Must read: Ouderschap zoals het is

0 0 0 One comment

Ouderschapsboeken, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. In de afgelopen 5 jaar heb ik er heel wat gelezen, maar de boeken die ik echt goed hierover, zijn op een hand te tellen. Toch kan ik er eentje toevoegen aan dit rijtje, want ik las ‘Ouderschap zoals het is’ van Katie Kirby. ‘Het ultieme boek voor perfect imperfecte ouders’.

Over de auteur

Katie is het brein achter de populaire blog ‘Hurrah for Gin‘. Inmiddels niet meer zo actief, maar er is nog meer dan voldoende leesvoer op te vinden. Omdat ze zo heerlijk schreef, was daar een uitgever die vond dat er iets moest gebeuren met haar schrijfsels op het wereldwijde web. Haar boek ‘Ouderschap zoals het is’ was geboren!

Een waarschuwing vooraf

Dit boek is een verzamelijk van Katie’s beste blogs, plus wat nieuw materiaal. Ze begint overigens met een hele belangrijke mededeling: ‘LET OP DIT BOEK BEVAT SARCASME’. Ja kijk, daar ga je al he, dan heb je mij dus al over de streep getrokken. Ik ben gaan lezen en niet meer gestopt tot ‘ie uit was. Wat een zaligheid! Die humor! Wat een heerlijke, eerlijke vrouw die niet bang is om flink sarcastisch uit de hoek te komen!

Zoals de achterflap al zegt, het boek is geen handleiding. Je gaat er helemaal niks aan nuttige informatie uithalen. Maar ik zat wel heel veel te knikken, te lachen en te schateren. Jeetje, ik riep nog net geen AMEN KATIE! Want moeder zijn is misschien de mooiste rol die ik heb gekregen, het is soms ook de stomste, de zwaarste, de meest frustrerende hondentaak op aarde. En ik vind het gewoon heerlijk als moeders dat (al dan niet stiekem) eens uitspreken. Moeders die snappen dat ik heus mijn kinderen niet echt op Marktplaats ga zetten. Maar het wel eens denk en zachtjes tegen mijn man fluister (kleine potjes, grote oren je weet wel).

De illustraties

De tekeningetjes in het boek vind ik minstens net zo grappig. Ontzettend simpel, maar heel beeldend. Deze is trouwens veel te herkenbaar in mijn geval:

‘Gezellig’

Of ‘gezellig’ met z’n allen naar het park. Super leuk. Je sjouwt je een ongeluk met alles wat mee moet, er wordt geschommeld, er valt er eentje, de ander pakt net drie rozijnen meer dan die ene en we hebben weer eentje aan het janken. Iedereen weer getroost? Dan gaan we terug naar huis. (vertaling, iedereen weer janken). En je sjouwt alles weer terug naar huis om er daar achter te komen dat je iedereen supergoed had ingesmeerd met factor 890 zonder enge filters en parabenen en quinoa, behalve jezelf. Dus.

‘het is voor niemand vakantie als je kinderen geen filmpjes waarop mensen hun verrassingseieren openmaken op YouTube kunnen bekijken’. Echt helemaal niet herkenbaar!!!1!

Conclusie

Dus nope, je gaat niks wetenschappelijks leren. Wil jij de truc leren om je kind te laten eten? Sla dit boek maar over. Maar wat mij betreft zit er wel een hele belangrijke boodschap in dit boek. Namelijk dat we allemaal naast moeder en vader gewoon mensen zijn. En mensen maken fouten, schreeuwen soms te hard, begaan blunders en kunnen huilen van het lachen. Het belangrijkste is dat je kinderen meer van jou houden dan jij je kan voorstellen. Dat jij altijd hun held zal zijn, ook op de momenten dat jij denkt dat je faalt. Die boodschap weet Katie, met heel veel humor, goed over te brengen.

Kortom, ik vind het een must read. Voor iedere moeder die denkt dat ze haar kinderen verpest (heeft). Voor iedere vader die denkt dat zijn vrouw gek geworden is sinds ze zwanger is. En voor ouders die gewoon geen idee meer hebben en denken dat ze alleen zijn met al hun valkuilen. Lees ‘Ouderschap zoals het is*’ en leer; je bent nooit alleen.

Ouderschap zoals het is, het ultieme boek voor perfect imperfecte ouders is een uitgave van Uitgeverij Deltas. Het is een hardcover boek in een handzaam formaat, dus ideaal voor in je strandtas!

*dit is een affliliatelink. Wij krijgen een kleine bijdrage als je via deze link iets besteld. 

 

 

Written by

    • Diana
    • augustus 20, 2018
    Beantwoorden

    Jaaaaaa zij is super grappig

Leave a Comment