Mijn taken als meisjesmoeder

0 0 0 27 comments

Een dochter hebben is fantastisch. Ik heb geen zoon dus ik kan je niet vertellen of dat net zo fantastisch is (vast wel). Maar ik ben in ieder geval heel blij met mijn kleine meisje.

Alleen pas bedacht ik mij dat er qua opvoeding van een meisje toch een paar zaken komen kijken als ze ouder worden. Dingen die ik moet gaan uitleggen, laten zien, met haar gaan doen. Dingen die je met een zoon misschien niet eens hoeft te bedenken. Ik had er niet eerder over nagedacht, maar jeetje, het zijn nogal wat belangrijke punten. De taken van een meisjesmoeder…

– Ooit moet ik haar misschien aanspreken op het feit dat ze teveel make up draagt

– ik moet haar uitleggen hoe ze haar benen en oksels moet ontharen.

– Oh mijn god, misschien moet ik haar ooit laten zien hoe ze haar benen en oksels moet ontharen?

– Wie weet moet ik haar iedere zaterdagavond terug naar boven sturen om zich om te kleden. “doe normaal, zo ga je echt de deur niet uit’.

– Ineens ben ik misschien wel een paar laarzen kwijt die ik weken later terug zal vinden onder haar bed. Kapot.

– Of een dure tas kwijt zijn en zien dat zij haar schoolboeken er in rond sjouwt.

– Ik ben degene die haar moet uit gaan leggen dat ze ongesteld gaat worden.

– Ik ben degene die de woorden ‘maandverband’ en ‘tampons’ aan haar moet uitleggen.

– Ik zal over een jaar of 14/15 misschien wel iedere maand een week lang een onuitstaanbaar kreng in huis hebben.

– Of ik ben degene die een week per maand een zielig meisje met heel veel buikpijn op de bank heeftliggen.

– Ooit moet ik voorzichtig uitleggen dat het tijd is om een bh te gaan kopen.

– En dan ben ik ook die persoon die mét haar een bh moet gaan kopen en misschien wel buiten moet blijven staan omdat ze zich voor mij schaamt.

Aan de andere kant ben ik misschien wel degene die mee mag een trouwjurk uitzoeken, die mee mag naar een beautydag, degene om heerlijke romantische films mee te kijken, naar de verloskundige als ze zwanger is… Hoe dan ook, het zullen allemaal mijlpalen zijn. Maar ik ben blij dat ik nog wat jaren heb om mij er mentaal op voor te bereiden ;).

Written by

 1. Beantwoorden

  En kwam net op een forum nog eentje tegen: je moet met een jongetje dus gaan oefenen met de voorhuid terugtrekken, anders kan het gaan vergroeien. Kijk ik ook nog niet naar uit 😉

 2. Beantwoorden

  Ik denk dat het voor een jongensmoeder nog véél lastiger is 😛

  – Ooit zal ik doekjes in de was aantreffen met een plakkerige substantie erop. Yuk!!

  – Misschien betrap ik hem ooit terwijl hij “bezig is” of terwijl hij naar dingen kijkt wat ik niet wil weten!

  Daar kijk ik ook nog niet echt naar uit 😛

  • Letje
  • november 28, 2014
  Beantwoorden

  Ik ben een jongens moeder, maar dat uitleggen wat maandverband is en waarom ik ongesteld word tsja daar ontkom ik ook niet aan. En dan natuurlijk het liefst ’s morgens als ik net uit mijn bed ben gerold…

  • Angelique
  • november 27, 2014
  Beantwoorden

  Ik heb gelukkig een jongetje dus mijn kleren zou ik nooit kwijt zijn maare ja hoe ga ik keano uit leggen wat er met zijn lijf gebeurd…ik heb geen vader die dat kan doen haha

  • Diana
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Tja… Dankzij mijn man kreeg ik 5 jaar geleden meteen 2 meiden (die bij ons wonen) die nu inmiddels beiden puberen… Niks bereid je voor dat kan ik je nu al zeggen hahaha… Hoop nu dat ik voorbereid ben als m’n mini straks pubert etc… Maar weet nu al dat ook die tijd heel anders zal gaan hahaha

 3. Beantwoorden

  Hee, bedankt he! 😉 Pfff nou gelukkig duurt het nog heel wat jaartjes voor dit soort dingen aan de orde zijn. Ik steek m’n kop weer even in het zand.

