Jouw kind is de held met de MiniBigBooks

0 0 0 No comments

Stiekem hebben we allemaal natuurlijk wensen voor onze kinderen, die eigenlijk net iets minder belangrijk zijn dan de twee G’s (Gezondheid en Geluk). Zo zal de vader die zelf net het Nederlands elftal niet haalde vast hopen op zaterdagochtenden langs de lijn bij de F’jes. En menig moeder zwijmelt weg bij een balletpakje in maat 116. Deze mom hoopte vurig dat haar dochters net zo van lezen zouden houden als ik zelf. En guess what, het lijkt erop dat het geluk mij gezind was want de oudste twee vertonen serieuze boekenwurmen potentie…

Waarom voorlezen?

Wie daar zo mogelijk nog verheugder over is dan ik dat is mijn jongste. Want als je vijf bent dan zijn zussen die net zo graag voorlezen als zelf lezen lang niet gek. Kwestie van u vraagt, wij draaien en daar maakt mijn mini graag en vaak gebruik van. Voorlezen is niet alleen een fijn moment samen met je kind of in dit geval met je zussen, maar vergroot ook de woordenschat van je kind. Niet geheel onbelangrijk dus. En lekker makkelijk ook want het enige wat je nodig hebt is een goed boek dat past bij de leeftijd van je kind.

MiniBigBooks HP

Om voorlezen nog leuker te maken voor zowel kinderen als voorlezers komt HP met een heel leuk initiatief namelijk de MiniBigBooksDit zijn gepersonaliseerde kinderboekjes die je gewoon thuis uit kunt printen. Jouw kind speelt dan de hoofdrol in zijn eigen verhaal of je moet erg narcistisch aangelegd zijn, maar daar ga ik even niet van uit 😉. Het resultaat? Superleuke en leerzame boekjes want ja, je kunt kiezen uit wel tien verschillende verhalen. Altijd iets dat past bij de fase waarin jouw schatje zich bevindt dus.

Hoe werkt het?

Ik zette mijn oudste dochter (10)  aan het werk om MiniBigBooks voor haar zusje te maken. Direct een goede test of het echt zo simpel is als het lijkt. En dat is zeker het geval, want in nog geen tien minuten heeft ze een boekje gekozen voor haar zusje, de hoofpersoon van een foto van haar zusje (oké en van een varkenssnuitje, dat ook..) voorzien en is het geheel opgeslagen als PDF. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een goede printer (bijvoorbeeld de HP Envy Photo)

Aan de slag!

En ja hoor, vers van de pers is daar een gepersonaliseerd boekje voor Lou, hoe leuk! Voor crea dummies zoals ik vind je op de site nog een handige handleiding hoe het boekje te vouwen en knippen en klaar ben je. Is het enige wat nog rest een lekker zacht dekentje, een vuurtje in de houtkachel en wat lekkers. Want het mogen dan enthousiaste (voor)lezers zijn die meiden van mij, ze hebben wel zo hun randvoorwaarden 😉

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HP

Written by

Leave a Comment