Maria Kang

0 0 0 6 comments

Lieve Maria Kang,

Ik dacht ik stuur je eens een brief, want we hebben best wel wat gemeen. Onze namen beginnen met dezelfde letter, we zijn bijna even oud en allebei moeder van drie kinderen.  Maar daar houdt de gelijkenis op want als je onze foto’s naast elkaar legt zijn er meer verschillen dan gelijkenissen. Jouw haar is prachtig geföhnd en glanst als een diamant terwijl ik al blij ben als het gewassen is, laat staan gekamd.

Door al dat gesport heb je een prachtige platte buik. Heb ik ook hoor, maar alleen met mijn corrigerende hemd van de HEMA. Enige nadeel is dat ik dat hemd wel zelf aan krijg, maar niet uit. Gelukkig heb ik een lieve man. Helpt de jouwe je ook wel eens als je dat kittige sport topje niet uit krijgt?

Grappig ook dat je helemaal opgemaakt bent tijdens het sporten. Blijft dat een beetje zitten? Ik ga meestal voor een lik mascara, een veegje blush en wat rode Labello en dat voldoet ook prima. In het dagelijkse leven dan, want sporten doe ik niet. Ik ben wel benieuwd of je er altijd in full make-up bij loopt, kost dat niet ongelofelijk veel tijd?

En Maria Kang vertel eens, vind je het ook zo heerlijk om een avond met je vriendinnen af te spreken? Repen chocola en cappuccino’s weg werken en ondertussen klagen over je onderkin, je hang boobies en uitgezakte kont? Of spreken jullie af in de sportschool en nemen jullie daarna nog een lekkere groente shake? Is vast ook hartstikke gezellig.

Je hebt helemaal gelijk dat overgewicht een groot probleem is, juist bij kinderen. Aan de andere kant vind ik het nog fijner als mijn meiden opgroeien met een  gezond en realistisch zelfbeeld en niet iets wat ze wordt opgedrongen door fanatieke rolmodellen zoals jij. Dat ze gezond eten en genieten van lekkere dingen en blij zijn met wat ze zien in de spiegel.

Weet je waar ik ontzettend van geniet?  Heerlijk uitgebreid eten met z’n allen of van een lekker glas wijn. Ik snap heel goed dat sporten goed voor je is. Alleen met een uurtje spinnen per week zie ik er niet uit als jij, en in het regime dat jij er op na houdt heb ik simpelweg geen zin. Om maar te zwijgen over waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Tot slot kroelen mijn meiden regelmatig tegen me aan en fluisteren in mijn oor dat ik zo lief en lekker zacht ben. En dat lieve Maria Kang, dat is mijn excuus!

 

Written by

  • sredlums
  • november 5, 2013
  Beantwoorden

  Beetje makkelijk allemaal, niet?
  Zou het misschien kunnen dat de dame in kwestie haar best heeft gedaan om er voor de foto op haar best uit te zien?
  En zou het misschien kunnen dat ze dat vervloekte sporten gewoon leuk vindt? Dat ze zich goed voelt in een actieve levensstijl?

  Of je je het nou kunt voorstellen of niet, ik hou zelf enorm van hardlopen. En van lekker eten&drinken, en van een feestje op z’n tijd. (Ik ben een man en geef wat minder om capuccino of wijn).
  Om me heen ken ik meerdere ultralopers (die voor een marathon of langer hun hand niet omdraaien) die minstens net zo fanatiek zijn in het drinken van een paar stevige bieren.

  Kortom: het is niet erg om te zeggen dat je niet sport omdat je er wat te lui voor bent of het gewoon niet leuk vindt. Prima, ieder z’n ding.
  Maar kun je dan ook gewoon toegeven dat er misschien ook nog een tussenweg bestaat tussen het beeld wat jij schetst (ik neem aan dat je er ook maar een slag naar slaat) van bovenstaande dame en jouw levensstijl? Gewoon mensen die zich fijn voelen bij sporten en een gezonde levenstijl met ruimte voor minder gezonde uitspattingen?
  Ik ben zo iemand namelijk, dus ze bestaan echt.

  • Daisy
  • november 3, 2013
  Beantwoorden

  Duidelijk.

  • Helma
  • november 3, 2013
  Beantwoorden

  En zo is het!!!

  • Esther
  • november 3, 2013
  Beantwoorden

  Mijn excuus: ik heb een ‘verzakking’, sporten is hoogst irritant en soms pijnlijk. Ik eet redelijk gezond en hoelahoep tijdens het tv kijken. Met 2 kids, mijn huishouden en 3 dagen werken is de energy en tijd en zin wel op voor meer sporten. Excuus genoeg dus!!

  • Fantastic Moms
  • november 3, 2013
  Beantwoorden

  Precies! Het leven is veel te leuk om de hele tijd op een sla blaadje te knabbelen.

  • Moira
  • november 3, 2013
  Beantwoorden

  En niet te vergeten: wie zegt dat wij vrouwen zo’n lijf ambiëren en dat we allemaal een man hebben die alleen maar dat wil?

  Ik las lang geleden (vlak na mijn bevalling) een stukje in een damesblad over een man die een relatie had met een mooi model. Hij ergerde zich aan haar gedrag: nooit eens een biertje, nooit eens lekker laat stappen en altijd perfect uitziend voor elke gelegenheid. Maar verder? Lege huls… Toen ontmoette hij een ‘gewone’ vrouw die van een feestje en lekker eten hield. Met haar had ie lol. Hij liet het model zitten en kustte zijn verdere leven de inmperfecte dijen met putjes van zijn nieuwe liefde. Zijn vrienden snapten er niks van 🙂

  Dat verhaaltje is altijd blijven hangen en denk ik nog heel vaak aan als ik mezelf te kritisch heb bekeken in de spiegel 🙂 Mijn vent houdt wel van het feestbeest in mij 🙂 Hij zou het zeker niet leuk vinden als ik dag in dag uit onderworpen zou zijn aan sportregime voor maffies die onsterfelijk denken te zijn!

Leave a Comment