Klaarmaken voor school: de valkuilen

0 0 0 27 comments

Als je vraagt naar het meest hysterische moment van mijn dag door de weeks dan zeg ik direct het uurtje tussen 07:00 en 08:00. In dat uur wordt er namelijk elke dag weer een prestatie van formaat van me geëist, onmenselijk formaat als je het mij vraagt. Drie meisjes dienen in dit uurtje getransformeerd te worden van slaperige, warme pyjamamonsters in gevoede, gekapte en gezellig aangeklede wij-zijn-klaar-voor-de-dag diva’s. Inmiddels ben ik er dus achter dat het noodzakelijk is een aantal valkuilen in de morgen te vermijden:

Snoozen……, ik kan er maar één ding over eggen. It never ends well….

Denken dat je onder de douche wel je haar kunt wassen, conditionen, scrubben en een maskertje meepikken en shriekkkk wat is dat voor vachtje op mijn benen, gauw even de venus eroverheen. Hier heb je GEEN tijd voor. Ik herhaal… GEEN TIJD!

Sinasappels persen voor alle vijf de gezinsleden. Dit werkt alleen in films en reclames want tegen de tijd dat jij de glaasjes inschenkt en de ravage in de keuken hebt opgeruimd is het tijd voor het speelkwartier.

Dat monsterlijk lelijke vestje met oranje knoopjes en troetelbeertjes glitter print proberen te vinden. Remember, je had dat lelijke ding stiekem laten verdwijnen. Dus get over it vijfjarige, afleiden met Ipad helpt!

Je kinderen geloven als ze zeggen ‘Ik ga zo mijn laarzen/gympen/jas/ aandoen…’ LIARS!

Broodtrommels en bekers een nachtje laten staan. Serieus…?! Hoe kan er in één nacht een totaal nieuwe levensvorm ontstaan op die broodkorstjes vermengt met druivenpitjes?

Drie dochters met lange haren, de grootste valkuil die er is…. ‘Mama, ik wil vandaag de Elsa maar dan nadat ze een lekker wijf is geworden, niet zoals ze het eerst had, hè mama…?

Vermijd de kleding discussie met iedereen boven de zes, want geloof mij, je wint het niet!

Probeer je te realiseren dat je dochter ontzettend vooruitstrevend is en dat de combinatie die je nu verblindt van lelijkheid in 2024 waarschijnlijk hipper dan hip is. You’ve created an icon!

Een blik op de wekker werpen, zien dat het 07:00 is en in blinde paniek alle troepen mobiliseren. Het is weekend, gek!

Kinder tv, het lijkt een goede oplossing om ze rustig te houden maar eenmaal geïnstalleerd verandert ieder kind in een apatische zombie die overal ja op knikt. ‘Is vandaag juffendag?’ ‘Waaaaaaaaat, knik je nu ja…?!?!?’ ‘Nee toch, dan moet ik als een gek nu de tuin in om een eclectisch veldboeket samen te stellen uit onze uitgebloeide dorre perken…’

Wat zijn jouw valkuilen in de morgen?

Written by

  • Anneloes
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Ik eh…ahem… mijn hubbie doet de ochtendshift…
  Hij is een echte vroege vogel, staat soms om 5 uur op om er alvast twee uur werk uit te persen!
  En ik ben een notoire nachtuil met startproblemen.
  Ik leg wél ’s avonds de kleren klaar (2 jongens, trekken gewoon aan wat je klaar legt!). Ze worden meestal tussen 7 en 7.30 wakker, komen even knuffelen en aankleden op het grote bed en gaan dan beneden eten met papa.
  Ik ga dan douchen en aankleden en kom rond 8 uur beneden voor een kop koffie en breng ze naar school.
  De tasjes staan dan klaar bij de voordeur, ja óók de gymtas!

  • Renate
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Zooooo herkenbaar! 7.00 gaat de wekker en na 1 x snoozen moeten we er echt echt echt uit. Manlief regelt brood voor naar school en zet ontbijtjes klaar en gaat om 7.45 de deur uit. Ik regel kleren, de oudste van 12 roept ‘mahaaaam je hebt geen kleren klaar gelegd’ ja tsssss doeiiii dat regel je zelf maar even denk? En trek wel een SCHONE onderbroek aan aub! (is een echte vent). Dochterlief vindt niks goed wat ik uitkies maar bij zelf uitkiezen komen er enkel zomerjurken de kast uit *zucht* ‘nou en dat het te koud is mam, dat moet ik toch zelf weten, en wat maakt mij het nou uit dat die maillot niet mooi is onder die jurk, IK vind het leuk!’ Ofwel: de discussie met mijn 8jarige dochter ontwijk ik ook liever door haar het maar uit te laten zoeken. Dan maar kou lijden, eigen schuld…
  En dan nummer 3, 3 jaar oud…….die overal nee op zegt en niet wil eten want volgens hem wil hij toch niet groot worden.
  De iPad is hier verboden ’s morgens anders gebeurd er echt niks zelf!
  ‘Ga jullie tanden poetsen, doe je haren, zijn jullie tassen ingepakt, moet er vandaag fruit mee of koekjes, heb je je agenda mee, was je huiswerk nou af, trek jullie jassen aan….’ Jullie kennen het wel pfffff.

