Mathijs Maaltijdbox ervaring + kortingscode!

0 0 0 No comments

Dat wij geen keukenprinsessen zijn, dat moge na twee jaar wel duidelijk zijn. En dat we een hekel hebben aan boodschappen doen, is ook een beetje logisch. Kinderen die racen met mini wagentjes en jankend voor het snoepschap liggen. Blegh. Dus voor ons is het een uitkomst, zo’n maaltijdbox. En toen wij werden gevraagd om de Mathijs Maaltijdbox te proberen, hoefden we daar dan ook helemaal niet over na te denken. Yes please!

Mathijs Vrieze heeft de Mathijs Maaltijdbox bedacht zodat Nederland gezonder, verser en sneller kan eten. Bijzonder aan Mathijs vinden wij dat je kan kiezen voor de Familiebox. Bij het samenstellen van deze box wordt heel bewust rekening gehouden met kinderen. Wat vinden ze lekker? Hoe kan je het voor jezelf kruidiger maken, maar voor je kinderen niet? En vooral, hoe zet ik een gezonde maaltijd op tafel zonder een uur in de keuken te zwoegen?

Naast de Familiebox kan je ook kiezen voor de Variatiebox. Die bevat ingrediënten en recepten die net even anders zijn, voor de mensen die wel houden van een kleine uitdaging in de keuken.

Wij ontvingen voor ieder gezin een Familiebox. Je kiest voor de ‘Middel’ of de ‘Groot’, afhankelijk van het aantal kinderen. In het geval van Jessica met een tweejarige dochter kregen we een middel en voor Martine met drie kinderen de grote. Voor de boxen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van pure en biologische ingrediënten. Dit lukt niet altijd, maar is wel duidelijk te zien op de verpakking.

5 dagen van te voren ontvangen we een e-mail met daarin de recepten voor de komende week. Op die manier konden we zien of er speciale ingrediënten waren die we in huis moesten halen. Niet nodig, alleen peper, zout en wat olie en dat hebben we wel. De overige ingrediënten zitten in de box. Op maandag werd de box bezorgd en oeh wat een leuke inhoud.
mathijs1

mathijs2

De box is er op maandag om 17.00 uur dus we gaan direct aan de slag met het eerste recept. We kiezen voor de runderworstjes met rijst en kikkererwten. Volgens Mathijs kost dit gerecht 20 minuten dus we houden de tijd bij! Stopwatch aan ennnn GO! En na 19 minuten en 33 seconden:

mathijs3

Wauw! We did it! Het recept was overigens heel erg duidelijk dus er kon weinig mis gaan en dat ging er gelukkig ook niet. In dit recept gebruik je een halve komkommer, de andere helft gebruik je weer voor een ander recept. Dit stond ook heel duidelijk aangeven en dat is wel zo prettig.

mathijs4

We hebben niet gegeten maar gevreten. Dit was Jessica’s favoriete recept uit de box en zelfs Juul heeft het HELE bord leeggegeten. Omdat het zo lekker was en omdat het me ook nog eens was gelukt dit helemaal zelf klaar te maken, had ik zowaar ook lol in de keuken. Dit is echt een bestseller en gaat voortaan in ons maandmenu!

Wij maken de recepten drie dagen achter elkaar. Op dag twee de pasta met kip en pesto en op dag drie de scholfilet met aardappelpuree en worteltjes. Over het laatste gerecht waren de meningen verdeeld, want de man houdt niet zo van wortels. Juul laat even zien wat ze van het recept vond:

mathijs 6

 

Ook bij Martine vielen alle gerechten in de smaak, met dezelfde favoriet op nummer een, namelijk de kikkererwten. Ineens lust iedereen rijst (wel that’s a first) en over de worstjes raken ze niet uitgepraat haha… Mijn persoonlijke favoriet was de pasta met kip en pesto. Zo simpel, maar zoooo lekker!

box1

Nom nom, lekker worstjes pikken 😉

box2

Tadaaaaaa!

box3

Mijn persoonlijke favoriet, de pasta met kip en pesto!

 

Hoe werkt het?

– bestel de box die bij je past via de website

– de box wordt op maandagavond bezorgd tussen 17.00 en 22.00 uur. Je krijgt een bericht met een tijdsindicatie. Ben je niet thuis, dan wordt de box bij de buren afgeleverd en krijg je hiervan een bericht.

– het lidmaatschap is flexibel. Je bepaalt zelf of je de box wilt ontvangen of niet. De recepten kun je online 2 weken vooruit bekijken en aan de hand daarvan bepaal je ‘neh, vind ik niet lekker’ bijvoorbeeld ;).

– de kosten hangen af van de soort box en het aantal personen. De box zoals Jessica heeft ontvangen (Familiebox middel) kost 49 euro per week (dus voor drie maaltijden) en de grote box kost 59 euro.

Jessica:

Echt heel erg top dit! Ik vond het geweldig om deze box te proberen en ben fan. De Familiebox middel is voor ons nog te groot, omdat Juul en ik beide geen grote porties eten. Voordeel hiervan is dat we de overgebleven porties hebben ingevroren. 49 euro is dan niks te veel, want wij kunnen er dus langer dan drie dagen van eten. Een optie voor Mathijs is om een Familiebox te ontwikkelen voor 2 volwassenen en een half kind en daar de prijs ook op aan te passen. 

Martine:

Ook ik ben fan. Geen boodschappen doen is al zalig, maar wat ik fijn vind aan deze box is dat de porties ruim genomen zijn. Ik heb wel eens eerder soortgelijke boxen geprobeerd en vooral de husband vond de porties dan best krap. Ook mijn meiden zijn dol op vlees en lusten wel een worstje of twee ;). De porties in deze box zijn echt lekker royaal! De recepten zijn makkelijk en per gerecht erg divers. Ik heb zeker geen makkelijke eters, maar door niet alles door elkaar te mikken eet iedereen een happie mee!

Wil jij de Mathijs maaltijdbox ook wel eens proberen? Wij mogen je nu een kortingscode van 15 euro aanbieden. Ga naar de site en gebruik de code: FANTASTICMOMS

Eet smakelijk!!

Written by

Leave a Comment