‘Moederkapsels’ – het verdriet

0 0 0 68 comments

Het is een veel gemaakte sneer als een moeder besluit haar haren kort te knippen. ‘Lekker functioneel moederkapsel’ of ‘zeker geen zin meer om je haar te doen’. Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij het gedacht? En ja, toegegeven, niet iedereen rockt een kort kapsel misschien. Of heeft een goede kapper. Maar ik vind het een enorm pijnlijke opmerking, omdat ik weet dat er heel vaak veel verdriet schuilt achter dat korte kapsel. Waarom?

Tijdens mijn zwangerschap groeide mijn haar als een malle en was ik gezegend met een volle bos haar. Het is welbekend dat veel vrouwen weinig haar verliezen onder invloed van de zwangerschapshormonen. Genieten! Kort na mijn bevalling zette het verwachte verval echter in. De eerste haren begonnen weer uit te vallen. Niks aan de hand, we laten het goed in model knippen en dan valt het vast mee.

De maanden die volgden ging het beter, tot ik hele plukken uit mijn borstel moest halen. De dokter maakte duidelijk dat dit een gevolg was van de hormonenstorm van afgelopen maanden en waarschijnlijk een bijwerking van anticonceptie hormonen. Ik liet mijn haar steeds iets korter knippen en hoopte dat dit de redding zou zijn.

Tot ik op een ochtend huilend voor de spiegel stond en moest toegeven dat het over was met de wilde haren. Haren breken spontaan af, op ongeveer 10 cm van mijn hoofdhuid. Mijn haar is vanaf mijn oren extreem dun. Door de afgebroken haren kan ik geen staart meer dragen. En op mijn hoofdhuid is het zo snel vet dat geen enkele droogshampoo meer werkt. Dus er is maar 1 oplossing.

Ik ga voor het ‘moederkapsel’. Niet omdat het zo lekker functioneel is. Dat is het namelijk helemaal niet want ik moet iedere 6 weken naar de kapper om het in model te kunnen houden. En ook niet omdat ik geen zin heb om mijn haar te doen (enig idee hoeveel werk het is om ieder plukje goed te krijgen?) Mijn grootste wens is om iedere dag mijn wilde bos met golvend haar te mogen doen. Maar dat kan niet en dat is niet mijn eigen keuze.

Hopelijk denken mensen drie x na voordat ze dit soort opmerkingen maken. Hopelijk begrijp je nu dat het niet zomaar een keuze is. Dat heel veel vrouwen geen keuze meer hebben omdat hormonen je haar kunnen laten verdwijnen. Dat we niet allemaal gezegend zijn met goede genen die zorgen voor volle bossen. Had jij er geen last van? Good for you! Wees trots op je prachtige lange haren, maar denk aan een ander voordat je iets zegt.

En daarnaast? Durf jij deze moeders een functioneel moederkapsel toe te schrijven? Zijn ze niet meer sexy omdat ze, misschien ook wel noodgedwongen door hormonen, de schaar in hun haar hebben moeten zetten?

Katie Holmes - popsugar.com

Katie Holmes – popsugar.com

Michelle Williams - short-hair.com

Michelle Williams – short-hair.com

Written by

 1. Beantwoorden

  Feel your pain, maar vind deze coupe je erg mooi staan!
  Mijn dochter is nu 6 maanden en ik heb deze zomer een flink stuk eraf moeten laten knippen. Het viel echt extreem uit en brak af, werd er wanhopig van. Nou heb ik het geluk dat ik erg veel, lang en dik haar had en het nu (schouderlengte) ook nog oké lijkt, als ik er veel werk van maak. Wat overigens soms echt zinloos voelt, want het is nu ook futloos en mijn mooi gestylde coupe stort vrij snel weer in. Als ik niets aan mijn haar doe is het een sneu staartje. Maar het lijkt nu eindelijk weer te herstellen, hopelijk bij jou ook ♡

  • José
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Wat een leuk kapsel!
  Ik heb van mezelf heel dun en weinig haar. En ook dagelijks vet…
  Mijn moeder kreeg na haar zwangerschappen juist beter en minder vet haar. I keep my fingers crossed!

