Now That’s Fantastic #66

0 0 0 One comment

Daar zijn we weer met het leukste weekoverzicht: Now That’s Fantastic! Je favoriete overzicht van de week toch? We hebben weer zoveel gave dingen om te laten zien, waaronder de geniale dichtbundel van René Oskam, een fantastische tip voor een leuk uitje met kinderen en een zaaaaaalig maskertje! Lees je mee?

FANTASTIC TO READ

Geen idee hoe lang ik al fan ben van de gedichten van René Oskam. Ik heb ze al eens eerder gedeeld in een weekoverzicht. Je herkent ze wellicht wel, René tikt zijn gedichten op een typemachine. Ik moet vaak om de versjes lachen, maar soms slik ik ook wel een traan weg. Op de een of andere manier weet hij mij heel vaak te raken met zijn teksten. Daarom ben ik ook ontzettend dol op zijn boek ‘Safari door de Kosmos’. Heel leuk detail; ik heb dit boek gewonnen! René vroeg mensen uit hoeveel woorden zijn nieuwe boek zou bestaan. Ik gokte 10348 woorden en het bleken er 10350 te zijn!

boek

Toch heel tof. Naast het boek kreeg ik ook een persoonlijk gedicht. Eentje die hij helemaal voor mij schreef. Dat gedicht deel ik niet, die is van mijzelf. Maar met stip op 1 dit gedicht, die ook in Safari door de Kosmos staat:

safari door de kosmos

Safari door de Kosmos bevat 123 gedichten en kost 15,95. Je koopt ‘m via de website van René Oskam.

FANTASTIC TO COOK

Kinderen en hun eetlust na 18:00 uur, daar zou ik met gemak twintig blogs mee kunnen vullen. Of het gezellige blogs zouden worden dat betwijfel ik, want die dames van mij zijn niet altijd fan van de avondmaaltijd. Gelukkig heb ik het jaren geleden al opgegeven om hier een punt van te maken en maken we er een gezellige boel van of je nou twee keer opschept (team ik) of 1,5 rijstkorrel eet (team zij). Wat ik wel probeer is om de variatie er een beetje in te houden en verrek, af en toe boek ik zowaar een succesje.

Maar een beetje inspiratie op zijn tijd is hartstikke welkom. Daarom ben ik zo blij met de Eetkalender van Francesca Kookt. Daarmee heb je namelijk elke week weer een berg inspiratie. Denk aan toegankelijke recepten zonder ingewikkeld gedoe met ingredienten waar ik nog nooit van heb gehoord. De recepten zijn vaak verrassend maar wel uitvoerbaar voor een kookdummie als ik. Het afgelopen jaar hing de kalender dan ook op een vaste plek in onze keuken en ik ben superblij dat er ook een exemplaar voor 2018 is. Go Franceska!

FANTASTIC TOY

We hebben het al vaker gezegd maar serieus… WAAROM IS HET SPEELGOED TEGENWOORDIG ZOVEEL TOFFER?! Af en toe wens ik vurig om een tijdmachine want man, man… Deze poppen van Hasbro zijn mijn ultieme kleine meisjesdroom. Belle en het Beest is sowieso de aller, aller tofste Disney film. Men neme een stoere chick, een woest beest en zingende theekopjes, what’s not to like 😉

En geloof mij, elk meisje (klein en groot) wordt blij van deze doos. Overal is aan gedacht. Zo tover je het beest binnen no time om in de knappe prins door middel van het ingenieuze mechanisme op zijn buik. Is het beest dan eindelijk veranderd in de prins dan kan hij samen met zijn Belle een dansje doen op het rode platformpje. En don’t worry, het wordt geen silent disco want met een simpele druk op het amulet op Belles jurk schalt HET ultieme liedje van de soundtrack door de kamer. Beautyyyyyyyyyyyy and the beaaaaaaaaaaaaaast….

Je snapt, ik ben enthousiast en ik hoop zeer vurig dat mijn naam op dit pakje in de zak van Sinterklaas staat 🙂

FANTASTIC TO DO

Van donderdag 30 november tot en met zondag 21 januari 2018 vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Blue Boat Company organiseert dit jaar als enige rederij een speciale rondvaart voor kinderen de Water Colors Kids Cruise. Tijdens de rondvaart draait het om de kinderen. Alle lichtkunstwerken op het water worden bekeken en een gids geeft uitleg. Tickets reserveren kan via www.blueboat.nl vanaf 12,50. Er zijn verschillende tijden, de eerste afvaart is om 17.00 uur wat de rondvaart ook geschikt maakt voor wat jongere kinderen!

FANTASTIC FACE

We shoppen ons een slag in de rondte voor die kinderen maar joe moms, vergeten we onszelf niet? Dus zet een dikke vette streep in je agenda en duik eens een ochtend je badkamer in. Uren in bad dobberen, scrubben tot je geen vel meer over hebt en dan mag een lekker masker natuurlijk niet ontbreken. Ik ben fan van deze leukerds van Starskin. Voor het ultieme spa at home gevoel mag je tenslotte best even uitpakken.

De Starskin maskers koop je o.a. bij Douglas en er zijn heel veel verschillende soorten. Mijn ultieme favoriet so far is de ‘After Party’ die het ook prima doet als lifesafer bij hystersich drukke weken. Ik voel hoe mijn huid alles opslurpt en de glow erna blijft zeker een dag hangen. Oke, het is geen weekend weg, zonder kinderen, naar Bali ofzo 🙂 Maar zeker the next best thing!

FANTASTIC TO GET

De Milestone kaarten kennen we inmiddels allemaal wel toch? Leuke kaarten om de mijlpalen van je baby mee vast te leggen. Maar Milestone heeft iets nieuws! Namelijk Baby’s Keepsake Ornament. Deze kerstbal van glas bevat 12 papiertjes. Ieder jaar schrijf je iets voor je kind op een papiertje en je stopt het terug in de bal. Op die manier leg je bijvoorbeeld ieder jaar een kerstherinnering vast voor je kind. De bal zit in een stevig doosje zodat je ‘m veilig opbergt. Baby’s Keepsake Ornament kost 16,95. Meer informatie lees je hier.

Written by

    • Anita
    • december 2, 2017
    Beantwoorden

    Ik ben ook dol op rene zijn gedichten zn boekje ligt naast Mn bed!

Leave a Comment