Now That’s Fantastic! #68

0 0 0 No comments

Joehoe, daar zijn we weer met je favoriete fantastic! weekoverzicht op deze vrijdag! Vandaag als eerste even een aantal belangrijke huishoudelijke mededelingen, maar daarna door met veel leuks! Zoals iets over hilarische kinderen en te gekke boeken!

HUISHOUDELIJKE MEDEDELING

Even een huishoudelijke mededeling! Momenteel werken wij aan het opschonen van Fantasticmoms.nl. Artikelen worden ge-update, sommige artikelen worden verwijderd, foto’s worden uitgezocht. Een hele klus maar soms moet het even gebeuren. Het kan zijn dat om die reden de site soms even niet reageert of dat je ineens een dode link tegenkomt. We proberen het ongemak voor de lezer natuurlijk tot een minimum te beperken! Mocht je echter steeds tegen dezelfde dingen aanlopen, dan horen we het graag even van je!

NOG EEN HUISHOUDELIJKE MEDEDELING

We krijgen de vraag waarom onze blogs niet meer verschijnen op Bloglovin’. Wij zijn gestopt met Bloglovin’ om verschillende redenen. Je kan ons uiteraard blijven volgen op Instagram (Jessica en Martine), Twitter en Facebook!

Over die laatste gesproken, door het nieuwe algoritme van Facebook zien veel likers onze berichten niet meer. Super jammer! We zijn nog even aan het onderzoeken wat we hier eventueel zelf aan kunnen doen. Voor nu is het mogelijk handmatig een aanpassing te doen. Door deze aanpassing zie je onze berichten wel. Dus mocht je ons ontzettend missen op Facebook: ga naar onze pagina, klik op ‘volgend’ en vervolgens op ‘als eerste weergeven’.

MUST READ 1

Dit boek zag ik al een aantal keer voorbij komen in de media en elke keer dacht ik ‘Oh, dat is echt wat voor mijn oudste van tien’. Of bijna elf zoals ze zelf graag zegt :). ‘Tussen je Oren’ is geschreven door psychologen Ap Dijksterhuis en Madelijn Strick en gaat over alles wat mensen doen, denken en voelen. En dan met name over hoe dat dan precies werkt in je hoofd. Score, want mijn puber in de dop staat nu niet direct bekend om het feit dat ze alles snel voor lief neemt. Nope, in tegenstelling tot haar moeder benadert ze alles ontzettend verstandelijk en beredeneert graag waarom en hoe de dingen gaan. Zwart en wit please en zo min mogelijk grijs….

En dus komen er een heleboel vraagstukken voorbij die mijn tienjarige ontzettend interessant vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vraag of meer zakgeld gelukkig maakt? Waarom zou je eigenlijk geen spruitjes hoeven eten? En hoe haal je je ouders over om een nieuwe telefoon voor je te kopen? Of hoe werkt verliefdheid? Het komt allemaal voorbij en op een manier die enorm aanspreekt. Misschien heb ik stiekem zitten lezen toen de kinderen al lang lagen te tukken…

Wat mij betreft een absolute must read voor kinderen vanaf negen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat er ’s ochtends een meisje met wallen tot haar kin aan de ontbijttafel zat, omdat ze niet kon stoppen met lezen. ‘Tussen je oren’ is uitgegeven door Prometheus.

FANTASTIC! KINDEREN

Kinderen zijn vaak heel grappig. Nog leuker is als ze onbedoeld heel grappig zijn. Minder leuk is dat het vaak niet helemaal de bedoeling als dat ze net op dat moment iets hilarisch zeggen… Maar ik heb ontzettend hard gelachen om dit stuk op Lindanieuws.nl. Lezers vertellen over momenten dat hun kind onbedoeld heel grappig was. Leedvermaak; love it!

MUST READ 2

Zolas je weet is Martine geen hondenmens en de meiden zijn net zulke crazy cat ladies. Toch is het boek ‘Het goede leven van Hondje’ een onverwachte favoriet. Wat zeg ik, hij ligt al weken op Lou’s nachtkastje en het lijkt er niet op dat daar voorlopig verandering in komt. Kortom, we hebben een nieuwe lievelings te pakken. Ik snap het overigens volledig want de verhaaltjes passen perfect bij mijn vijfjarige.

De situaties waarin hondje terecht komt zijn heel herkenbaar en elk verhaaltje heeft precies de juist lengte om voor te lezen voor het slapen gaan. Daarnaast is het geen dun boekje, waar je in een week doorheen bent. Don’t you love that, dat je weken in hetzelfde boek bezig bent om het aan het eind eindelijk voldaan dicht te slaan. Dat dus! En mijn dochter kennende beginnen we dan gerust opnieuw. ‘Het goede leven van Hondje’ is geschreven door Yvonne Jagtenberg en uitgegeven door Rubinstein.

Tot slot wensen we je natuurlijk alvast een fantastic! weekend en je weet het hè. Doe geen dingen die wij ook niet doen 😉

Written by

Leave a Comment