  • Betty
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Aaw Jessica! Ik lees je berichtje nu pas en moet bekennen dat ik me ook wel eens schuldig heb gemaakt aan de term ‘moederkapsel’, maar dan wel in combinatie met de Kruidvatrode kleur, zoals Manon hem mooi beschrijft. Hoe dan ook: vind ’t rot voor je dat je, zonder dat je dat perse zelf wilde, je haar kort hebt moeten laten knippen, maar als het helpt: het staat je super!

  • froukje
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  En dan zijn er ook nog genoeg moeders die de hetze tegen kort haar onzin vinden en kort haar gewoon leuk vinden 😉 Jouw kapsel is toch hartstikke leuk? Soms staat kort gewoon ook veel leuker dan lang, alleen willen veel vrouwen daar niet aan ‘want het is lui/ lelijk/ onvrouwelijk… Vul maar im’. Zonde toch?

 2. Beantwoorden

  Ik moest het even een paar keer lezen.
  Nooit geweten dat korte kapsels moederkapsels waren.
  Mag ik zeggen dat juist de lange haren die snel met een klem iedere dag hetzelfde op het hoofd vastgezet worden. Voor mij juist een soort moederkapsels zijn. Waar je vaak de vermoeide moeder in ziet die geen tijd heeft en neemt voor zichzelf. Ook ik had heel lang haar en nu heel kort. Het staat pittiger, sexy-er en mijn ogen spreken veel meer.
  Tip voor alle moeders: neem het kapsel wat bij jou past en wat je mooi staat. En leef! Niet alleen als moeder, maar ook als vrouw. Die uitstraling, tijd voor jezelf en je eigen keuzes maken maken je een “fantastic mom”.
  Succes 😉

  • Jolan
  • februari 7, 2015
  Beantwoorden

  Ook ik verloor mijn enorm volumineuze krullende roodbruine haardos na mijn tweede en besloot het daarom te BLONDEREN zodat met niet meer zo opviel – want dichter bij kleur van hoofdhuid. DAT was geen succes ladies, ik zag er niet uit en begon mijn haar steeds meer op te steken (lees weg te moffelen) en werd er heel onzeker van. Ik was in de gefortuneerde gelegenheid om bij een goede kapper haarmatten te kunnen laten inzetten. Dit heb ik 1.5 jaar gedaan … droomhaar! Lange dikke krullen sierden mijn gezicht. Ik werd er in eerste instantie zo enorm blij van en herpakte mijn zelfvertrouwen … let wel uiteindelijk haar altijd in lage schoudervlecht en alsnog (bijna) nooit los. Feitelijk was mijn angst dat IEMAND het zou kunnen zien dat mijn haar ‘nep’ was, hoe enorm goed ook geplaatst en iedere 6 weken laten ‘omhoog’ plaatsen en kleuren en en en … was zelfs zo ver dat ik met mijn kapster een gespecialiseerd bedrijf uitgezocht had om een afspraak mee te maken voor scalp (voorkant/bovenkant) transplantatie. Je kon immers nog steeds op de bovenkant van mijn hoofdhuid kijken … Op een goede dag heb ik echter besloten om alle haarmatten eruit te laten halen en te accepteren dat mijn haar niet meer zou worden wat het ooit was. In het begin wat onwennig (ja ik verwerd weer even van extravert naar introvert) maar naar mate de tijd vorderde voelde ik mij beter met mijn eigen haar, hoe dun ook. Goed kort gekapt, mooi gekleurd, de meeste complimenten heb ik juist in die tijd mogen ontvangen. Nu, na weer 1.5 jr verder … herpakt mijn haar zich, heb ik weer een ietwat vollere bos en ook weer schouder-lang model, met een voorzichtige krul die zich ontwikkelt. Overigens niets tegen haarmatten of hair extentions, prima als tijdelijke oplossing om je weer even mentaal op te krikken. Ik heb ‘mazzel’, zo leer ik hier. Nooit zal ik meer zeggen … oh nee zo’n ‘Moederkapsel, nee ik heb geleerd. #dankjewelvoorhetdelen

