Now That’s Fantastic #71

0 0 0 No comments

Hai! De meivakantie zit er bijna op. De één kan waarschijnlijk niet wachten tot school maandag weer begint en de ander is bijna in tranen omdat de pyjama ochtenden weer voorbij zijn. Feit blijft dat die vakanties voorbij vliegen… Maar hé, next stop is de zomervakantie! En ik heb nog meer goed nieuws voor je want ook deze week zetten we weer allemaal toffe dingen voor je op en rij in dit weekoverzicht! Is dat even een goed begin van je weekend 😉

Must Read SMûK

Jaren geleden al belandde ik eens per toeval op de blog van Wimke. Zij is zelfs de reden dat ik ooit begon met dagelijkse zusjesfoto’s en daar pas na 500 dagen weer mee ophield ;). In de tussentijd heeft Wimke niet stilgezeten. Haar blog is welbekend bij iedereen die van toegankelijke diy’s en fijne plaatjes houdt. Eigenlijk best logisch dus dat daar nu het boek ‘Smûk’ is!

Smûk is de Friese variant van Hygge. De kleine geluksmomentjes waar je intens van kunt genieten en die alles net even wat gezelliger en behaaglijker maken. Geen ingewikkeld gedoe maar simpele diy’s waar je de ingredienten vaak al voor in huis hebt. Naast ruim 60 eenvoudige projecten en recepten vind je in dit boek ook prachtige foto’s! Echt iets om eens lekker in te bladeren op een rustig momentje voor jezelf. Aanrader, zeker ook voor moederdag!

Auteur: Wimke Tolsma / ISBN: 9789043920407 / Prijs: 24,99 / Kosmos Uitgevers

Eerste hulp bij…

De lente is begonnen dus ik verklaar het kapotte knieen seizoen hierbij officieel voor geopend. Blijkbaar hebben die meiden van mij ook een beetje de zomer in hun bol want het lijkt altijd alsof ze tien keer zo vaak vallen als normaal. Gaat natuurlijk ook en stuk sneller als je de hele dag buiten rond rent. Anyway, we weten allemaal dat zo’n knie die een ‘onderonsje’ had met zo’n grove grindtegel garant staat voor een flinke krijspartij.

Want alsof het ‘bloedbad’ niet genoeg is komt er ook altijd nog een vervelende moeder aan te pas die het zaakje wil ontsmeten. En een beetje kind weet, run for it want dit gaat pijn doen…. Superhandig dus die wondspray die we ontvingen van Hansaplast! Binnen no time is de wond goed ontsmet en verzorgt en rest alleen het leuke gedeelte nog. Een pleister kiezen en plakken. Jaren geleden leerde ik namelijk al dat leuke pleisters veel beter helpen tegen dikke tranen dan die saaie bruine.

Overigens wel opvallend dat de laatste tijd voornamelijk jongetjes hier een pleister nodig hebben 😉

Meer informatie over de producten van Hansaplast vind je HIER

Tafel Oefenschijf

Ik kan het me nog goed herinneren van de basisschool, de dag dat ik het felbegeerde tafeldiploma haalde. En nu zijn mijn dochters aan de beurt, stampen maar die tafels. Op school wordt er uiteraard de nodige aandacht aan gegeven maar van ons als ouders wordt ook verwacht dat we thuis regelmatig oefenen. En jup, nu ben ik degene die zegt dat ze het pas goed kennen als ik ze ’s nachts wakker kan maken en ze moeiteloos de tafel van acht opzeggen… (Iehhhhhhhh crazy mom alert!!)

Van Deltas ontvingen we een handig hulpmiddel bij het oefenen, namelijk deze oefeschijf! Het idee is simpel, je draait aan het wiel en lost de tafel op. Aan de achterkant van de schijf kun je direct controleren of je het antwoord goed hebt. Op deze manier wordt het oefenen een stuk leuker en ik moet zeggen dat het vooral met twee competatieve zusjes enorm goed werkt 😉

De leerrijke Oefenschijf van uitgeverij Deltas is verkrijgbaar vanaf EUR 9,95. ISBN: 978-90-447-4580-1

Written by

Leave a Comment