Must See: Arrow

0 0 0 No comments

Dus ik viel weer eens in een Netflix gat. Je weet wel, het moment dat de aftiteling van de laatste aflevering van een serie voorbij rolt. De serie waar je al weken he-le-maal inzat en nu is het over…. Wat nu? Voor je het door hebt zit je jezelf RSI te scrollen met die ellendige kleine afstandbediening van de Apple tv en ben je nog geen steek verder. Jup, been there done that en ik haat het Netflix gat. Toen het laatst dan ook weer zover was besloot ik dat de husband mocht kiezen. Wijs besluit kan ik je vertellen, want hij koos Arrow.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct enthousiast werd van de trailer. Ook niet van IMDB en de eerste aflevering vond ik ook maar matigjes. Maar daarna gebeurde het en deed de serie wat series zo vaak doen. Ik raakte in de ban van Oliver. Deze rijke miljonairszoon maakt namelijk nogal wat mee. Zo belandde hij na een schipbreuk op een bizar eiland waar hij vijf jaar vast zat. Het hoe en wat wordt maar mondjesmaat duidelijk en het duurt dus even voor je erachter komt wat zich allemaal op het eiland heeft afgespeeld.

Na vijf jaar wordt Oliver ‘gered’ en keert terug naar zijn familie. Al snel blijkt dat Oliver niet meer dezelfde is als voor zijn verdwijning. Zo heeft hij bijvoorbeeld het een en ander opgestoken over martial arts en boogschieten en zonder dat iemand het weet besluit hij de misdaad in zijn woonplaats aan te pakken. Say hello to ‘The Arrow’…

Hoe je de serie het beste kunt beschrijven? Denk aan Batman, gemixt met Robin Hood, Dynasty en om het af te maken nog een vleugje Gossip Girl. Geen hoogstaande Golden Globe kanshebber, wel urenlang vermaak want er staan maar liefst 6 seizoenen op Netflix. Ik herhaal… 6 seizoenen mensen!

Written by

Leave a Comment