  • Cynthia
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Huh?!? Dus als een vrouw met kinderen kort haar heeft dan zal ze wel gekozen hebben voor een ‘moederkapsel’? Het kan toch ook gewoon zijn dat ze kort haar leuker vindt? En hoezo is kort haar lekker makkelijk? Ik sta elke dag een kwartier mijn haar te föhnen! Er is echt wel verschil tussen een moederkapsel en een leuk kort koppie hoor!

  • Ilse
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wat een rare redenatie… Je moet niet zulke opmerkingen maken want misschien had iemand wel geen keuze en moest diegene haar haren afknippen.
  Je moet gewoon überhaubt je nare opmerkingen lekker voor je houden! Ook als het gewoon iemands keuze was om lekker kort te willen, da’s hun goed recht!

 3. Beantwoorden

  Ik vind je korte koppie super staan. Kort haar is veel meer werk om bij te houden, zoals je zelf aangeeft, elk plukje moet goed zitten. Petje af!! Ik heb lang haar, valt wederom tijdens m’n zwangerschap uit als een tierelier.. Ik kan het zo in een staart doen, niks geen fancy gedoe. Ik denk dat ik een nieuwe vorm van het moederkapsel heb 😉 lang haar zonder fratsen.

  • Francien
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Ik heb m’n hele leven al kort haar, vanaf m’n achtste. Ik vind die slierten, staarten en knotjes juist “moederkapsels” en houd helemaal niet van lang haar. Al die moeders zien er al hetzelfde uit en kort haar is juist super pittig!

  • Anneloes
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Ik heb het ook kort, al jaren, en sinds ik mama ben nóg iets korter en pittiger. Sinds drie jaar ben ik ook gestopt met kleuren en ik heb nog nooit zoveel complimenten gehad over mijn haarkleur (grijs dus).
  Als je het maar pittig en jong houdt (leve een goede kapper!), vind ik het zelfs verzorgder staan dan die lange slierten 😉

  • Lydia
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wow! Je kan het heel goed hebben, beauty!!

  • shir
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  dames… afknippen is zeker niet nodig! met behulp van de goede producten en tools kom je echt een heel eind.. eventueel wat extensions?

  kleine tip van een prof in het vak (ik werk als adviseur en kom dit soort problemen regelmatig tegen)

  gebruik een tangle teazer (borstel), deze zorgt ervoor dat het haar makkelijk ontknoopt ZONDER dat het afbreekt.

  poreus haar kan flink opgepimpt worden door het goed te verzorgen met zware shampoos en maskers. dit versterkt het haar en verzorgt uiteraard. eerlijk moet ik zeggen dat deze producten het haar ook verzwaren, zeker fijn haar word hier erg slap van.
  maar ook hier is natuurlijk weer een oplossing voor! de stylingsproducten die het haar weer lekker verstevig maken en voila, daar is de volume weer terug. hierbij kan je denken aan een rootlifter en een goede volume spray voor het hele haar.

  ook fohnen wil een hoop doen, daarmee komt er al een hoop volume terug. hiervoor gelden de stylingsproducten ook gelijk voor een warmte beschermer.

  wil je toch wat meer haar, zijn er natuurlijk altijd voor de clip in extensions. een scheiding trekken en wat touperen en klikklik daar is de volle bos!

  misschien zijn deze dingen niet weg gelegd voor iedereen qua financieen of wegens tijdgebrek. maar er zijn altijd goedkope alternatieven en met even oefenen krijg je de handigheid er zo in, en ben je met 10 minuten klaar!

  mochten deze tips niet werken, kan het knippen altijd nog!

