Now That’s Fantastic #62 Kinderboekenweek editie

0 0 0 No comments

Aanstaande woensdag is het weer zover, dan start de Kinderboekenweek 2017 met dit jaar als thema ‘Griezelen’. Tien dagen lang zijn er door het hele land allerlei evenementen rondom kinderboeken. Kijk bijvoorbeeld eens wat er in de boekwinkel of bibliotheek bij jou in de buurt te doen is. En goed nieuws, het kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Janneke Schotveld! Janneke wie? Van de ‘Superjuffie’ boeken natuurlijk! Vandaag dus alleen maar kinderboeken nieuws in Now That’s Fantastic, lees je mee?

griezel

Griezel Kinderboekenweekfeest

Afgelopen woensdag waren the girls en ik uitgenodigd door Bol.com voor het Griezel Kinderboekenweekfeest in de Snorfabriek in Utrecht. Wat een leuek middag was dit! Er was zoveel te doen voor mijn meiden die dol zijn op lezen. Oke, in Lou’s geval nog voorlezen maar Noor (10) en Saar (8) zijn fanatieke lezers. Zo ontmoette Noor de schrijfster van haar favoriete boekenreeks Superjuffie. En scoorde natuurlijk een exemplaar van haar nieuwste boek ‘Superjuffie op de Zuidpool‘ inclusief handtekening van Janneke Schotveld!

superjuffie

Saar heeft inmiddels alle waanzinnige boomhutboeken uit en is dus dringend op zoek naar een nieuwe reeks. Die heeft ze volgens mij gevonden met de Warrior Cats. Ik vroeg me nog even af of ze niet iets te jong was, maar ze smult ervan.

cats2

En dan trof ik nog de schrijfster van mijn eigen favoriete kinderboek van het moment, Lampje door Annet Schaap. Har naam kwam me al bekend voor maar zij illustreert de eerder genoemde ‘Superjuffie’ boeken. Maar schrijven kan deze dame ook want man, wat is dit een tof kinderboek. Als je slechts een kinderboek zou willen kopen dan zou ik absoluut voor deze gaan. Noor kreeg hem voor haar verjaardag dus ook een perfecte cadeautip! We lezen hem samen en dit boek is ZO mooi geschreven. Er komen best serieuze thema’s aan de orde als kindermishandeling, verdriet en afscheid nemen maar het verhaal is bijna poetisch en dromerig. Denk overigens niet dat het daardoor een poezelig verhaaltje is want het is ook echt reuze spannend! Mijn meisje van 10 smult ervan en ik stiekem ook. Dikke, vette aanrader!!!

lampje

Kinder Zwerfboeken

Twee weken geleden ontving ik een leuk perspakketje van Pien. Pien is elf jaar oud en lid van de Zwerfboekbende. Zij vertellen aan alle kinderen dat ze hun boeken uit zwerven moeten sturen. Er zijn namelijk veel kinderen in Nederland die weinig boeken hebben en boeken lezen is nu juist zo goed voor je. Je leert beter lezen en het is ook heel goed voor je fantasie! Wat mij betreft heeft Pien dan ook groot gelijk en daarom helpen wij haar graag! We ontvingen twee boeken die Pien uit had en hebben die vervolgens zelf uit zwerven gestuurd. Dat kan heel makkelijk met de zwerfstickers die je gratis aan kunt vragen op kinderzwerfboek.nl. Als je dan ook nog even een account aanmaakt kun je voor elk boek dat je wil laten zwerven een persoonlijke zwerfcode aanmaken. Daarmee kan de vinder weer zien waar het boek al is geweest en wat jij er van vond. Mijn meiden vinden dit initiatief he-le-maal leuk en zijn in de ban van de zwervende boeken. Vet leuk initiatief dit!

zwerf3

zwerf1

Wat zijn op dit moment de allergrootste kinderboeken favorieten bij jullie thuis???

Written by

Leave a Comment