Ode aan de chocolade pepernoot!

0 0 0 No comments

Elk jaar zo ergens in september maakt mijn hart een huppeltje. Niks vermoedend wandel ik door de supermarkt. Oke, niet waar want vanaf eind augustus blik ik als een havik rond of ik ze al zie. Als dan eindelijk de happy day daar is, weet ik niet hoe snel ik in moet slaan als een dolle. Nergens voor nodig want ik weet ook wel dat ze er zijn tot minstens 5 december. Maar je weet het niet he…

Ik heb het niet over chocoladeletters, banketstaven of marsepein, waar ik overigens ook niet vies van ben. Maar de ultieme Sinterklaas vreet favoriet is natuurlijk de pepernoot. Zo van zichzelf al best wel reuze lekker. Maar oh my goodness, gooi ze in een chocolade badje en ik kan het niet weerstaan. Ik herhaal… NIET! Uiteraard worden ze ook nog verkocht in van die mega zakken en dus zit ik deze ochtend gezellig achter mijn laptop. Op links een cappuccino die verrassend goed gelukt is al zeg ik het zelf. En op rechts een schaaltje chocoladepepernoten. Ik weet nu al dat ik beter een slabak had kunnen nemen. Scheelt weer vier loopjes naar de keuken…

Mijn strategie is altijd hetzelfde want die van pure chocola zijn het lekkerste. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar ik ben absoluut 100% team puur en I’m proud of it. Helaas geldt hetzelfde voor de husband, het is dus zaak om snel te zijn. De pure zijn hier altijd als eerste weg en de witte als laatste. En vergis je niet, de chocolade pepernoot doet het niet alleen reuze goed met een kop koffie. Ook de combinatie met rode wijn is top. Ernaast uiteraard, niet erin. Kan ik uit ervaring vertellen….

Mijn leven is de komende maanden oprecht een stukje leuker nu de chocolade pepernoot weer in het land is. Behalve als ik op de weegschaal ga staan, maar dat doe ik sowieso zo min mogelijk in de winter. Als het echt de spuigaten uit loopt haal ik wel zo’n corrigerend hemd om mijn pepernotenbuik te temmen. En tot die tijd… Working on it 😉

Martine

Written by

Leave a Comment