Kleren maken de man?

0 0 0 No comments

Kleren maken de man, het bekende spreekwoord. Wel, ik houd van mannen en ik houd van kleding. Een appetijtelijk exemplaar in een mooie outfit is dus een schot in de roos. Ik ben al bijna tien jaar samen met de mijne en gelukkig houdt hij net zoveel van winkelen als van mij. Ik ben blij dat hij er verzorgd bij loopt en geintresseerd is in mode. Hij doet zijn best er leuk uit te zien en als we naar een feestje gaan hoef ik zeker geen outfits voor hem klaar te leggen (overhemden strijken is  weer een ander verhaal..).

Nou is mannenmode ook een stuk minder complex dan damesmode. Geen ingewikkelde vraagstukken over welk jurkje, met welk blousje, met welke hakjes, met welk tasje, met welke oorbellen. Bij mannen is de hamvraag toch al snel welke broek met welk shirt. Dat vind ik nou net de sleutel tot een geslaagde look voor mannen. Niks geen ingewikkeld gedoe met spencers, bretels of dassen. Als mijn knapperd een lekker broekje aan heeft met een knisperend wit overhemd loop ik graag naast hem..

Over mannenmode op de catwalk en in magazines kan ik me daarom blijven verbazen. Vermakelijk is het zeker, maar welke zichzelf respecterende gast gaat uitgedost als een bonte kanarie naar zijn werk?

Half oktober is het weer tijd voor een designer samenwerking van Hennes en Mauritz. Isabel Marant, toch niet de minste, mocht zich ook uitleven op wat outfits voor mannen. Nou heb ik mevrouw Marant best hoog zitten maar van sommige beelden werd ik niet blij…. Zo lelijk zelfs, dat ik de foto’s hier niet eens ga plaatsen. Google maar eens ‘man HM Isabel Marant’ en oordeel zelf.

Woorden schieten te kort en ik kan werkelijk geen enkele gelegenheid bedenken wanneer dit een goed idee zou zijn . Ik kan er kort over zijn. Mannen, Doe Maar Niet! Kleren maken niet altijd de man!

Written by

Leave a Comment