Mijn dochter is een moderne prinses!

0 0 0 No comments

Ik was vroeger geen oppasmeisje. Natuurlijk wilde ik graag een zakcentje bijverdienen, maar dat deed ik liever in de lokale schoenenwinkel. Voor mij geen gedoe met kleine kindjes. Oudere ‘kinderen’ vond ik veel interessanter en dan voornamelijk jongens 😉 Als je zwanger bent, verwacht je automatisch een kopietje van jezelf. Dus toen de weeën na 38 weken zwangerschap begonnen, kon ik niet wachten om het donkerharige meisjes met grote bruine ogen in mijn armen te sluiten.

En toen kwam zij

Een meisje met blauwe ogen en witblonde sprietjes op haar hoofd. En de afgelopen jaren is gebleken dat niet alleen haar uiterlijk verschilt als dag en nacht met dat van mij. Mijn oudste meisje is inmiddels bijna elf en een denker pur sang. Stil en op het eerste gezicht zelfs wat stug, maar als je haar leert kennen weet je dat ze gewoon de kat uit de boom kijkt tot ze weet wat ze aan je heeft. En hoe ouder ze wordt, hoe meer het me opvalt dat kleine kinderen vol aanbidding kijken naar die grote dame van mij. Waar ik zero aantrekkingskracht heb op kleine kinderen heeft zij honing aan haar billen. Haar neefje en nichtje zijn dol op haar en ook in onze omgeving gaan alle kinderen in een rechte lijn op haar af.

#LuPrince en #hetbestezitinjou

Het beste zit in jou!

Ze is dan ook reuze zorgzaam voor de kleintjes om haar heen en ook op het schoolplein zie ik haar vaak behangen met kleutertjes. Het gekke is dat ze er totaal geen moeite voor doet, het lijkt echt een natuurlijke aantrekkingskracht. Afgelopen week liepen we samen door de stad op koopavond (misschien behangen met tig tasjes….) en een paar meter voor ons ging er een koddige peuter nogal ongelukkig onderuit. Terwijl ik me nog stond te bedenken hoe fijn het is dat mijn kinderen niet om de vijf minuten hun nek breken, rende zij er al naartoe. Terwijl ze het peutertje op zijn pootjes zette vroeg ze “gaat het..” en maakte hem binnen no time weer aan het lachen.

“Wat een lieve dochter heeft u…” zei de moeder van het jongetje en ik kon haar alleen maar gelijk geven. Dat meisje dat voorzichtig haar eerste stappen richting puberteit zet, is gewoon van mij. Hoe trots kun je zijn als moeder?

Moderne prinses

Het zijn juist die kleine momenten waarop je ziet dat je kind ergens voor staat, zichzelf overwint of de ruimte voelt om compleet zichzelf durft te zijn waar je als ouders trots op mag zijn! In bovenstaande video van LU Prince zie je dit perfect terug. LU Prince heeft het over moderne prinsen en prinsessen en wat mij betreft is dit DE perfecte benaming. En ik durf te wedden dat dit ook voor jouw kind geldt. Dus denk eens goed na over wanneer jij voor het laatste echt trots was op je kind en vergeet niet om de video met andere ouders te delen zodat we elkaar kunnen inspireren! Maar bovenal, laten we met zijn allen onze kinderen stimuleren om moedig te zijn en vriendschappen te sluiten, want in elk kind schuilt een moderne prins of prinses!

Ik ben me er terdege van bewust dat de komende jaren zal blijken welke vrouw er verstopt zit in dat meisje van mij, maar eerlijk? Ik maak me geen seconde zorgen, want juist door dit soort kleine momenten kan ik niet wachten. En kom te zijner tijd maar door met die kleinkinderen 😉

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lu Prince

 

Written by

Leave a Comment