Kap eens met dat gelik!

0 0 0 18 comments

Er zijn enorm veel dingen die je niet weet als je nog geen kinderen hebt. Er zijn ook enorm veel boeken geschreven over wat kinderen allemaal doen, zodat je je een beetje kunt voorbereiden. Maar er zijn nu eenmaal dingen waar je je niet op kunt voorbereiden.

Een van die dingen is likken. En met likken bedoel ik ook echt likken. Want je hebt kinderen die alles in hun mond steken. Daar wordt je door alle babyboeken ook op voorbereid. Maar over ‘aan alles likken’ wordt een stuk minder geschreven.

Likt ze aan alles? Nou ja, dingen als chloor en aanmaakblokjes heb ik niet geprobeerd. Maar verder denk ik dat mijn dochter wel zo’n beetje aan alles een keer gelikt heeft. Het begint met hun eigen handen, voeten en knuffeldoekjes. Dat is heel aandoenlijk om naar te kijken. Daarna gaan ze over op andermans handen, de boxspijlen en labeltjes. Ook nog wel geinig. Zodra ze een beetje in beweging komen kun je daar de vloer, stoelpoten en schoenen bij optellen. Dan wordt het al een beetje ranzig.

En als ze dan echt goed zelf de wereld kunnen ontdekken, dan tel je er alles bij op wat op hun pad komt. Prullenbakken, lades, naaktslakken, hondenbakken, de hond zelf, speelgoed, andere kinderen. Het is een ranzige maar soms zeer grappige gewoonte.

Inmiddels is ze er geloof ik een beetje overheen, op een paar gekke uitspattingen na. Of als ze zich verveeld, dan wilt ze nog wel eens het tafelblad aflikken. We kunnen weer normaal naar de kinderboerderij zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze aan een hek staat te likken in een onbewaakt ogenblik.

Maar beste Oei ik Groei en Je baby’s eerste jaar boeken schrijvers, pas je teksten eens een beetje aan. Ik was graag voorbereid geweest op liksporen op mijn suède pumps.

Written by

  • Angelique
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Dat doet onze dochter van bijna 2 ook. Ze ruikt ook overal aan, net een hond. Zelfs aan de fietsen ruikt ze op straat.

  • Whitney
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Hahaha hier is er eentje begonnen met likken.. En het liefst ons als ouders. WHY?? haha.. Het komt ook echt als een soort van kusje..

  • Denise
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Haha geweldig geschreven! Bij die naaktslak heb je toch wel ‘lik op stuk beleid’ gevoerd hé! 😉 Heb hier een viervoeter rondlopen, die kan er ook wat van. Bankstel, stoelpoten, vaatwasser. Ze dweilt mn keukenvloer en slobbert het liefst armen en mn Birkenstocks af. Gister hoorde ik gelik vanuit de douche, stond mevrouw op haar dooie gemakkie de wc-bril af te lebberen. Ik had hem die ochtend wel schoon gemaakt, maar toch… vind het ook maar niks dat gelik. Al denk ik niet dat deze haarbal er nog overheen groeit :p

 1. Beantwoorden

  Hier ook een meisje die alles moet proeven. Blaadjes in het bos vond ze ook echt een aanrader :-p

 2. Beantwoorden

  Ons zoontje likt altijd aan ramen. Ik weet niet wat ie eraan vindt, maar hij kan het echt niet laten 😛

  En als ik een kusje van hem krijg wordt het ook een halve tongzoen omdat ie nooit met zijn mond dicht kujes geeft 😉

  • Stephanie
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Hier worden de spuugdoekjes al afgelikt
  Er staat ons nog wat te wachten dus.

 3. Beantwoorden

  Hahaha, de likperiode begint hier nu te komen. Dus ik hou mijn hart (en de schoonmaakdoekjes) vast!

  • Gwen
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Hahah! Hier gelukkig neit echt gehad, maar wie weet de tweede. Nu ben ik iig voorbereid 😉

 4. Beantwoorden

  Oh noooooo! En ik dacht dat het een beetje bij het ‘alles in de mond stoppen’ hoorde dat ze de hond likt en onze handen en wangen en….

  • madelon
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Laatst dacht dochterlief hier…laat ik de lantaarnpalen likken

  • Diana Carlton
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  hahaha hilarisch! Mijn zoon maakt weleens gekke bewegingen met zijn tong waarvan ik denk “doet dat maar even niet in het openbaar”, maar de likfase? Die hebben wij gelukkig niet hoeven doorstaan!

  • Angelique
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Mijn zoontje nu drie en half likt nog steeds, echt om moe van te worden. Ramen, deuren, wangen, speelgoed, tv niks is te gek! Ik maak altijd wel een grapje dat hij dat maar bewaard voor als hij groter is en een vriendin heeft. Enige wat ik dan als antwoord krijg is ´Gekke mama´

 5. Beantwoorden

  Hahahha o god ik ga stuk. geweldig! En ja, herkenbaar. Behalve die naaktslakken, ik denk dat je daar wel high van wordt als je eraan likt.

  • Els
  • november 6, 2014
  Beantwoorden

  Ooooh zo herkenbaar, maar niet alleen bij baby’s. Mijn zoon is 3,5 jaar en die heeft nu weer een periode van alles in de mond en inderdaad ook likken. Ik heb dus een likkende baby en een likkende peuter haha

  • Beantwoorden

   Oh no en ik maar blij zijn dat we door de fase heen zijn. Ik bereid me vast voor!!!

Leave a Comment