Review: Mijn eerste Speelhuis van Lego Duplo

0 0 0 7 comments

Jep, dit is een echt Lego Duplo huishouden. Er wordt hier heel wat afgebouwd, gereden met een trein en zo af en toe gegooid. Lego Duplo it is, al vanaf dat Juul een maand of 16 oud was. Langzaamaan leerde ze de blokjes op elkaar te zetten, toen om ze vast te zetten en kleurtjes bij elkaar te zoeken. Bijzonder om te zien hoe je kindje zich hierin ontwikkeld, want Juul is inmiddels 21 maanden en kan steeds meer zelf bouwen. We ontvingen van Lego Duplo het nieuwste product uit de lijn voor de kleintjes (geschikt vanaf 1,5 jaar!) ‘Mijn Eerste Speelhuis’.

En yes, wat is dit schattig. Het doet mij denken aan mijn Fabuland wat ergens op zolder ligt? Die huisjes met raampjes en een glijbaan.. Love it!

Het educatieve aan het speelhuisje is dat het huisje gebruikt kan worden om spelenderwijs je kindje een ritme uit te leggen en dagelijkse dingen uit te leggen. Zo hebben we natuurlijk dag en nacht, maar ook spelen, eten, tandjes poetsen, slapen.

 

Voor Juul blijken twee dingen het allerbelangrijkste! De ramen en deurtjes kun je namelijk open en dicht doen (echt, dat vinden kinderen van anderhalf fantastisch ;)) en het speelhuis heeft ook een glijbaan waar je poppetjes vanaf kunnen glijden. Maar het begrip ‘naar bed’ snapt ze inmiddels heel goed. De poppetjes worden dan in hun bedje gelegd en heel hard uitgezwaaid.

IMG_5231

IMG_5240Het speelhuis is hier een groot succes. We bouwen een huisje, we maken er een hoge flat van met de glijbaan boven op het dak. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, zoals we van Lego Duplo gewend zijn. Het valt mij op dat er weer is gekozen voor hele vrolijke kleuren, in plaats van de standaard kleurtjes. Daarom word ik er alleen al vrolijk van om naar te kijken. En nog steeds ben ik Ledo Duplo dankbaar dat ze Duplo hebben ontwikkeld voor de allerkleinsten en dit ook blijven uitbreiden. Je hoeft niet bang te zijn voor kleine onderdelen en je kindje kan al vanaf anderhalf lekker leren bouwen. Vinden papa en mama vaak ook leuker dan het eeuwige kiekeboe ;).

Mijn Eerste Speelhuid is onder andere verkrijgbaar bij bol.com voor 15,75 euro. Check hier het complete Lego Duplo assortiment, er is enorm veel te verkrijgen voor kindjes vanaf anderhalf jaar!

Written by

 1. Beantwoorden

  Oh, die is leuk zeg! Shae vindt stapelen en op elkaar zetten met duplo erg leuk dus dit zal ook een hit zijn 🙂

  • angelique
  • april 1, 2015
  Beantwoorden

  Super leuk. hier word door de kleuter ook nog flink met duplo gebouwd

  • Monique
  • maart 31, 2015
  Beantwoorden

  Oja ook hier zijn ze er groot mee geworden en ik zelf ook 😉

 2. Beantwoorden

  Een hele leuke set! De kleurtjes zijn inderdaad goed gekozen. Hier ook fan van Duplo, mijn zoontje begint steeds vaker er mee te spelen.

  • Diana
  • maart 31, 2015
  Beantwoorden

  Leuk…!!!

  • Shirley
  • maart 31, 2015
  Beantwoorden

  O, gaaf! Hier begint het nu een beetje te komen. Het is stiekem nog leuker om alles keihard op de grond te gooien…

  • Letje
  • maart 31, 2015
  Beantwoorden

  Duplo rules!

Leave a Comment