Niet dragen, maar klagen!

0 0 0 25 comments

Er zijn van die dingen waar sommige moeders een nogal sterke mening over kunnen hebben. Het wel of niet geven van borstvoeding bijvoorbeeld, of wel of geen ‘Mama is the best!’ tattoo voor een tweejarige (KIDDING!). En elke keer als ik weer een dochter op de wereld had gezet viel het me op, ook het ‘dragen’ van baby’s is zo’n heet hangijzer. Nu is het logisch natuurlijk dat je je baby draagt, die mini beentjes lopen namelijk nog niet zelf van box naar wieg. Maar waar ik het hier over heb is het dragen van je baby in een draagdoek of draagzak.

Nou snap ik de voorstanders heel goed. Lekker oer je baby de hele dag dicht bij je, je handen vrij om op mammoeten te jagen (again KIDDING!) en voor een baby is het natuurlijk zalig om telkens in slaap gewiegd te worden op de cadans van jouw dagelijkse bezigheden. Dus ik kocht een draagdoek. Yup, gelijk hardcore aan de bak met zo’n doek van een metertje of 20..

Na 13 uur lang ingespannen YouTube tutorials loeren, durfde ik het eindelijk aan om als ware moeder kangoeroe de buitenwereld te trotseren. Toen ik binnen een half uur drie keer werd aangesproken omdat mijn baby te hoog, te laag of te scheef zat was de lol er snel af. Nou moet ik zeggen dat het ook niet erg hielp dat ik drie uur bezig was voor er überhaupt een baby in die meterslange lap zat, maar you get the point..

En je voelt hem aankomen, dragen bleek niet echt mijn ding. Ik heb nog eens een poging gewaagd met een draagzak in subtiel fluor groen en mijn baby gilde net zo hard als ik toen de riempjes maar niet wilden klikken zoals ze hoorden te klikken. It just wasn’t me en aangezien ik net een maandsalaris had afgetikt voor een hippe kinderwagen die in de gang stond te shinen, voelde ik ook niet echt de noodzaak om dit draagavontuur door te zetten.

Dus moms die het dragen tot levenskunst en missie verheven hebben, wat fijn dat jullie er zo van genieten en er zo vol van zijn. Maar sommige moeders lopen toch echt liever achter een kinderwagen. Let us be!

Tell me, wat vind/vond jij van dragen??

Written by

 1. Leuk om het eens van de andere kant te lezen want ik heb ook wel wat struggles gehad met dat dragen. Ik ging al snel over op zo’n handig kant-en-klaar ding en dat ging prima. Maar James werd al snel te zwaar en dus hield ik het niet langer dan 20 minuten vol met James op mijn buik. Wel heb ik af en toe de draagdoek gebruikt voor thuis, als ik achter mijn computer zat bijvoorbeeld en zoonlief tegen mij aan wilde slapen. Maar dan had ik niet zo’n fantastische driedubbele zeemansknoop gemaakt hoor, twee knoopies en voor op schoot was dat prima.

 2. Beantwoorden

  Ik heb het niet eens geprobeerd, leek mij ook niks. Behalve op de fiets, dan was het praktisch (met zo’n kant en klare). Ik was na ruim negen maanden zo blij dat ik weer vrij kon bewegen 😉

 3. Beantwoorden

  Eerlijk? Ik moest er niet aan denken toen. Ik vond al dat ik 24/7 bezig was en dan was het fijner om baby lekker in kinderwagen/box/bed/ (op) speelkleed te leggen. Maar dat was toen. Toen ik laatst op de Negenmaandenbeurs was (voor de blog dus en omdat ik het leuk vind om ‘bij te blijven’ van de laatste innovaties) en bij mijn Stokke-contactpersonen langsging om bij te praten. Was het ineens anders. De nieuwste Carrier werd – voordat ik het wist – inclusief pop bij mij omgedaan en het klinkt heel gek. Maar ineens had ik een brok in mijn keel omdat ik dit nooit meer met mijn Mila (want hé, inmiddels vier jaar) kon doen. Raar. Maar goed. Ik heb het dus wel heel even mogen ervaren. En ik moet je zeggen. Het voelde niet verkeerd.

