Must See: The Missing

0 0 0 No comments

Beetje oververhit geraakt tijdens de afgelopen zonnige dagen? Komt goed uit, want als jij wel een beetje kippenvel kan gebruiken dan heb ik de must see voor jou. De rillingen liepen bij mij in elk geval regelmatig over mijn rug bij het kijken van The Missing! Men neme de nachtmerrie van elke ouder, voeg daar een killer soundtrack aan toe en geloof mij. Je blijft kijken…

In seizoen 1 van de serie maken we kennis met de familie Hughes die op vakantie is in Frankrijk. Na een bezoekje aan een lokaal zwembad gebeurt het onvoorstelbare. Zoontje Oliver (5) verdwijnt zonder ook maar een spoor achter te laten. De radeloze ouders besluiten in het Franse dorpje te blijven en beginnen een wanhopige speurtocht naar hun zoon. Hierbij worden ze geholpen door de franse inspecteur Julien Baptiste, maar het mag niet baten want Oliver wordt niet gevonden en het dossier wordt gesloten.

The Missing

Jaren later keert de vader terug naar het dorpje waar ooit zijn zoon verdween omdat hij het verleden niet los kan laten en je raadt het al. Hij ontdekt een aanwijzing. Samen met Inspecteur Julien Baptiste gaat hij opnieuw op zoek naar zoon.

Verder verklap ik natuurlijk niks, want je wil net als ik op het puntje van je stoel zitten. Maar man, wat een indringende serie is dit. Het onheilssfeertje is echt mooi neer gezet en de intro van de serie blijft nog weken in je hoofd zitten. Het drukt je ook wel even met je neus op de feiten. Zo makkelijk verdwijnt een kind dus. Niet dat ik mijn kinderen na het zien van deze serie direct heb aangelijnd, maar soms is het goed om je even te realiseren hoe kwetsbaar ze eigenlijk zijn.

Oh, en mocht je net als ik helemaal in de ban zijn van deze serie? Seizoen twee staat ook op Netflix en is zo mogelijk nog indringender.

Written by

Leave a Comment