Meiden Must Read

0 0 0 No comments

De dagen worden weer korter en dus is het lounge seizoen op de bank weer geopend. Oh, ik houd er zo van.. Lekker met een stapel dekens, lekkere hapjes en een stapel leesvoer met zijn allen op de bank. Dat zijn wat mij betreft de beste zondagmiddagen. Are you with me en kun je wel wat leestips gebruiken voor diva’s in de dop? Komen ze!

De Magische Eenhoorn Academie

Reeksen doen het altijd goed bij mijn boekenwurmen. Niks irritanter dan een tof nieuw boek dat veel te snel uit is toch? Deze reeks is bedoeld voor fantasierijke meisjes van 9 tot 11 jaar, en laat ik er daar nou net twee van thuis hebben zitten 😉 Eenhoorns doen het sowieso altijd goed natuurlijk en de drie boeken werden dan ook binnen no time verslonden.

(Julie Sykes – illustraties Lucy Truman uitgeverij Deltas)

Op mijn vraag wat ze het leukste aan de boeken vonden kreeg ik als antwoord: de stoere meisjes, de mooie tekeningen en de grapjes in het boek. Mijn testpanel van twee is dus unaniem… Aanrader!

Girl Power! Een inspirerend doeboek voor en over rebelse meiden 

Zal ik even heel eerlijk zijn? Dit boek had ik dus bijna zelf gehouden, zo leuk is het! In dit boek maken meisjes op een hele toffe en toegankelijke manier kennis met ‘bekende’ vrouwen. Allemaal hebben ze op hun eigen manier hun stempel gedrukt op de geschiedenis en van de wereld een betere plek gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cleopatra, Anne Frank, Simone de Beauvoir, Michelle Obama en Catharine de Grote.

(uitgeverij Deltas)

Elke vrouw heeft haar eigen hoofstuk waarin heel helder wordt uitgelegd waarom ze zo belangrijk was voor de wereld. Daarnaast zijn er elk hoofdstuk opdrachten die je kind helpen om binnen de kaders van haar eigen belevingswereld na te denken over het groter geheel. Echt een boek dat vragen oproept en discussies start. LOVE IT

De ander & De een 

Ahhh mijn zesjarige en dierenverhalen, het blijft een match made in heaven. Dit prachtige boek was dan ook een schot in de roos en is al regelmatig voorbij gekomen tijdens het naar bed brengen. Acht verhalen waarbij twee bijzondere dierencombinaties de hoofdrol spelen. Net even een stapje verder dan een prentenboek met onderwerpen die vaak herkenbaar zijn en waar ze ook even over na moet denken soms.

(Mark Haayema, uitgeverij Rubinstein)

Ik vind de opbouw en de mooie zinnen in dit boek echt prachtig en ook de illustraties zijn te gek gedaan. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een tof verjaardagscadeau voor een boekenwurm!

Written by

Leave a Comment