Must reads for the family!

0 0 0 One comment

Het paasweekend zit er weer op en ik heb hard mijn best gedaan om het wereldrecord chocola eten te verbreken. Net niet gehaald 😉  Ik weet niet wat jij allemaal gedaan hebt, maar ik heb vooral heel hard gerelaxed met mijn liefjes. En wat is er lekkerder dan met z’n allen onder een dekentje op de bank kruipen met een lekker boek? Gelukkig denken mijn huisgenoten daar net zo over als ik. Vandaag zet ik dan ook graag de ‘lievelings’ van de husband en de meiden voor je op een rijtje…

Mijn pony en ik – Sarah Bosse

Meisjes en pony’s zijn altijd een goede combinatie en ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger keihard smulde van de Penny. In dereeks ‘Mijn pony en ik’ zijn drie boekjes verschenen, waarvan je er twee op de foto ziet. Nummer drie (Zeehond in nood) ligt as we speak op school in verband met een boekverslag ;). Dat zegt meteen genoeg over het succes van deze reeks voor mijn acht- en tienjarige. Alles wat meisjes van die leeftijd bezig houdt zit er namelijk in. Vriendinnen, drama, jongens, dapper zijn en natuurlijk een heleboel pony’s. Hier zijn alledrie de exemplaren binnen no time verslonden en werd het nog net geen ruzie omdat de één vond dat de ander sneller moest lezen. Girls will be girls… 😉

ISBN: 9789044749229 / 9789044749236 / 9789044749243 (EUR 9,95 per stuk)

De ‘Mijn pony en ik’ reeks is uitgegeven door Deltas

Stilzitten als een kikker, jouw aandacht werk(t)boek – Eline Snel

Dat kinderen het een stuk drukker hebben dan pak hem beet dertig jaar geleden weten we nu wel. Maar wat als je kind daar last van lijkt te hebben? Met de methode van Eline snel kun je daar vrij eenvoudig iets aan doen! Zij heeft namelijk een simpele vorm van meditatie ontwikkeld waarbij kinderen op een toegankelijke manier leren om kalm en aandachtig te zijn. Meer dan een miljoen kinderen wereldwijd zijn al aan de slag gegaan met deze kikkermethode.

Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit eerste werkboek specifiek gericht op kinderen van 5 tot 8 jaar. In het boek vind je 80 grappige oefeningen, om alleen of samen met de ouder(s) te doen. Het boek is sowieso al prachtig vormgegeven en dus zijn mijn meiden direct geinteresseerd….”Leuk, gaan we spelletjes doen?!”

ISBN: 9789021566900 (EUR 20,-)

En verrek, wat een tof boek is dit! Op een superleuke manier worden ze meegenomen in de magische wereld van je gedachten. Ze leren dat ze zelf de regisseur zijn van de films die je van binnen maakt en dat het fijn is om aardig te zijn. Maar ook hoe je het boze vuurtje van binnen blust en hoe je kan leren stoppen. Dit boek zit simpelweg ramvol handige ‘tools’ voor kinderen om zichzelf beter te begrijpen waardoor een betere concentratie ontstaat. Oké, soms een tikkeltje zweverig maar ik houd ervan!

Stilzitten als een kikker is uitgegeven door Kosmos

De perfecte barbecue – Raphaël Guillot

Wat is dat toch met mannen en vlees….?! De mijne checkt in elk geval weer dagelijks de weerapp. Stel je tenslotte voor dat het ineens mooi (lees barbecue) weer wordt. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er hier in de zomermaanden meerdere keren per week gebarbecued wordt en mij hoor je niet klagen 😉

In dit mooie, dikke boek vind je meer dan 100 barbecue recepten uit de hele wereld. Wat dacht je van de klassiekers uit Noord-Amerika of de recepten van barbecueblogger (ze bestaan haha) Rafa. Je leert daarnaast alles over de essentiële basisuitrusting (groter, groter, grootst heb ik altijd begrepen ;)) en geheimen voor de perfecte bereiding. Tel daar nog wat technisch advies bij op om het juiste materiaal te kiezen en duidelijke uitleg over de verschillende grilltechnieken. Tadaaaaaa, je hebt DE barbecue bijbel van dit jaar te pakken!

ISBN: 9789044750829 (EUR 21,95)

Ik denk dat de jacht naar het perfecte vaderdagcadeau zojuist geeindigd is! En dat zeg ik natuurlijk niet uit eigenbelang, ben je gek….. 😉 ‘De perfecte barbecue’ is uitgegeven door Deltas.

Written by

    • Diana
    • april 3, 2018
    Beantwoorden

    Hier vandaag nog een studiedag..!! Zijn nu nog een dag extra aan t chillen dus!

    Dat meditatie boek lijkt me serieus wat! Thnx!!!

Leave a Comment