  ik hoop dat jullie er wat aan hebben…

  liefs

  Shirley

   • kim
   • februari 6, 2015
   Beantwoorden

   Als je haar in zo’n slechte conditie is moet je alleen maar met natuurlijke producten werken en zo min mogelijk siliconentroep etc. Wat Jessica schrijft: je haar breekt zo snel af dat geen een extension het zou houden. Aan deze tips heb je veel meer: stress is veruit de belangrijkste factor. ‘Rustig’ ga je het niet krijgen, maar probeer om te gaan met stress. Kijk wat werkt voor jou, sporten, mediteren, voldoende sex met je partner ;). Daar naast zijn deze voedingstips erg goed: http://energiekevrouwenacademie.nl/hoe-voed-je-je-nagels-haren-en-huid-van-binnenuit/

 4. Beantwoorden

  You rock! xxx

  • Helene
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Heb me er ook schuldig aan gemaakt (maar wel altijd in de combi opgeschoren haar en windjack…. Want zo lekker praktisch). Vind dat zo jammer.
  Ken overigens heel veel moeders met kort haar die er stunning uit zien!!! En ik ging zelf van lang naar nu tot op m’n schouders.

  • Rory
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wow! Jessica! Het staat je fantastisch!!!

   • Rory
   • februari 6, 2015
   Beantwoorden

   Sorry, ik ga even helemaal voorbij aan je inhoudelijke (en prachtig geschreven) verhaal. Is het niet zo vaak zo? Dat mensen teveel op een ander letten en zonder er bij na te denken dingen zeggen?
   Maar ik moet je vertellen dat wat nog meer overheerst de foto is van een pittig, mooi kapsel wat je gewoon ontzettend goed staat. Super!!!

   • Beantwoorden

    Jaaa je hebt helemaal gelijkhoor! Veel mensen (waaronder ikzelf) roepen dingen zonder na te denken!

  • Annie
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Heerlijk, I like korte (moeder)coupes. Ik denk juist vaker andersom, bij het zien van lang haar in zo’n onooglijke clip, ieeeeuwwwww. Ladies, gooi je haar los of knip het af. Maar weg AUB met die clips.

  • Kim
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Zooo jij durft!! Durf ik nog niet hoor. Heb precies hetzelfde probleem, nu 2 jaar geleden bevallen maar het is nog nooit zó slecht geweest (breekt af, mega dun, gelukkig geen kale plekken). Ik heb het nu ‘half lang’, maar ziet er nog steeds niet uit. Zit als een natte krant op mijn hoofd geplakt, geen enkele volume meer. Dan kan ik het beter zo kort doen dat het met gel nog wat wordt!! Knap hoor!!

 5. Beantwoorden

  Zo maakte iemand laatst ook naar een goede kennis van me de opmerking: je bent nog geen moeder dus waarom dat korte haar? Beetje lullig aangezien ze kort haar heeft in verband met haar chemo’s die ze had gehad en aangezien ze geen kinderen kan krijgen juist…

  Laat elkaar gewoon lekker in hun waarde!

  • Tine
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Ook ik had last van superveel haaruitval na mijn bevalling! Los van de verloren haartjes, vond ik het ook vreselijk hoe mijn huis een dag na het poetsen bedekt was met een tapijt van zwarte haartjes hier en daar. Ik heb megaveel haar (het moet elke maand uitgedund worden bij de kapper) maar in die periode ging het allemaal vanzelf weg. Ik hoefde plots niet meer na de kapper. Ook bij mij kwam het gelukkig allemaal goed, want ik sta absoluut niet met kort haar. Dan lijkt mijn gezicht drie keer dikker.

  Ik vind dat jij fantastisch staat met kort haar! Denk ook maar aan Sharon Stone en de Belgische Rani De Coninck toen ze kort blond haar had: übervrouwelijk en hip! Zolang je het kàn dragen (het wordt bij sommige vrouwen snel duf en saai) en je er genoeg tijd in kan stoppen ’s ochtends tenminste… Lang haar is veel makkelijker! Borstel erdoor en in een staart en niemand heeft je bad hairday opgemerkt. Dat kan bij kort haar jammer genoeg niet!

