Now That’s Fantastic #67

0 0 0 No comments

Ben je er klaar voor? Now That’s Fantastic!!! Onder het genot van een fles wijn glas druivensap gingen wij namelijk weer aan de slag met een fantastisch overzicht. Allerlei toffe dingen die we voorbij zagen komen op internet, in onze mailbox, op social media. Met deze week onder andere een heel leuk boek (voor jezelf!) en hilarische kerstbomen. Enjoy Now That’s Fantastic van deze week!

MERRY KITSCHMAS!!!

Sommige volgers weten het wellicht, Jessica is al een aantal jaren in het bezit van een rijke collectie aan lilleke kersthangers. Een kitsch boom, hysterie all over. Van glimmende vissen tot varkens in tutu’s, van auto’s tot een kikker op een motor, je komt in die boom de gekste dingen tegen. En zeker, zelfs wijzelf hangen er in. Kan allemaal!

Dat er mensen zijn die NOG erger zijn, laat Maris aan je zien in dit artikel. Maris is namelijk in het bezit van een roze kerstboom (i kid joe not) en riep haar lezers op hun hysterische kerstbomen te fotograferen. Heerlijk!

 

Now: FANTASTIC TO KNOW

Heb jij het ook zo koud gehad de afgelopen dagen? Man man ik kan wel janken hoor… Maar ik las HEEL goed nieuws bij Karen in dit artikel ‘Heb jij het snel koud? Deze voedingsmiddelen hebben een verwarmend effect‘. Ik las namelijk uitvoerig deze zin

‘ Diversen: Alcohol, (granen)koffie, cacao, azijn, umeboshi, melasse.’

Ik heb werkelijk geen idee wat melasse is en van umeboshi (zusje van Umizoomi??) heb ik ook nog nooit gehoord. Maar alcohol, koffie en cacao!!! Dus extra Spaanse koffielikeur door je koffie pleuren vanavond (die van de Aldi is tha best) en een reep Tony in je hand en jij krijgt het heerlijk warm.

 

FANTASTIC TO READ

Na een gezellig etentje liepen we samen over Utrecht Centraal. Martine bedacht zich ineens dat ze NU een notitieboek nodig had (ja ik snap dat wel) dus we doken de Bruna in. Terwijl ze op zoek ging naar dat ene exemplaar, viel mijn oog op een gezellig boekje met de titel ‘999 vragen aan jezelf’.

Dit is ZO leuk! Het is een beetje verslavend want ik ben er gerust een uur in bezig. Wat zonde is want dan ben je vrij snel door die 999 vragen heen. Ze zijn zeker niet allemaal diepgaand, maar ik ga stuk om vragen als ‘heb je wel eens iets gestolen’ en ‘heb je een aartsvijand’. Het is een klein, handzaam boekje waar je jaaaaren over kan doen om helemaal in te vullen. Of je doet het in een week, kan ook. Soms hoef je alleen maar ja of nee aan te vinken, dus een schrijfarm krijg je er heus niet van. Een tip voor als je nog een kerstcadeautje zoekt, koop deze! Ik scoorde ‘m bij Bruna voor 9,99.

FANTASTIC TO DO

Ik denk dat de meeste mensen wel eens van ‘Omdenken’ hebben gehoord. De afgelopen jaren is Berthold Gunster druk bezig zijn boodschap te verspreiden en ik als rasoptimist kan me er prima in vinden. Nu is er een nieuw boek speciaal voor kinderen vanaf negen jaar, want ook kinderen kunnen natuurlijk prima omdenken!

Wat het boek zelf zegt: Problemen zijn vervelend. Die wil je natuurlijk liever niet. Maar soms kun je met een probleem je voordeel doen. Er iets goeds van maken. Omdenken, heet dat. Van een probleem een mogelijkheid maken.

