Koken? Help!

0 0 0 No comments

Ik ben gek op eten en dan ligt mijn voorkeur niet perse bij het maken . Het hoeft geen gastronomisch hoogstandje te zijn, liever niet zelfs. Deze mom is namelijk niet zo’n keukenprinses. Erg fijn dus als ik mijn onkundige handjes niet hoef te laten wapperen. Toen ik nog thuis woonde stond er dagelijks een lekker Hollands potje voor me klaar. Als student op een minuscuul kamertje hield ik me braaf aan de schijf van vijf. Als je fruit vervangt door Bacardi Breezers en aardappels door bier, kom je een eind. Ook op de weegschaal, maar dat is weer een heel andere verhaal.

Koken maar!

Toen ik na een paar studentenjaren M. ontmoette had ik mijn standaard menu iets uitgebreid. Ik keek immers ook wel eens Life & Cooking. Hij was echter niet gecharmeerd van mijn pastasaus vol dubieuze brokken. Dus besloot ik, als dit de liefde van mijn leven is dan is het tijd om wat tools aan te schaffen. Ik doe eens gek en kocht een mixer, een stel messen en een Philips blender…. Die blender staat overigens nog steeds vooraan in de keukenkast. Want het moet gezegd, mijn pastasaus is er toch wel enigszins op vooruit gegaan de afgelopen jaren.

Help?!

Toch blijft de husband de baas want hij opereert namelijk anders dan ik in de keuken. Hij kiest zijn ingrediënten met zorg en roert vol liefde in zijn brouwsels. De afgelopen tien jaar heb ik zelden iets gegeten wat ik niet lekker vond. Dat komt uitsluitend doordat hij de scepter zwaait in de keuken. Verwend tot op het bot dus. Maar sinds de komst van foodporn kanalen als 24Kitchen (LINK: https://www.24kitchen.nl/) knaagt het aan me. Het heeft toch wel iets, zo’n mevrouw met een schortje voor. Vol passie een tomaat aaiend, lepels romige chocoladebavarois aflikkend. En vooral zonder moeite vijf pannetjes tegelijk op het vuur. Hoe dan? Het is wel een beetje beschamend als ik hardop moet zeggen ‘ ik kan niet koken’….

Gelukkig heb ik M., die goddelijke homemade pizza’s klaarzet als mijn vriendinnen komen eten. Als ik eens voorstel om te koken, kijkt hij verschrikt en doet snel de keuken op slot. En als hij er een keer niet is, dan betreed ik zijn heiligdom. Ik pak pollepels, doe ovenhandschoenen aan en trek de duurste pan uit het rek. Want opwarmen kan ik als de beste!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Philips

Written by

Leave a Comment