geweest.

Op zijn verjaardag krijgt hij een klein cadeautje en op de dag dat we zijn verjaardag vieren krijgt hij cadeautjes van familie. Klinkt als een goed plan toch? Ik kan je eind december vertellen of het ook daadwerkelijk heeft gewerkt :’).

En kom op… Het is maar voor een paar jaar. In 2020 valt 5 december op vrijdag en in 2021 op zaterdag. Dat zijn de enige jaren waarin we qua planning wat meer in de knoop komen. En dat is nog zo ver weg.

Hoe regelen jullie het met kinderen die op of rond de feestdagen jarig zijn? Mocht je nog tips hebben dan hoor ik het heel graag!

Jessica

Written by

    • Betty
    • oktober 15, 2017
    Beantwoorden

    Moeilijke datums jarig zijn op een feestdag. Ik heb geen tips,alleen om toch te proberen de jarige speciaal te laten voelen ,dat hij wel echt een verjaardag viert net als zijn zus. De vrienden die ik ken waarvan 1 jarig is op een kerstdag en 1 op oudjaarsdag hebben dat in hun jeugd vreselijk gevonden,dat het niet echt een dag voor hen was.

Leave a Comment