 4. Beantwoorden

  Ik irriteer me ook aan de draaghype, lang leve de kinderwagen! En dat is heus ook heel fijn voor je kind. Fijn dat er meer moeders zijn die er niet van houden om 24 uur per dag bovenop hun kind te zitten

  • Diana
  • mei 10, 2016
  Beantwoorden

  Was echt niet mijn ding

 5. Beantwoorden

  Ik ook gewoon allebei. Tot hij zo beweeglijk was dat hij niet meer in de doek wilde. Ik vind een kinderwagen ook best handig maar ben soms wel stiekem jaloers op die mama’s die al hun kinderen zelfs tegelijk kunnen dragen haha. Die moeten een goede stevige rug hebben…

   • Martine
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   Echt een work-out lijkt me. Als ik terug denk aan die chubby baby’s / peuters van mij 😉

  • Hester
  • mei 10, 2016
  Beantwoorden

  Met mijn jongste kon ik geen vrienden worden met de draagdoek, uiteindelijk een bondolino gekocht en dat ging veel beter. Toen hij wat ouder was ook veel gedragen met een ringsling (mijn kinderwagen was gestolen in het Dolfinarium en ik net zwanger was van mijn jongste.) En toen hij bijna een peuter was weer in een draagzak (wel een ergonomische 😉 ) . Mijn jongste vind de kinderwagen vreselijk (speciaal eentje gekocht) en komt helemaal tot rust in de draagzak/doek. Ik blijf me een beetje onzeker voelen in het knopen. Maar merk dat met oefenen een kennis die draagconsulent is en de youtube films van wrapyouinlove het steeds beter gaat. En tot ik me zeker genoeg voel draag ik hem lekker in de bondolino.

   • Martine
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   Nou echt, wie jat er nou een kinderwagen.?! Lijkt me big trouble voor je karma 😉

   • Diana
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   Kinderwagen gestolen…! Echt wat grrrrrrrr…..!!!

 6. Beantwoorden

  Ik vond een middenweg tussen een ingewikkelde draagdoek en zo’n draagzak, die dan weer niet goed blijkt te zijn voor de heupen. Maar die gebruikte ik niet altijd. Ik vond die kinderwagen toch ook wel ontzettend handig.

  • Inez
  • mei 10, 2016
  Beantwoorden

  Het is ook echt niet mijn ding is gebleken!

  Ons zoontje lag 5 weken lang in de couveuse en in die tijd hebben we allebei elke dag 2,5 uur met hem gebuideld, dit vond ik echt heerlijk en ook ons zoontje werd hier lekker ontspannen van.
  We kregen een draagconsult aangeboden en ook hebben we direct een draagdoek aangeschaft.
  Eenmaal thuis flink geoefend maar ook hier geen succes. Zat hij er eenmaal goed in, spuugde hij bijvoorbeeld waardoor alles weer losgehaald moest worden. Ik heb het hierna nog een aantal keer geprobeerd maar niet kort erna hebben we de doek toch maar weer verkocht.
  Gewoon echt niet ons ding!

   • Martine
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   Het verschilt denk ik ook gewoon echt per kindje. Mijn moppies werden er ook verre van ontspannen van. Terwijl ik ook wel eens doeken voorbij zie komen met kindjes die slapen als marmotjes zo relaxed….

 7. Beantwoorden

  Ik vind het heerlijk en super handig met drie kleintjes maar heb de kinderwagen ook intensief gebruikt en nog steeds.

   • Martine
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   Met drie kleintjes snap ik dat het een uitkomst is als je beide handen vrij hebt om de andere twee in de houtgreep te houden 😉

 8. Beantwoorden

  Ik vond het allebei heel fijn, wisselde regelmatig af. Voor op het strand of om de baby stil te krijgen vond ik de draagdoek ideaal. Maar ik wandelde ook graag met de kinderwagen. Nu gaat de peuter in de buggy, maar af en toe ook in de draagzak op de rug.

