Must see: Good Girls

0 0 0 No comments

Inmiddels kan ik weer een serie toevoegen aan mijn Netflix favorietenlijst! Wat heb ik ontzettend genoten van het eerste seizoen van Good Girls. We want more! We want more!

Heb je Good Girls nog niet gezien? Plan dan een paar vrije avonden in (nog beter zou een vrij weekend zijn maar die kans is net zo groot als het winnen van de jackpot, I know). Ga liggen op de bank of in bed, neem er een glas wijn mij en bingewatchen maar. Want het is een heerlijke serie.

 

Good Girls gaat over drie vrouwen. De ietwat saaie huismoeder Beth (Haaaai Joan!), single moeder Annie (tevens het zusje van Beth) en Ruby, getrouwd en moeder van twee. Alledrie hebben ze hun eigen sores en gedoe, maar er is een rode draad. En dat is geld. Ze hebben alledrie een groot tekort en alledrie een goede reden om zo snel mogelijk geld te verdienen.

Na wat gekke idee├źn en ‘nee joh doen normaal’ gepraat is daar een plan. Ze gaan de supermarkt waar Annie werkt, beroven. En eigenlijk lukt dat nog best goed!

Maar uiteraard, al snel zijn daar de eerste problemen. De baas van Annie heeft haar herkend! Daarnaast is de buit vele malen hoger. Dat lijkt lekker, maar geen enkele gewone supermarkt heeft zoveel geld in de kluis. Daar komen ze dan ook snel achter als er een bendeleider op de stoep staat die zijn geld komt ophalen. En helaas, er is al een deel van het geld opgemaakt….

Het is bizar hoe je sympathie kan krijgen voor ‘the bad guys’. Je gaat zo meeleven met de drie dames, dat je echt hoopt dat ze ermee weg komen. Dat het geld genoeg is om alle problemen op te lossen, dat de bende zo snel mogelijk weer verdwijnt. De serie begint een beetje slow, maar uiteindelijk zat ik tot de laatste minuut van seizoen 1 op het puntje van de bank.

We moeten even geduld hebben want seizoen 2 komt sowieso pas in 2019 en in welke maand is nu nog niet bekend. Ik ben bang dat we in Nederland nog wel iets langer moeten wachten… Je hebt in ieder geval genoeg tijd om seizoen 1 via Netflix te gaan kijken. Good Girls is echt de moeite waard!

Written by

Leave a Comment