Nieuwe favoriete boeken!

0 0 0 No comments

Allebei mijn kinderen zijn dol op boeken. De een om uit voorgelezen te worden, de ander om aan te likken. Die liefde voor verhalen (niet de liefde voor het likken), hebben ze van hun moeder. En daar ben ik maar wat blij mee! We kregen een stapel heeeerlijke boeken die we jullie vandaag willen laten zien!

Het maakt mijn kinderen niet zo heel veel uit waar het boek over gaat, als er maar iets te zien is. En in het geval van mijn kleuter wilt ze graag dingen leren. Uit de schoolbieb neemt ze regelmatig boeken mee over natuur en dieren. Daarom waren deze twee boeken een schot in de roos.

Het kleine lieveheersbeestje en de dieren in de wei

Dit is is een heerlijk boek over dieren. Echt geschreven voor iets jongere kinderen zonder al te veel moeilijke woorden. Het is overigens bizar om te zien hoe snel een kleuter de namen van de dieren kan onthouden? Op school maakte ze in ieder geval wel indruk toen ze het verschil tussen een konijn en een haas wist uit te leggen ;).

Dit boek heeft een harde kaft, wat handig is met grijpgrage handen van broertjes. Hij vindt het leuk om mee te kijken (en aan de bladzijde te likken…) en kan een paar diertjes met namen van 1 lettergreep nu uitspreken. Heel schattig!

Kortom, een aanrader voor kinderen die, net als die van mij, gek zijn op dieren. Het boek is een uitgave van Uitgeverij Deltas en kost 12,50 (ISBN 9789044748499). Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online, onder andere bij Bol.com.

De kleine mees en haar vriendjes

Nog meer lezen over dieren? Dan is ook dit boek een aanrader! De kleine mees en haar vriendjes gaat over vogels en dat zijn er nogal wat. Zelf herken ik een mus, een meeuw en een kraai, dus ik leer ook ontzettend veel van dit boek hoor ;).

Dit boek is ook een uitgave van Uitgeverij Deltas en kost 12,50 (ISBN 9789044748505). Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online. Beide boeken zijn geschreven door Friederun Reichenstetter.

Twee boeken van Richard Scarry

Richard Scarry, wie kent ‘m niet? Een zeer bekende Amerikaanse kinderboekenschrijver. Helaas is hij overleden in 1994. Hij schreef meer dan 100 kinderboeken! Je herkent zijn boeken vooral aan het gebruik van dieren.

Het leukste kijk- en leesboek ooit! bijvoorbeeld, is een boek waaraan je direct ziet dat het geschreven is door de heer Scarry. De poezen, hondjes en varkentjes vallen direct op en kom je in bijna al zijn kinderboeken tegen.

In dit boek vind je meer dan 700 aanwijsplaatjes, bij elkaar gegroepeerd. Het is heel erg leuk om samen met mijn dreumes plaatsjes aan te wijzen en te benoemen wat je ziet. Maar ook onze kleuter is dol op dit boek, vooral als zij hele moeilijke voorwerpen weet aan te wijzen voor haar broertje.

Het leukste kijk en leesboek ooit! is een uitgave van Uitgeverij Deltas en kost 17,95. Het is een hardcover, groot boek met 48 pagina’s. Het ISBN is 9789044750768 en het boek is te koop bij de boekhandel en online.

En dan sluiten we af met mijn grote favoriet. Nog een boek van Richard Scarry, maar dan over heel veel landen in de wereld; Mijn leuke reis rond de wereld. 

En hoe leuk was het voor papa om te vertellen over New York, toen mama daar een paar nachten naartoe was? Mijn dochter vroeg bij thuiskomst direct of ik nog brandweermannen had gezien. Overigens heb ik dit boek ook gekocht voor een vriendin, wiens man piloot is. Ook zij vindt het heel leuk met haar kinderen een verhaal te lezen over een land waar papa op dat moment naartoe vliegt.

Mijn leuke reis rond de wereld is een hardcover boek met 96 pagina’s. Zowel bekende als minder bekende plekken in de wereld komen aan bod. Het boek kost 21,95 en is te koop bij de boekhandel en online, onder andere hier.

Dank je wel Uitgeverij Deltas, voor deze fantastische boeken!

Written by

Leave a Comment