Must read: Lynn 3.0

0 0 0 One comment

Kleine meisjes worden groot, of in ieder geval groter. Ik merk het bij Noor (9) aan alles. Ze staat ineens net zo vaak voor de spiegel te dralen als ik. De eerste prille liefdes bloeien op in haar klas en heel veel dingen zijn ineens ‘ontzettend kinderachtig’! En ik? Ik geniet! Deze leeftijd is echt ontzettend leuk. Het ene moment een hele dame om het volgende moment nog lekker met die lange stelten op schoot te klimmen om lekker te kroelen. Echt zo’n ‘tussenin’ leeftijd.

Wat net zo hard meeverandert is haar boeken voorkeur. Heeft er alles mee te maken dat ze nu goed zelfstandig kan lezen maar met zomaar een vrolijk verhaaltje kom ik er niet meer. Lezen over ‘grote meiden’ is het nu helemaal!

Lynn 3.0 is het derde boek van Anke Kranendonk in de Lynn-reeks. Lynn heeft zomervakantie en so far is er geen bal aan. Ze staat met haar moeder op een stomme bejaardencamping en ze verveelt zch kapot. Tel daarbij op dat Joeri, haar grote liefde, ook nog eens geen bereik heeft omdat hij ver weg zit en het rampenscenario is compleet. Maar dan ziet ze Fenna ineens in hun dorp en waarom mag ze van haar moeder niet meer met Fenna omgaan?

lynn

Dit boek heeft als leeftijdsadvies 10+, maar Noor vindt het helemaal top. Sommige zaken verdienen even wat meer uitleg maar dat vind ik niet erg. Juist gezellig om zo ’s avonds in bed nog even te kletsen over onderwerpen als verdriet, eenzaamheid en vriendschap. Superleuk om te merken dat de boeken meegroeien met je kind want samen lezen in Lynn 3.0 is voor mama’s stiekem net zo leuk als voor kinderen šŸ˜‰

Lynn 3.0 is uitgegeven door Lemniscaat en kost 14,95

Written by

  1. Beantwoorden

    Leuk, ik lees ook stiekem jeugdboeken. Best leuk… Pas nog Chock gelezen is 13+ jong volwassen boek

Leave a Comment