Moederschap is als een Ikea kast

0 0 0 5 comments

Ach ja, Ikea. Spreek uit als aaaaaikiejaaaaa trouwens, maar dat terzijde. Ik schreef al eens een blog over mijn man en Ikea. Het is gewoon niet zo’n goede combi. Na bijna 11 jaar weet ik dat en daarom ging ik dit keer alleen. Ik ging voor een ladenblokje en ik kwam terug met een complete kast. Zo gaat dat, bij aikiejaa. Tijdens het in elkaar rammen van de kast, bedacht ik mij ineens dat het moederschap toch heel veel overeenkomsten heeft met een Ikea kast…

Deze blog verscheen in 2014 al eens online. Een archiefje dus!

1. Je hebt een inbussleutel nodig om de kast in elkaar te zetten. En je hebt een soort van inbussleutel nodig om een baby te maken.

2. Ze zeggen dat het meenemen van zo’n kast easy de peasy is. Dat zeggen ze ook over bevallen. En over je kind meenemen in de auto. Probeer maar eens een kleuter van 5 zonder gezeik en gezeur in de auto te krijgen.

3. In de handleiding lijkt het allemaal makkelijk, maar het gemak valt altijd tegen.

4. Moederschap heet moderskap in het Zweeds. Moderskap klinkt als een Ikea kast.

5. Vloeken, schreeuwen en janken zijn bij het in elkaar zetten van zo’n kast helemaal niet vreemd. Vloeken, schreeuwen en janken zijn ook woorden die prima passen binnen het moederschap.

6. Als je onderdelen overhoudt, is er altijd paniek.

7. De kast neemt altijd meer ruimte in dan je dacht. Geldt ook voor alle kinderzooi in je woonkamer. En in je badkamer. En in je tuin.

8. Je ging voor een lampje en kwam terug met die kast. Je ging voor regenlaarzen en komt terug met een wintergarderobe.

9. Zo’n kast geeft troep. Bergen karton, plastic en zaagsel wat uit de boorgaten komt. Kinderen geven dagelijks een soortgelijke bende.

10. Na het in elkaar zetten van zo’n kast neem je je voor nooit meer een nieuwe kast te zetten. ‘Nooit meer’ zeggen de meeste ook na de bevalling van hun eerste kind.

11. Zodra de klus geklaard is, staar je gelukzalig naar je nieuwe kast. Dit is ongeveer dezelfde blik die je je kinderen geeft als ze EINDELIJK slapen.

 

Written by

  • Whitney
  • september 28, 2014
  Beantwoorden

  Hihi heerlijk geschreven weer!

  • Tamara
  • september 23, 2014
  Beantwoorden

  Whaha wat een geweldige vergelijking!

  • Shirley
  • september 23, 2014
  Beantwoorden

  Haha, zo waar! Origineel!

 1. Beantwoorden

  Haha tijdens het in elkaar zetten van een Ikea kast drink ik ongeveer net zoveel kopjes koffie als tijdens het bezighouden van mini

  • christa
  • september 23, 2014
  Beantwoorden

  Hahaaaa ja zo is het maar net!

Leave a Comment