Nieuwe vrienden!

0 0 0 One comment

Ik was 24, had een week de sleutel van mijn eerste appartementje (wat eigenlijk alleen de letters appart… verdiende zo klein was het). Na jarenlang in studentenhuizen gewoond te hebben vond ik de stilte oorverdovend. Een huisgenoot moest er komen en al snel woonde ik samen met een babypoesje die zorgde voor meer dan genoeg leven in de brouwerij. Om een lang verhaal kort te maken, die babypoes werd een lieve, eigenwijze, dikke kater die niet weg te denken was uit ons leven. Tot een half jaar geleden. Vijftien was hij en het was klaar. De dag dat we hem lieten inslapen is met stip de verdrietigste dag van 2018 en nog steeds begint er iets in mijn keel te knijpen als ik het erover heb.

Stil

Ook de meiden waren ontroostbaar, en praktisch dat ook. Dus toen we naar binnen liepen na de zeer dramatische begrafenis (laat dat maar aan ons over) vroeg de eerste dochter al wanneer we een nieuwe kat kregen. Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om onze prachtpoes te vervangen. Maar het is toch wel stil zo zonder diertje. We besloten om paar maanden ‘rouw’ in acht te nemen. Wederom lekker praktisch want dat scheelde weer een kattenoppas tijdens de vakantie. Toen we drie dagen terug waren uit Frankrijk belandde ik misschien op Marktplaats. Misschien gebruikte ik het woord kitten in mijn zoekterm. Misschien zaten we een paar dagen later bij wildvreemden op de koffie om kennis te maken met onze nieuwe huisgenoten.

Lizzie en Lenny

Huisgenoten inderdaad, want als je het doet moet je het goed doen. Afgelopen zondag mochten we ze eindelijk ophalen. Lizzie en Lenny, onze nieuwe vrienden! Vliegensvlug zijn ze en met dat tempo gingen ook de planten eraan. Als ze wakker zijn is de chaos compleet en als ze slapen wil je ze opvreten.

Dolgelukkig zijn de meiden en als er eentje op hun schoot in slaap valt knappen ze bijna uit elkaar van geluk. En ik kan alleen maar denken, wat heerlijk dat het niet meer stil is…

Written by

    • Diana
    • september 6, 2018
    Beantwoorden

    Heerlijk viervoeters in huis..!! En idd als je na 15 jaar afscheid moet nemen… leuke namen ook..!!!

Leave a Comment