Lieve zomer, het spijt me zo

0 0 0 No comments

Lieve zomer,

Het spijt me zo. Om de een of andere reden was je ineens vertrokken. Ik hoop dat dat niet mijn schuld was. Omdat ik zo boos op je was? Je bleef dit keer zo ontzettend lang hangen. En laten we eerlijk zijn, je was ook wel ontzettend aanwezig dit keer….

Maar het spijt me echt. Die keer dat ik zo kwaad op je werd. Het was gewoon een rotdag. Je was daar, je weigerde weg te gaan en ineens schoot ik uit mijn slof. Je vroeg teveel van me. Benen scheren, oksels scheren, zere voeten van maanden op slippers, de hitte die ik niet uit mijn huis kreeg, de muggen die iedereen in het gezin bleven terroriseren (om over die takke wespen maar niet te spreken). De planten in mijn tuin die massaal het leven lieten, de hond die alleen nog maar kon hijgen, de ventilatoren die nergens meer te koop waren. Ik was ineens zo klaar met je.

Maar toen, ineens, was je vertrokken. En zoals het gaat, je weet pas wat je hebt als het weg is. Ik mis je intens. Want ik heb ook zo ontzettend van je genoten! Ik heb het niet genoeg gezegd toen je er was en dat spijt me zo. We hebben het maximale uit je gehaald. We hebben gezwommen, gedanst, gelachen en je gevierd. We gingen drie weken op vakantie en dat was oprecht een van de beste vakanties ooit.

Want heb heb ik opgezien tegen die zes lange zomerweken… Een kleuter die zo graag naar school gaat? Dan is zo lang vrij zijn een recept voor drama. Maar wat was ik verdrietig toen die laatste week ineens aanbrak. Je ging veel te snel! Ineens weer het ritme van bekers, bakjes, tassen en nieuwe gymschoenen. Een leeg plekje aan tafel tijdens de lunch. Het had voor mij een paar weken langer mogen duren.

Lieve zomer, het spijt me zo. Ik heb zo van je genoten maar ik heb je weinig dankbaarheid getoond. Dus bij deze. Ik hoop dat dit bericht je bereikt. Het spijt me, ik mis je en ik wil je bedanken. Voor de fantastische tijd in 2018. En ik weet zeker dat je in 2019 terug zal komen. Nog beter, misschien nog langer. En ik beloof je, ik ga weer keihard van je genieten.

Written by

Leave a Comment