Mama, ik ben niet ziek…

0 0 0 No comments

Je hebt kinderen die nogal nadrukkelijk laten weten dat ze ziek zijn. Een soort mini mannen zeg maar.. En je hebt kinderen die hun lot waardig en in stilte dragen. Ik heb kinderen in beide categorieĆ«n, maar ga er graag van uit dat de middelste op mij lijkt wat ziek zijn betreft šŸ˜‰ Vorige week ’s ochtends kwam ze naar benenden kwam en was amper zichtbaar op de wit gelakte trap. Direct vroeg ik of ze zich wel lekker voelde. Twee kaakjes werden op elkaar geschroefd en haar ‘ja hoor’ was amper hoorbaar. Met moeite nam ze een paar happen van haar ontbijt en hield het bij hoog en laag vol. ‘Jaaaahaaaa, ik voel me heus wel prima’. De husband en ik keken elkaar aan en daar was hij weer, de eeuwenoude vraag….

‘Blijf jij of blijf ik..’

En daar zat hem nu net de kneep want waar we normaliter qua werktijden zo flexibel zijn als de heupen van BeyoncĆ©, hadden we vanmorgen allebei een best wel belangrijke afspraak. En ik geef het niet graag toe, maar het kwam dus ontzettend goed van pas dat ons dweiltje toch echt wel naar school wilde. “Als ze het echt wil, dan moet ze het maar proberen, ze is tenslotte oud en wijs genoeg” zeiden we tegen elkaar. Terwijl de husband de drie meisjes naar school bracht, sprong ik op de fiets en voelde het begin van een knoop. Want natuurlijk wist ik best wat we hadden moeten zeggen. Als ze echt wil, dan heeft ze pech want ze is hartstikke ziek en ze is pas acht.

Tijdens mijn afspraak werd de knoop alleen maar groter en terwijl ik afscheid nam van mijn gesprekspartner ging mijn telefoon. Of ik mijn dochter wilde ophalen van school. Ze voelde zich namelijk hartstikke ziek. En daar was de flashback naar jaren geleden toen ik een koortsige baby van het kinderdagverblijf moest halen met dezelfde knoop in mijn buik. Soms komt verstand met de jaren en soms heb je een knoop nodig om je prioriteiten weer helder te krijgen. De rest van de dag bracht ik door met gloeiende meisjeswangen op mijn schoot en Vaiana op repeat. En mijn knoop verdween tegelijk met de koorts. Een to do list van hier tot tokio, maar prioriteiten on fleek!

Written by

Leave a Comment