  • Suzie
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Het staat je super, overigens, sommige mensen met kort haar halen hun vingers door hun haren lekker makkelijk en vlot en sommigen doen er wel een uur over om het te stylen naar wens. Als je lang haar hebt kun je het altijd vastzetten met een kram, ook makkelijk. Ik heb hetzelfde haar als jij hebt. Tijdens mijn zwangerschap is mijn haar heel erg afgebroken, mijn dochter is in mij overleden en daarna moesten mijn lange lokken er toch echt massaal af, ik had een bobline, vreselijk, het kan niet vast en los lijkt het ook nergens naar bij mij. Nu groeit het na 5 jaar eindelijk weer wat voller, ik haal er elke 3 maand 2 cm af. Het gaat echt kruipend maar ik kom er wel!

  • Ramona
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wauw, het staat je echt heel stoer en sexy! Wees alsjeblieft niet verdrietig of onzeker over je nieuwe kapsel, maar wees er maar heel trots op! Niet veel mensen kunnen zo’n kort koppie hebben, maar het staat jou echt fantastisch!

 6. Beantwoorden

  Wauw wat staat dat je goed zeg! Niet normaal!! Ik herken me helemaal in je verhaal. Ik had altijd al fijn en weinig haar, wat door mijn krullen niet zo opviel em het nu maar dunner en dunner en dus ook lelijker. Kan wel janken!!

  • Marloes
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Ik herken het eigenlijk totaal niet en heb juist mijn haren langer laten groeien toen ik kinderen kreeg, omdat ik niet zo moederkapsel wou. Ik had er nooit aan gedacht dat er ook dit soort verhalen achter zouden kunnen zitten, en ik zal er volgende keer aan denken als ik iemand zie met een “moederkapsel”. Overigens vind ik jou kapsel prachtig en totaal geen moederkapsel zoals ik het voor me zie. Bedankt voor de eye opener.

  • Beantwoorden

   Ja dat was hier dus ook, ik liet het bewust groeien. En dat ging ook prima, zeker tijdens de zwangerschap want toen was het een heerlijke volle bos! En ik had mij dus nooit gerealiseerd dat er een reden achter zit dat het na het krijgen van kinderen ineens afgeknipt werd… Tot ik het zelf moest ervaren dus 🙁

  • Mariska
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Mijn jongste is inmiddels 6 jaar en heb nog steeds heel veel last van haar uitval… Heb mijn haren ook al de helft korter laten knippen zodat ze wel nog in een staart kunnen maar erg veel verschil geeft het niet.. Idd dat met die vettige hoofdhuid heb ik ook heel erg je moet zowiezo al elke dag je haren wassen om niet de volgende ochtend met een vettig hoofd rond te lopen maar door al dat extra haren wassen lijkt het wel alsof je nog meer haar verliest. En dan heb je de nieuwe haren nog die proberen te groeien maar dan vrolijk alle kanten op staan… 🙁 als het zo door gaat zal ook in mijn haren de schaar gaan ( maar heb hier behoorlijk angst voor aangezien ik mijn hele leven lang haar heb gehad en totaal niet weet of kort haar mij wel staat) jullie staat het trouwens wel heel mooi ! Xxx

  • Hester
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Ik vind je haar onwijs leuk zitten! En kort haar is inderdaad enorm veel werk. Helaas heb ik nog geen kort kapsel gevonden wat mij leuk stond dus ik laat het lang en hoop dat mijn haardos weer normaal wordt

  • Marjan
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Hoi hoi, wat een hoop onzin dat moeders perse lang haar moeten hebben en dat korte kapsels uit gemak zijn. Ik heb al jaren een kort kapsel en niet vanwege problemen maar gewoon omdat ik het mooier vind bij mezelf. Niks mis met korte kapsels, lekker hip en pittig.

 7. Beantwoorden

  nice babe!!

