Meivakantie you rocked!

0 0 0 One comment

Elk jaar als het jaarboekje van school arriveert, is het eerste wat ik doe checken hoe de meivakantie valt. Als ik slechts één schoolvakantie zou mogen kiezen dan zou ik zeker voor de meivakantie gaan! En elk jaar ben ik zo blij als een kind als blijkt dat de meiden ‘thank god’ weer twee volle weken vrij zijn. Want er schijnen scholen te zijn die maar een weekje vakantie vieren in mei. Quelle horror!!!

Topweer

Omdat we in Nederland wonen is het altijd even afwachten wat het meiweer je gaat brengen, maar man wat pakte dat lekker uit dit jaar. Ik hoop de eerste vakantiedagen namelijk altijd op regen, wind en hagelstenen zo groot als kiwi’s. Nee echt! Zeker als ik weet dat er nog een berg dagen in het verschiet liggen doe je mij geen groter plezier dan met grauwe dagen. Het perfecte excuus om het klokje rond in je pyjama door te brengen. Om ein-de-lijk die echt toffe kinderfilms op Netflix te kijken. Om onder dekens te kruipen met bakken popcorn. Om een vuurtje te maken (in de kachel die al schoon was want joe, het is mei…) Om die berg tijdschriften weg te werken. Om de weegschaal te vermijden want al dat comfortfood tikt wel aan. Kortom, om te chillen als een baas en daar hadden mijn meiden en ik nu net enorme behoefte aan.

Meivakantie saai?

Net toen de verveling toesloeg (lees: toen WO III dreigde uit te breken) werd het topweer en besloten we de lokale strandjes aan een nader onderzoek te onderwerpen. Tussendoor waren er nog twee dochters jarig en dat vierden we afgelopen zaterdag nog even met al onze lievelingsmensen. Kortom een topvakantie! Natuurlijk waren mijn dochters geen engeltjes en blijft onzalige ideeën bedenken hun favoriete hobby. Natuurlijk maken ze een pleurisbende, dor het hele huis, in vijf minuten om vervolgens de rest van de dag buiten te spelen. En natuurlijk is het af en toe even op mijn kiezen bijten van frustratie omdat ik als zzp’er amper wat gedaan krijg deze weken.

Maar ik kan oprecht zeggen dat ik genoten heb van deze twee weken. Wat mij betreft is het zomerseizoen nu echt begonnen en dus zeg ik ploppen wat je ploppen kan 😉 En psssttt… nog maar negen weken tot de zomervakantie. Cheers!

Written by

  • dineke
  • mei 15, 2018
  Beantwoorden

  He Martine, dat kun je dan zegeningen tellen.
  Rijk en bij zijn met wat je hebt.

  Groet van Dineke

Leave a Comment