Hoe je dat kunt doen, daarover gaat dit boekje. Aan de hand van vier vragen leer je stapsgewijs hoe je kunt omdenken. Mijn tienjarige is direct geïnteresseerd. Aangezien zij best een piekerbol kan zijn ben ik benieuwd wat ze ervan oppikt. Binnen een week heeft ze het boekje uit, dat is altijd een goed teken. Het boekje is erg toegankelijk voor kinderen, De voorbeelden die besproken worden zijn heel herkenbaar en ik denk dat dit ook een leuk boekje is voor leerkrachten om in de klas te gebruiken.

Naast het boek is er ook het spel. Leuk om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. Aan de hand van allerlei vragen ga je laten zien of jij van een lastig probleem iets leuks kunt maken. Bij elke vraag kun je kiezen uit vier antwoorden en daarvoor krijg je punten. Inmiddels is dit een favoriet spelletje voor de tienjarige en haar beste vriendinnetje. Het is overigens heel leuk om ze van een afstandje te volgen, want door de verschillende antwoorden die ze geven ontstaan er zulke leuke gesprekken. Opgroeiende kinderen die steeds wijzer worden, ik houd ervan! Zowel het boek als het spel kun je o.a. hier bestellen.

FANTASTIC TO MATCH

Stel je bent vijf en je hebt twee oudere zussen. Dat betekent niet alleen dat je elkaar regelmatig de tent uitvecht 😉 maar ook dat je twee grote voorbeelden hebt. En wat is er leuker dan een keertje ongegeneerd te matchen qua outfits. Van Retour Jeans kregen de meiden deze matching brandshirts en je snapt dat die gelijk aan moesten. En of je nu van wat stoerdere outfits in rustige kleuren houdt of niet vies bent van een glittertje meer of minder. Zo’n lekker shirtje werkt altijd!

FANTASTIC GAMES

Spelletjes blijven wat mij betreft perfecte cadeaus aangezien iedereen er plezier van heeft. Heel erg handig ook om een paar succesnummers achter de hand te hebben bij playdates from hell ;). Mocht jij nog op zoek zijn naar wat cadeautjes voor onder de boom dan zijn de volgende twee spellen echte aanraders! Houden jouw kinderen wel van een uitdaging dan is Toffe Turner jouw spel. Het doel? Laat de turner zwiepen aan de rekstok en maak vervolgens de perfecte landing. Ik verklap alvast, dit is een stuk moeilijker dan het lijkt. Een stuk verslavender ook. Ik ben niet snel fanatiek met spelletjes maar met Toffe Turner ben ik in staat om de meiden aan de kant te duwen. “Ahhh kom op, mama wil nog een keer proberen…”

Voordat de turner als een echte Epke rond de rekstok zwaait moet er wel wat gebeuren. Het komt echt aan op de perefcte combinatie van ritme en timing. Kortom een uitdaging waar ik ze wel even zoet mee zijn. Toffe Turner is een Hasbro spel en verkrijgbaar voor ongeveer EUR 21,-.

Zin in een spelletjesavond met de hele familie en ben je niet vies van een flinke portie hilariteit? Look no further want Speak Out Kids tegen de Ouders is echt hilarisch! Sowieso is het gegeven kinderen tegen de ouders hier altijd een succes. Laten we het er maar op houden dat die drie meiden van mij heel goed snappen dat je met elkaar sterker staat 😉 Wat is de bedoeling? De één moet zinnen van een kaartje oplezen en de ander moet raden wat er gezegd wordt.

Appeltje eitje denk je nu maar wat ik vergat te zeggen is dat de ‘spreker’ een mondklem in moet. Ten eerste is je look direct nogal apart (mental note, niet vergeten te tandenpoetsen!) maar ook is het nogal onmogelijk om bepaalde klanken te maken. Je snapt succes gegarandeerd en mijn meiden zijn compleet in de ban van dit spel, aanrader! Speak Out is ook een Hasbro spel en verkrijgbaar voor ongeveer EUR 18,-.

Written by

Leave a Comment