  Volgende speerpunt is na school: wie waar afspreekt en met wie en hoe laat thuis want de een training daar de ander hier etc etc
  Maar dan dat moment eenmaal met zijn allen thuis, tv aan, warme chocomel, koekje erbij…..dat is echt GENIETEN!

  • Sylvia
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  WAt een herkenning !! gelukkig zijn wij niet het enige chaos huis. Hier gaat de schoolbus om half 8 dan moet mevrouw dus helemaal klaar bij de bushalte staan en zoonlief moet dan nog even wachten tot 8 uur. Ik moet daarna echt altijd even met koffie bijkomen….Ik sta elke ochtend om half 6 op om het allemaal geregeld te krijgen omdat wij ook nog een dierenstapel hebben, maar geloof me die zijn makkelijker dan 9-jarige dochters :-).

  • ilse
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Wat heltp? ’s avonds eea aan voorbereiding doen. Kleding klaar leggen, drinken, meeneemkoekje, ontbijttafel dekken. En als je een hele goeder moeder wilt zijn, die sinaasappels alvast persen. Na t douchen s avonds de haren van de diva-dames strak invlechten, kunnen ze de volgende ochtend zo door naar school.
  En als dat allemaal niet werkt dan is het gewoon wachten. Wachten tot ze groter zijn en dat je ze een wake-up light geeft en zegt roep maar als je naar beneden gaat dan dek ik de tafel voor je.

   • Martine
   • maart 3, 2015
   Beantwoorden

   Ik heb dat weleens geprobeerd dat invlechten maar geen idee wat die dames allemaal uitvreten ’s nachts maar het zag er serieus niet uit. ik denk omdat ze ontzettend stijl haar hebben, dus dat wordt snel coupe vogelverschrikker! Dus nog maar ff geduld dan… 😉

  • Samantha
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Ik kan er nog niet over meepraten… Zoonlief is 9 en red zichzelf. Die staat om 7 uur op, gaat zelf douchen, aankleden en ontbijten.
  Ik zelf sta dus om (kuch) kwart voor 8 op. Daarna haal ik de kleine puk uit bed (áls ze überhaupt al wakker is) en maak ik ontbijt voor haar klaar en leg ik drinken/brood en tussendoortje voor mijn zoon klaar. Na het ontbijt gaat hij tandenpoetsen en zijn schooltas inpakken. Áls er dan nog tijd is mag hij nog even tv kijken (Netflix of dvd’s mogen niet! Dan blijft ie te lang plakken en komt te laat).
  Hij fietst zelf om 10 voor half 9 naar school. Maar wij wonen dan ook op steenworp afstand van school. Strak regime, maar het werkt wel 🙂

   • Martine
   • maart 3, 2015
   Beantwoorden

   Yup, strak regime is hier ook het enige dat werkt. Voordeel is wel dat je zo extreem intens geniet van de schoolvakanties 😉 Al moet ik alsnog zelf vroeg de deur uit, wat een zaligheid om iedereen in pyjama achter te laten. Wanneer is de volgende ook alweer… 😉

    • Samantha
    • maart 3, 2015
    Beantwoorden

    Ik heb geluk met late werktijden, ik begin (als ik op kantoor ben) pas om 10.00uur. Genoeg tijd voor mij dus om wakker te worden.
    Langzaam aan begin ik wel te stressen hoe ik dat doe met mijn kleine meid en de baby als die eind juni/begin juli geboren is… Maar als jij het kan met 3, moet het mij met 2 ook wel lukken (zoonlief is dan wel nummer 3 bij mij, maar die is al zo zelfstandig dat ik die niet meetel in de ochtendstress)

  • angelique
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Haha heel erg herkenbaar!

  • Diana
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Whahahaha eclectisch veldboeket…!!! Die ochtendstress heb ik nog niet…. 2 middelbare scholieren die zelf hun zaakjes regelen (wat me alsnog stress bezorgd hoor… Want 2 tienermeiden en hun kledingkeuze en make up…. Zucht maar dat heb jij nog in het verschiet hahahaha) en m’n mini gaat pas over 2,5 jaar naar school…..