  • Diana
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Staat je goed…!!! Enne.. Kort haar is echt niet makkelijk…!!! Heb er zelf voor gekozen in mijn geval maar niet voor het “gemak”….

 8. Beantwoorden

  Ik beken. Twee dingen trouwens: én het vooroordeel én daarmee ook de frustratie dat mijn krullen zo goed als verdwenen zijn. En daarmee dus – met dat vooroordeel – mijn vrouwelijkheid. Dus: au en dank je wel.

  • Beantwoorden

   Ja dat dus :(. En het slaat natuurlijk helemaal nergens op dat vrouwen met kort haar niet vrouwelijk zijn. Stom vooroordeel (waar ik zelf dus ooit keihard aan meedeed. Stom)

  • Letje
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Super stoer kapsel!!!

  • Suzanne
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wauw! Je ziet er super uit. That mom rocks!

 9. Beantwoorden

  Heel erg herkenbaar.. Het staat je trouwens geweldig! X

  • Marloes
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Ik dacht altijd dat het met cultuur te maken had; kom je boven de 30 dan moet je haar eraf (in sommige kringen dan). Dit had ik niet vermoed. Ik heb zelf 2 kids gekregen en nergens last van. Mijn zus heeft altijd al broos haar gehad en heeft sinds haar puberteit kort haar om die reden. Een verband met zwangerschap had ik dus nog niet gelegd. Maar… het staat je goed hoor!

  • Beantwoorden

   Ik had precies hetzelfde hoor, toch een ding die je vaak ziet als dames een bepaalde leeftijd bereiken ;). Tot ik het dus zelf ondervond dat het ook hormoongerelateerd kan zijn.. Meh.

  • Nancy
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Bij mijn 1ste kind dochtertje had ik precies de pech wat jij ook had. Het doucheputje raakte zelfs 2a3 X verstopt als ik mijn haar waste. Zoveel verloor ik dus inderdaad bij de kapper werd het korter en korter. Met pijn in mijn hart zag ik de plukken op de grond vallen. Maar zoals velen zeggen iedere zwangerschap is anders en dat heb ik gelukkig ook mogen ervaren. Tijdens mijn 2de zwangerschap en na de geboorte van mijn zoon kreeg ik mijn oude kapsel weer terug. Gelukkig ook blijvend. Ik had wel ontzettende angst dat ik opnieuw mijn lokken kwijt zou raken. Opnieuw zou moeten uitleggen waarom ik voor het ‘moederkapsel’ ga terwijl het geen keus is.

  • Natalie Nicole
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Heel herkenbaar! Na de bevalling van mijn oudste dochter ook mega haar uitval, eerst kort geknipt tot op de schouders maar ook dat werkte niet…
  Huilend liet ik mijn man de kale plekke zien aan de zijkant van mijn hoofd de bos haren in de haarborstel.

  Ook ik heb mijn haren kort geknipt en laat het lekker zo!
  Ik kan er nu lekker aan kanten mee op.

  Het staat je goed dat korte kapsel!!
  We hebben gewoon een fantastic hip mama kapsel 😉

  • Anna
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Leuk kapsel! Toch begrijp ik zelf niet waarom het moederkapsel wordt genoemd; nu mijn haar kort is moet ik er meer tijd aan besteden om te voorkomen dat het een Lady Di look wordt, dan toen het lang was en meteen in een staart kon…

  • Sien
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Al die korte kapsels zin PRACHTIG….als je ook nog hoofdhuid problemen hebt bijv.droge hoofdhuid waar ik last van heb….je haren NIET wassen met shampoo maar uitspoelen met alleen water..Zo weinig mogelijk haarlak en aanverwante art.gebruiken!!
  Waar ik mijn haren wel mee was is een stuk natuurlijke olijf zeep uit Frankrijk of uit de natuurwinkel….SUCCS dames!!!