  • M.P. van de Laak
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  En opeens is die dag daar!…..

  • Gwen
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Leuk stuk! Zo zei mijn man laatst dat hij hoopte dat ik onze meiden straks beiden ongesteld zouden worden als ik thuis ben en niet hij alleen met hen zeg maar. Waarop ik zei dat mijn vader mijn eerste maandverband is gaan halen en ik dat op dat moment helemaal niet erg vond. Een geruststelling vond manlief haha. Maar echt, de dingen die een pubermeisje moet doorstaan en dat wij alleen aan de zijlijn steun kunnen geven, dat worden een boel grijze haren!

  • Tamara
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Ik zit hard te denken hoe het hier ging.. gelukkig duurt het nog heel lang! 🙂

  • Stephanie
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Ik moet daar nog niet aan denken.
  -Sexuele voorlichting
  -Jongens
  -Liefdesverdriet
  Neeeee niet meer aan denken. Laat de tijd langzamer gaan please.

 4. Beantwoorden

  haha lol.. ja, of over seksssssssss omg!

  • esther mantel
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Mijn dochter is 16 1/2 jaar. Ik hou mn mond. Ik had ook niet willen weten wat ik nu weet!

  • Sofie
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Wij hebben al besloten dat onze zolder een soort ‘zuipkeet’ wordt, zodat ze tot haar 18e het huis niet uit hoeft, maar haar vriendinnen (boys not allowed!) hier kunnen komen (en wij hebben een beetje toezicht) 🙂

  • Beantwoorden

   Briljant idee! Mogen onze dochters ook komen..? 🙂

    • Sofie
    • november 26, 2014
    Beantwoorden

    Ja hoor… maar wie moet ze dan thuisbrengen…? Aaah… misschien dat alleen de nerd van de klas dan mag komen om de meisjes thuis te brengen 😉

  • Nanda
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Met twee meisjes ben ik een gelukkig mama. Ik kijk al uit naar romcom avond. En op make-up jes ben ik dol. Ik zal wel zorgen dat ze er niet als Ming Lee (South Park) uit gaat zien. Samen shoppen vind ze nu al een feest (4). Maar natuurlijk, als ze straks gaan zeggen van ‘duhhh, natuurlijk ga je niet MEE naar de stad, je moest ons even brengen’ en dan samen met haar vriendinnetjes giechelend weg loopt. Hel.

  • Beantwoorden

   Echt he, dat moment dat wij moeders van ons voetstuk donderen en er alleen nog maar gerold wordt met de ogen… Brrrrr!

  • Joyce
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Hahaha! Lekker joh dit, ik was nog wel zo positief. haha nee gekheid! Jongens hebben ook echt wel hun zorgen voor later, al vrees ik wel meer voor mijn meisje straks. Eerste vriendje.. Eerste keer op stap (no way dat ze zonder haar broer heen gaat ;))

  • Angelique
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Ik kan niet wachten. Mijn meisje trekt nu heel erg naar haar vader toe ( bijna 2). Dus kom maar op, o yeah

  • Beantwoorden

   Hier ook een enorm papa kindje, tot ze ruim drie jaar was. Ineens sloeg het om!

    • Angelique
    • november 27, 2014
    Beantwoorden

    O echt, ik maakte me er al zorgen om. Het is standaard niet mama hier.

  • Seline
  • november 26, 2014
  Beantwoorden

  Zo had ik er nooit over nagedacht. Ik ben zelf een jongensmoeder en ook ik zal tegen dingen aanlopen waarvan ik de k ‘Oh my god..’ Ik moet ze straks uitleggen dat openbaar aan je piemeltje zitten niet netjes is. Scheelt jou er toch alweer een!

   • Angelique
   • november 26, 2014
   Beantwoorden

   Voor meisjes geldt dat ook hoor dat ze in t openbaar aan hun vagina zitten, haha 😀

 5. Beantwoorden

  Waarom? Waarom zeg je dit nu? Help!!!!

Leave a Comment