   • Martine
   • maart 3, 2015
   Beantwoorden

   Lijkt me zalig, can’t wait!

    • Diana
    • maart 3, 2015
    Beantwoorden

    Lijkt mij zalig tegen die tijd je blogs te lezen en kijken of ik het herken en of je het nog zo zalig vind :p…!!! Lees tussen de regels door het woord “puberende tienermeiden” hahaha

     • Martine
     • maart 3, 2015
     Beantwoorden

     Zo, ik ben ook echt heeeel benieuwd hoe die blogs eruit gaan zien!

 1. Volgens mij heb ik ze allemaal dicht getimmerd! Ik wilde de stress niet meer hebben, en bereid nu ’s avonds alles voor.

  • Stephanie&Luna
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Jeetje gelukkig heb ik nog een paar jaar. maar jou ochtenden lijken erg op een dagje weg ochtend hier alleen dan met 1 kindje haha

  • Marleen
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Ik heb geleerd om alles maar dan ook alles de avond ervoor klaar te leggen. Kledingdiscussie vinden dus ’s avonds plaats. En ze weten dat er in de ochtend geen discussie meer plaats vind. Maar ook kan eigen kleren leg ik dus al klaar (en dan niet in de verleiding komen om toch te switschen)
  Broodtrommel, net voor het naar bed gaan klaar maken en dan gelijk ook die van mijzelf.
  Zelfs mijn make up zoek ik de avond ervoor uit en leg ik klaar.

  wat mij geholpen heeft is time, hoelang ben ik zelf bezig,hoelang duurt het aankleden van de kinderen en het eten.Dan terug rekenen Hoe laat ik de wekker moet zetten.

  Valkuil bij ons is boterhammen. Daar kunnen ze heel lang overdoen. Dus wij eten pap,Koen muesli, Laura en ik havermout. Wel zonhandig dan kan ik Stijn voeden terwijl ik mijn havermout eet.

  Mijn valkuil is dus dat ik ga zitten opjutten, daar worden ze niet sneller van en ik geïrriteerd. Dus diep ademhalen en een kwartier eerder mijn bed uit. (En in mijn hoofd de mantra, Tis bijna woensdag dan doet papa de ochtend hahahahaha)

   • Martine
   • maart 3, 2015
   Beantwoorden

   ik heb dat wel eens geprobeerd alles klaarleggen de avond van te voren maar ik vergeet het toch snel of heb ineens helemaal zin in een andere outfit en tja, die meisjes zijn natuurlijk erfelijk belast 😉 Gelukkig is M. master van het broodsmeren, dat scheelt wel!

  • Nynke
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Hier ook 3 dochters. Ik sta om 6 uur op, maak de broodtrommels klaar, vul de rugzakken. Rooster het brood, warm de melk op en om 6.45 uur wek ik de dames. Terwijl ze zitten te eten maak ik de kapsels op bestelling. Ik heb ook wel stress, maar doordat ik zo vroeg op sta, is het een stuk minder. Ik heb meer moeite met de avondspits…

  • els
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Vanochtend had ik een mooie. Denk ik dat mijn 6jarige aan het aankleden is zit hij op de wc met een donald duck. Lekker te relaxen…. ik riep onder aan de trap naar boven: hoe ver ben je? En dan hoor je uit de wc een stemmetje…. oh nee nog helemaal in pyjama…..

  • giny koning
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Hier ook stress met 3! Vooral de tv is herkenbaar en het daardoor veranderen in knikkende zombies! Dus geen tv meer….het meest vermoeibare vind ik het eeuwige waar zijn mijn schoenen/jas/tas verhaal. Waar je ze uitgedaan hebt. Dus.

 2. Beantwoorden

  Haha, heerlijk. Ik kom er toch makkelijk van af met een dochter die nog niet naar school gaat

  • Maike
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Haha, heerlijk geschreven weer! Hier maar een valkuil. In bed blijven liggen terwijl bijna dreumes om ons heen scharrelt. En vervolgens telkens bijna van het bed af lazert.

   • Martine
   • maart 3, 2015
   Beantwoorden

   Whahaha, dus pas een echte valkuil 😉

  • Koalabeautymama
  • maart 3, 2015
  Beantwoorden

  Hahaha musthave nummer 1: iPad! Vind het knap hoor met drie meiden. Ik heb er aan 1 al mijn handen vol. Die zit nu naast mij in haar prinsessenjurk.. Was om 06:00 uur al wakker. Why?!

   • Martine
   • maart 3, 2015
   Beantwoorden

   Omg, hier ook zo’n vroeg vogeltje om kwart voor zes!!! Dus deze mom zit met wallen tot haar enkels achter de laptop vandaag 😉

Leave a Comment