  • Marijke
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wauw! Mooi! Echt hoor! Maar makkelijk en functioneel? Nee, volgens mij is kort haar veel bewerkelijker dan lang haar. Mijn. Lange haar kan gewoon niet overeind staan. Kort haar wel, en zo kan ik er nog wel een paar bedenken. Maar wie weet kan het nu wel weer lekker groeien!

 10. Beantwoorden

  I love it, i love it, i love it. Serieus het staat fantastic!

 11. Beantwoorden

  Prachtige coupe! En herkenbaar verhaal. Ik heb ook altijd megalast van haaruitval na zwangerschap, maar goddank nog altijd vanaf zo’n 9 maanden erna weer wat verbetering. Kort haar wil ik al sinds ik klein ben, maar iedere poging ziet eruit als een opgedroogde poedel na een regenbui. Jou staat het fantastisch!

 12. Beantwoorden

  Wauw Jess, staat je echt super goed!!

 13. Beantwoorden

  herkenbaar, kale plukken wegstoppen met ander haar, vet haar. Maar ‘gelukkig’ komen er allemaal stekels nieuw haar door. En noemt vriendlief me soms een leeuw met al die korte alle kanten opstaande plukken, niet te stylen, nieuw haar.

 14. Beantwoorden

  Het staat je hartstikke goed! Ik herken het ‘moederkapsel’wel. Maar wat heb jij hebt is echt heel anders.

 15. Beantwoorden

  je ziet er fantastic uit!

  en trouwens, ik gebruik mijn lange haar enkel om le enorme tetten te camoufleren, anders had ik het allang gedaan :/ 😀

 16. Beantwoorden

  Ik vind je dit zelfs veel toffer staan dan langer haar!!! Ik maak me ook wel een schuldig aan de term: moederkapsel maar nooit bij nagedacht dat het soms wel móét… Sorry :(! Als je het maar niet KruidvatRood verft ;)!

 17. Beantwoorden

  Whoohoo, het staat je super! Enne,mooi geschreven weer!

  • Tamara
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Staat ontzettend leuk en pittig!

  • Whitney ♡ Whtnysworld
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Guilty! Ik dacht er eerder ook zo over. Mijn haar heeft er ook last van. Het staat je super tof! Lekker vlot. Was al benieuwd ernaar! You rock!

  • Roos
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Ik vind het gaaf staan! En dat je het gewoon gedaan hebt vind ik echt heel stoer 🙂

  • Stephanie&Luna
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wauw wat staat het je goed en leuk!
  Toen ik zag dat de schaar erin ging dat ik ook owjee wat zonder waaaaaaaarom?
  Ik snap het nu. Hier door het vele afvallen en ook door de zwangerschap misschien heel veel haaruitval. maar heb het al eens kort gehad en nu durf ik niet meer 🙁
  Super stoer staat het je!!

 18. Staat je goed Jessica, lekker pittig

  • Shirley
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  You rock! Het staat je fantastisch!

  • Shopverslaafd
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Schuldig! Ook ik heb dat weleens gedacht
  Ik dacht nog, kort haar is juist meer werk
  Stomme hormonen ook!
  Ik vind het je echt leuk staan!

 19. Beantwoorden

  Zo herkenbaar. En toen werd ik vorig jaar ook nog eens geopereerd en kreeg ik een dubbele longontsteking. Narcose en antibiotica zorgden er voor dat ik de hele haren van mijn lijf liet plukken. Ik heb er ook een stuk af laten knippen. Je nieuwe haarcoupe staat je trouwens super!

  • Joyce
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Staat je super goed!!!

 20. Beantwoorden

  Heel herkenbaar allemaal!
  Het korte kapsel staat je prachtig overigens 🙂
  Ik heb ook vreselijk veel last gehad van haaruitval na de bevalling, maar het is weer helemaal goed gekomen hoor… alleen heb je geduld nodig, veel geduld. Mijn zoontje is nu vier en ik heb inmiddels mijn vertrouwde haarbos terug.

  • Maike
  • februari 6, 2015
  Beantwoorden

  Wow, het staat je heel goed!

Leave a Comment