 9. Beantwoorden

  Ik had eerst zo’n simpele draagzak van Chicco en later de BabyBjorn (wist ik veel) maar die waren allebei niet fijn dus gebruikte ik de kinderwagen. Sinds afgelopen kerst hebben we een Manduca en dat draagt een stuk comfortabeler dan die andere twee, zelfs met 13 kilo op mn rug! Dus nu had ik gewild dat ik die eerder had gehad. Gelukkig heb ik nog een ‘leenbaby’ die zich graag door mij laat ronddragen en dan lekker in slaap valt bij me! 😉

  Maar dat fanatieke en die bemoeizucht? Gewoon niet doen idd, laat ieder lekker doen wat ie zelf fijn vindt!

   • Martine
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   13 kilo…?!?!? R.E.S.P.E.C.T.!!

   • Beantwoorden

    Jaa, want niemand die dus zegt dat Pokon helemaal niet goed is voor zo’n kind. Dan krijg je er dus eentje van 13 kilo 😉

  • Samantha
  • mei 10, 2016
  Beantwoorden

  Voor mijn dochter kocht ik een Marsupi draagzak toen we een rondreis in Florida gingen maken. Ideaal ding met klitteband waardoor je bijna de fout niet in kunt gaan. Ja, jouw persoonlijke ervaringen had ik (godzijdank) vooraf op internet al gelezen. Dus zekerheid voor alles! 😉
  Ik vond het vooral heel erg handig. We konden strabdwandelingen maken zonder dat we een kinderwagen door het zand moesten raggen en op een catamaran cruise zonder kinderwagen was ook prettig. Daarna heb ik hem bij haar niet veel gebruikt.
  Bij zoonlief wel, die huilde de héle dag en was alleen stil als hij heen en weer gewiegd werd. Om te voorkomen dat ik biceps kreeg als Hulk Hogan heb ik toen weer een Marsupi gekocht en hem daarin gedragen. Weer heel handig, maar hij vond het ruk.
  Dus mijn ervaring met dragen is met name dat het erg handig is. Kroelen doe ik liever gewoon op bed met baby op mijn buik/borst ipv in een zak/doek-geval.

  • Karine
  • mei 10, 2016
  Beantwoorden

  Mijn zoontje kwam na 37 weken zwangerschap iets te vroeg. Hij kon zichzelf niet goed warmhoudenen dus droeg ik hem heel veel in een warme Lodger.

  In de zomer begonnen zijn krampjes en was het vanwege een hittegolf vaak veel te warm voor de lange doek die een vriendin mij had geleend. Jammer want dat hielp goed.

  Na een x aantal weken besloot ik dat hij in de Baby Björn kon. (Ssst niet vertellen aan de draagzakpolizei!) Hij genoot……en zijn papa ook. Die vond het heerlijk om met zijn zoon in de draagzak te lopen.

  Alle drie de methodes hebben voor- en nadelen. Gelukkig heb ik alles kunnen lenen en niets hoeven aanschaffen.

   • Martine
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   Whahahaha, I won’t tell!

 10. Beantwoorden

  Hier een dochter van 19 mnd en een dochter van 3 mnd. De jongste was erg onrustig vde eerste 2,5 mnd ongeveer. Best lastig met nog een uk van 19 mnd kan ik je vertellen. Bij mijn oudste dochter had ik niet gedragen, veel te ingewikkeld (haha) dacht ik. Nu toch maar een poging gewaagd en ik ben om! Inmiddels een draagdoek en Tula in huis. Super fan! Maar ieder moet het voor zich weten en vooral: laat een ander zijn ding doen. 🙂

  • Kirsten
  • mei 10, 2016
  Beantwoorden

  Ik kocht een prachtige kinderwagen, die ik met heel veel plezier veel gebruik, maar omdat onze kleine druktemaker (4mnd) overdag slapen maar voor baby’s vindt, is de draagzak ideaal. Zij slaapt, ik doe de was, zuig stof, werk in de tuin, you name it.

  Nou ben ik ook niet zo van de draagmaffia (insert vette knipoog) maar voor mij werkt zo’n ding dus met regelmaat erg goed.

  De eerste keer dat mijn meisje anderhalf uur sliep en ik twee handen vrij had om ook iets te doen ipv haar vasthouden.. Goud waard 😉

   • Martine
   • mei 10, 2016
   Beantwoorden

   Als mijn meisjes niet hadden willen slapen in hun bedje overdag dan was ik de eerste geweest om een doek/zak te proberen! Fijn dat dit zo’n goede oplossing is voor jullie!

Leave a Comment